Ρολάκια Καπνιστού σολομού

Τα μυστικά των Chef

Αλήθεια πόσο χρόνο χρειάζονται τα κρεατικά, τα ψάρια για να έχουν το σωστό μαρινάρισμα;

Πρώτα επιλέγουμε τη μαρινάδα και περιχύνουμε το κρέας ή το ψάρι και το μαρινάρισμα γίνεται αποκλειστικά στο ψυγείο. Ο Κώστας Συντάκας, executive chef μας ενημερώνει...

Πόσους μήνες διατηρούνται ασφαλώς τα τρόφιμα στην κατάψυξη;

Τα τρόφιμα που θέλουμε να διατηρήσουμε στην κατάψυξη τα βάζουμε σε ειδικά σκεύη ή τα τυλίγουμε καλά με μεμβράνη σιλικόνης, για να παραμείνουν σε...

Πότε οι τροφές διατηρούν τα θρεπτικά τους οφέλη, ωμές ή μαγειρεμένες;

Ορισμένες τροφές έχουν διαφορετική θρεπτική αξία όταν τρώγονται ωμές ή όταν μαγειρεύονται. Εμείς σας ενημερώνουμε πώς είναι καλύτερα να τις καταναλώνετε.  Ντομάτα Η ντομάτα περιέχει λυκοπένιο, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που...

Ποιο λάδι είναι το καλύτερο για το τηγάνισμα ;

Tο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο είναι το πλέον κατάλληλο. Eίναι ένα ιδιαίτερα ανθεκτικό λάδι στις υψηλές θερμοκρασίες.  Eτσι μπορεί να το χρησιμοποιήσουμε και πάλι αφού...

Mια απίθανη μπουκίτσα που ενθουσιάζει. Γίνεται γρήγορα και είναι ο,τι καλύτερο για φιλικές συναντήσεις στο μπαλκόνι. Επιπλέον ο σολομός είναι πλημμυρισμένος με θρεπτικά στοιχεία για τον οργανισμό μας. Για μεγαλύτερη ευκολία μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε έτοιμο μείγμα για κρέπες.

Χρόνος παρασκευής 20 λεπτά / Χρόνος ψύξης 1 ώρα / Εύκολο

Ρολάκια καπνιστού σολομού

Από τον Θοδωρή Βλάχο, executive chef  

Υλικά

250 γρ. φέτες καπνιστού σολομού

500 ml. γάλα φρέσκο

250 γρ. αλεύρι μαλακό για όλες τις χρήσεις

40 γρ. βούτυρο αγελάδας, σε θερμοκρασία δωματίου

3 φρέσκα αυγά

Αλάτι

3 γρ. φρεσκοτριμμένο πιπέρι

1 σχοινόπρασο ψιλοκομμένο

80 γρ. τυρί κρέμα

Τρόπος παρασκευής

Σε ένα μπολ χτυπάμε δυνατά με το σύρμα τα αυγά με λίγο γάλα και προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι.

Ρίχνουμε το υπόλοιπο γάλα και τέλος το βούτυρο.

Ανακατεύουμε καλά το μίγμα για να ομογενοποιηθούν τα υλικά και αφού ο χυλός γίνει ρευστός πασπαλίζουμε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Αφήνουμε το χυλό να «ξεκουραστεί»  στο ψυγείο για 1 ώρα.

Σε αντικολλητικό  τηγάνι ρίχνουμε λίγο από το μείγμα και αφήνουμε να πάρει χρώμα η κρέπα από τη μια πλευρά και τη γυρίζουμε προσεκτικά και από την άλλη.

Αραδιάζουμε τις κρέπες σε πιατέλα.

Ανοίγουμε τη φέτα καπνιστού σολομού και την μαρινάρουμε με το πιπέρι και το σχοινόπρασο.

Στρώνουμε στο φύλλο κρέπας μια λεπτή στρώση από την κρέμα τυριού, το σολομό και πασπαλίζουμε με σχοινόπρασο.

Τυλίγουμε σε σχήμα πούρου.

Κόβουμε με κοφτερό μαχαίρι σε χονδρές φέτες.

Σερβίρουμε τα ρολάκια σολομού σε πιατέλα δίπλα σε φρέσκη ρόκα ή για πρωτοτυπία σε ποτήρια ή διάφανα μπολάκια.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σαλάτα με δίχρωμα ντοματίνια, φέτα και σάλτσα ελιάς Καλαμών

Μια καθαρά ελληνική σαλάτα που τα έχει όλα και είναι τόσο νόστιμη. Ο ταλαντούχος Σίμος Tριανταφύλλου, μας αποκαλύπτει τα μυστικά του μαριναρίσματος των υλικών...

Μύδια σαγανάκι της Κατερίνας

Μια γευστική δημιουργία επική, που  θα λατρέψει η οικογένεια και οι φίλοι… Η νόστιμη σάλτσα τους είναι ότι καλύτερο για «βούτες» με καψαλισμένο ψωμάκια....

Τραγανά μπαστουνάκια μελιτζάνας με γλυκόξινη σάλτσα πορτοκαλιού και σουσάμι

Η μελιτζάνα είναι το δώρο της φύσης για το καλοκαίρι… Έχει φανατικούς φίλους αλλά και ορκισμένους εχθρούς. Την καλύτερη έκδοση της τηγανητής μελιτζάνας με μια...

Καρπάτσιο μοσχάρι

Μια γευστική δημιουργία υψηλής διατροφικής αξίας. Γίνεται εύκολα και έχει το δικό του φανατικό κοινό. Δεν είναι πιάτο για όλους. Τα μυστικά του είναι τα...

Κριθαρότο με γαρίδες

Μια νοσταλγική γευστική δημιουργία της θαλασσινής κουζίνας που ξυπνά αναμνήσεις. Είναι νόστιμο και πολύ χορταστικό… Το πιο νόστιμο κριθαρότο το δοκιμάσαμε στην Πρέβεζα με...

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !