Ρολάκια Καπνιστού σολομού

Tips

Mια απίθανη μπουκίτσα που ενθουσιάζει. Γίνεται γρήγορα και είναι ο,τι καλύτερο για φιλικές συναντήσεις στο μπαλκόνι. Επιπλέον ο σολομός είναι πλημμυρισμένος με θρεπτικά στοιχεία για τον οργανισμό μας. Για μεγαλύτερη ευκολία μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε έτοιμο μείγμα για κρέπες.

Χρόνος παρασκευής 20 λεπτά / Χρόνος ψύξης 1 ώρα / Εύκολο

Ρολάκια καπνιστού σολομού

Από τον Θοδωρή Βλάχο, executive chef  

Υλικά

250 γρ. φέτες καπνιστού σολομού

500 ml. γάλα φρέσκο

250 γρ. αλεύρι μαλακό για όλες τις χρήσεις

40 γρ. βούτυρο αγελάδας, σε θερμοκρασία δωματίου

3 φρέσκα αυγά

Αλάτι

3 γρ. φρεσκοτριμμένο πιπέρι

1 σχοινόπρασο ψιλοκομμένο

80 γρ. τυρί κρέμα

Τρόπος παρασκευής

Σε ένα μπολ χτυπάμε δυνατά με το σύρμα τα αυγά με λίγο γάλα και προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι.

Ρίχνουμε το υπόλοιπο γάλα και τέλος το βούτυρο.

Ανακατεύουμε καλά το μίγμα για να ομογενοποιηθούν τα υλικά και αφού ο χυλός γίνει ρευστός πασπαλίζουμε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Αφήνουμε το χυλό να «ξεκουραστεί»  στο ψυγείο για 1 ώρα.

Σε αντικολλητικό  τηγάνι ρίχνουμε λίγο από το μείγμα και αφήνουμε να πάρει χρώμα η κρέπα από τη μια πλευρά και τη γυρίζουμε προσεκτικά και από την άλλη.

Αραδιάζουμε τις κρέπες σε πιατέλα.

Ανοίγουμε τη φέτα καπνιστού σολομού και την μαρινάρουμε με το πιπέρι και το σχοινόπρασο.

Στρώνουμε στο φύλλο κρέπας μια λεπτή στρώση από την κρέμα τυριού, το σολομό και πασπαλίζουμε με σχοινόπρασο.

Τυλίγουμε σε σχήμα πούρου.

Κόβουμε με κοφτερό μαχαίρι σε χονδρές φέτες.

Σερβίρουμε τα ρολάκια σολομού σε πιατέλα δίπλα σε φρέσκη ρόκα ή για πρωτοτυπία σε ποτήρια ή διάφανα μπολάκια.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !