Πότε θα σταματήσετε να παραπονιέστε και να γκρινιάζετε συνεχώς…

Τα μυστικά των Chef

Αλήθεια πόσο χρόνο χρειάζονται τα κρεατικά, τα ψάρια για να έχουν το σωστό μαρινάρισμα;

Πρώτα επιλέγουμε τη μαρινάδα και περιχύνουμε το κρέας ή το ψάρι και το μαρινάρισμα γίνεται αποκλειστικά στο ψυγείο. Ο Κώστας Συντάκας, executive chef μας ενημερώνει...

Πόσους μήνες διατηρούνται ασφαλώς τα τρόφιμα στην κατάψυξη;

Τα τρόφιμα που θέλουμε να διατηρήσουμε στην κατάψυξη τα βάζουμε σε ειδικά σκεύη ή τα τυλίγουμε καλά με μεμβράνη σιλικόνης, για να παραμείνουν σε...

Πότε οι τροφές διατηρούν τα θρεπτικά τους οφέλη, ωμές ή μαγειρεμένες;

Ορισμένες τροφές έχουν διαφορετική θρεπτική αξία όταν τρώγονται ωμές ή όταν μαγειρεύονται. Εμείς σας ενημερώνουμε πώς είναι καλύτερα να τις καταναλώνετε.  Ντομάτα Η ντομάτα περιέχει λυκοπένιο, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που...

Ποιο λάδι είναι το καλύτερο για το τηγάνισμα ;

Tο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο είναι το πλέον κατάλληλο. Eίναι ένα ιδιαίτερα ανθεκτικό λάδι στις υψηλές θερμοκρασίες.  Eτσι μπορεί να το χρησιμοποιήσουμε και πάλι αφού...

Μήπως είστε ο αιώνιος γκρινιάρης και παραπονιάρης της παρέας… στο γραφείο, στο σπίτι, όπου και αν βρίσκεστε. Οι φίλοι σας έχουν βαρεθεί προφανώς να σας ακούνε να λέτε…  βαριέμαι, πνίγομαι, κουράζομαι, δεν μου αρέσει, γιατί σε εμένα … γιατί εκείνο. Όλοι νιώθετε ότι σας αδικούν και σας καταδιώκουν.

Λοιπόν, πρέπει να το σταματήσετε πριν μείνετε μόνος/η χωρίς φίλους γιατί είστε κουραστικός/η. Ξεχειλίζετε άρνηση… Κάποιες φορές παραπονιέστε για το τίποτα, έτσι χωρίς λόγο. Μήπως πρέπει να αρχίσετε να βλέπετε το ποτήρι μισογεμάτο αντί μισοάδειο.

Πόσο συχνά παραπονιέστε;

Για κάποιους το παράπονο και η γκρίνια είναι τρόπος ζωής και έτσι δεν συνειδητοποιούν ότι το κάνουν. Έχουν και την κακή συνήθεια να παραπονούνται για όλους προς όλους και αυτό είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο, όταν ανακυκλώνεται η αρνητική τους θέση για καταστάσεις και για ανθρώπους. Για να καταλάβετε πόσο ανώφελο είναι αυτό που κάνετε πρέπει να καταγράφετε πόσες φορές την ημέρα παραπονιέστε. Τότε θα εκπλαγείτε…

Ποια η πηγή του παραπόνου;

Πρέπει να κατανοήσετε ποια είναι η γενεσιουργός αιτία των παραπόνων. Μόνον έτσι θα μπορέσετε να κάνετε ένα βήμα για να σταματήσετε αυτή την κατάσταση. Σκεφθείτε και αναλύστε το λόγο γιατί παραπονιέστε συνεχώς;

Για να τραβήξετε την προσοχή;

Για να αποποιηθείτε των ευθυνών και να τις ρίξετε σε κάποιον άλλο;

Για να προλάβετε καταστάσεις αρνητικές ή ψάχνοντας ελαφρυντικά για την αποτυχία σας;

Για να μπορέσετε να δημιουργήσετε συμμάχους ώστε να κινηθείτε κατά του κοινού εχθρού, στο γραφείο ή στην οικογένεια;

Πείτε τα παράπονα σας face to face

Αν εξομολογήστε τα παράπονά σας σε τρίτο άτομο και όχι στον άνθρωπο που δημιουργεί το πρόβλημα.. τότε αυτό γιγαντώνεται. Λύση θα υπάρξει μόνον όταν μάθετε να λέτε ευθέως αυτό που σας απασχολεί και ίσως σας αγχώνει…

Μην επικρίνετε αλλά δράστε

Με την γκρίνια δεν λύνεται κανένα το πρόβλημα, η δράση φέρνει λύσεις. Αν λοιπόν κάτι δεν σας αρέσει φροντίστε να αλλάξετε την κατάσταση και κυρίως άμεσα δράστε…

Σκεφθείτε θετικά … όσο μπορείτε

Πριν αρχίσετε να παραπονιέστε σκεφθείτε το θετικό της κατάστασης. Είστε κουρασμένος/η τακτοποιώντας το σπίτι, μαγειρεύοντας για φίλους. Το θετικό είναι ότι περάσατε όμορφα με φίλους.

Κάνοντας μικρά βήματα θα αρχίσετε να σκέφτεστε περισσότερο θετικά από ότι αρνητικά.

Ναι, στους θετικούς φίλους ή συναδέλφους

Σίγουρα είναι πιο εύκολο να σταματήσετε να παραπονιέστε όταν περιβάλλεστε από θετικούς ανθρώπους. Το αντίθετο πυροδοτεί την κακή σας πλευρά, αυτή του γκρινιάρη.

Αποφύγετε τους αρνητικούς, όπου τους συναντάτε…

Η αισιοδοξία, η χαρά για ζωή και το χαμόγελο είναι μεταδοτικά.

Καταγράφετε τα θετικά

Αρχίστε να καταγράφετε τα θετικά της ημέρας

Μόνον έτσι θα συνειδητοποιήσετε πόσα είναι τα θετικά σημεία της ημέρας, οπότε μάλλον άδικα παραπονείστε…

Ζήστε το σήμερα…

Αν σκέφτεστε συνεχώς τα λάθη του χθες, δεν ζείτε ούτε το παρόν, και δεν θα ζήσετε ούτε το αύριο.

Τα λάθη δεν μπορούν να διορθωθούν και σίγουρα ο χρόνος δεν γυρίζει πίσω. Η αποτυχίες είναι για τους ανθρώπους που δρουν, άρα και τα λάθη είναι επόμενο να συμβαίνουν.

Ζήστε το σήμερα και αφήστε πίσω τα παράπονα και την γκρίνια. Όταν πετάξετε αυτό το βάρος από πάνω σας σίγουρα θα δεχθείτε, το παρόν αλλά και το μέλλον με χαμόγελο…

Mην επιτρέψετε στον εαυτό σας να είστε ο αιώνια παραπονούμενος…

Από τη δημοσιογράφο Σίσσυ Νίκα

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σαλάτα με ψητά ροδάκινα, ρόκα και πασατέμπο

Τα ροδάκινα αυτή την εποχή είναι στα καλύτερά τους. Είναι νόστιμα, θρεπτικά και ξεχειλίζουν κάλιο και αντιοξειδωτικά.   Για να ξεφύγουμε από τα συνηθισμένα και για...

Σαλάτα με μαριναρισμένες φακές, μυζήθρα και βινεγκρέτ καρότου και λουίζας

Μια δροσερή σαλάτα που είναι superfood. H βινεγκρέτ καρότου και λουίζας είναι τόσο πρωτότυπη και νόστιμη που αυτή η γευστική δημιουργία απογειώνεται… Αν αφαιρέσουμε το...

Σαλάτα με πολύχρωμες ντομάτες, μοτσαρέλα και πέστο βασιλικού

Μια παραλλαγή της γνωστής ιταλικής σαλάτας caprese με τη διαφορά ότι χρησιμοποιούμε τις πολύχρωμες ντομάτες έτσι για ένα τουίστ στη γεύση. Επιλέγουμε από την αγορά...

Σαλάτα με δίχρωμα ντοματίνια, φέτα και σάλτσα ελιάς Καλαμών

Μια καθαρά ελληνική σαλάτα που τα έχει όλα και είναι τόσο νόστιμη. Ο ταλαντούχος Σίμος Tριανταφύλλου, μας αποκαλύπτει τα μυστικά του μαριναρίσματος των υλικών...

Μύδια σαγανάκι της Κατερίνας

Μια γευστική δημιουργία επική, που  θα λατρέψει η οικογένεια και οι φίλοι… Η νόστιμη σάλτσα τους είναι ότι καλύτερο για «βούτες» με καψαλισμένο ψωμάκια....

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !