Αρωματικοί Xoρτοκεφτέδες

Τα μυστικά των Chef

Αλήθεια πόσο χρόνο χρειάζονται τα κρεατικά, τα ψάρια για να έχουν το σωστό μαρινάρισμα;

Πρώτα επιλέγουμε τη μαρινάδα και περιχύνουμε το κρέας ή το ψάρι και το μαρινάρισμα γίνεται αποκλειστικά στο ψυγείο. Ο Κώστας Συντάκας, executive chef μας ενημερώνει...

Πόσους μήνες διατηρούνται ασφαλώς τα τρόφιμα στην κατάψυξη;

Τα τρόφιμα που θέλουμε να διατηρήσουμε στην κατάψυξη τα βάζουμε σε ειδικά σκεύη ή τα τυλίγουμε καλά με μεμβράνη σιλικόνης, για να παραμείνουν σε...

Πότε οι τροφές διατηρούν τα θρεπτικά τους οφέλη, ωμές ή μαγειρεμένες;

Ορισμένες τροφές έχουν διαφορετική θρεπτική αξία όταν τρώγονται ωμές ή όταν μαγειρεύονται. Εμείς σας ενημερώνουμε πώς είναι καλύτερα να τις καταναλώνετε.  Ντομάτα Η ντομάτα περιέχει λυκοπένιο, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που...

Ποιο λάδι είναι το καλύτερο για το τηγάνισμα ;

Tο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο είναι το πλέον κατάλληλο. Eίναι ένα ιδιαίτερα ανθεκτικό λάδι στις υψηλές θερμοκρασίες.  Eτσι μπορεί να το χρησιμοποιήσουμε και πάλι αφού...

Η άνοιξη είναι η εποχή της αναγέννησης. Ας φροντίσουμε λοιπόν τη διατροφή μας με γεύσεις super booster, για μια βαθιά ανάσα ζωής, με έξυπνη και φρέσκια κουζίνα, με χρώμα και άρωμα.

Ο φίλος πολυβραβευμένος chef Σταύρος Κουστένης μας ετοιμάζει τα καλύτερα, στο σπίτι των γονέων του στην πανέμορφη Δημητσάνα.

 

Χρόνος παρασκευής 30 λεπτά / Εύκολο

 Αρωματικοί χορτοκεφτέδες

 Από τον πολυβραβευμένο executive chef  Σταύρο Κουστένη

 Yλικά για 4 άτομα

1 κιλό ποικιλία από χόρτα, καθαρισμένα

1 ματσάκι μυρώνια, κομμένα με το χέρι

4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα

1 ξερό κρεμμύδι, τριμμένο

1 ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο

Αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2 αυγά, χτυπημένα

150 γρ. φέτα ή γραβιέρα, τριμμένες

Ελαιόλαδο

Αλάτι θαλασσινό

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 Για το φινίρισμα

Λίγα κλαράκια μυρώνια

 Τρόπος παρασκευής

Αφού πλύνουμε καλά και στραγγίσουμε τα χόρτα και τα μυρωδικά, τα ψιλοκόβουμε όλα μαζί σε μια μεγάλη λεκάνη.

Αλατίζουμε καλά.

Προσθέτουμε τα φρέσκα και τα ξερά κρεμμύδια.

Ζουλάμε τα χόρτα με τα χέρια και τα αφήνουμε να στραγγίξουν για 10 λεπτά.

Ανακατεύουμε καλά και δοκιμάζουμε το αλάτι. Τρίβουμε  και με μπόλικο πιπέρι

Προσθέτουμε στη λεκάνη το αλεύρι, τα αυγά χτυπημένα, το τυρί και λίγο ελαιόλαδο, τόσο ώστε να πλάθονται σε κεφτέδες.

Ζυμώνουμε καλά το μείγμα και το πλάθουμε σε μεγάλα σχήματα ή μικρά. Πιέζοντάς τους δίνουμε σχήμα πλατύ.

Αλευρώνουμε και τους τηγανίζουμε για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδοκοκκινήσουν.

Σε πιατέλα έχουμε στρώσει απορροφητικό χαρτί και αραδιάζουμε τους χορτοκεφτέδες.

Σερβίρουμε φινίροντας την πιατέλα με κλαράκι μυρώνι.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σαλάτα με ψητά ροδάκινα, ρόκα και πασατέμπο

Τα ροδάκινα αυτή την εποχή είναι στα καλύτερά τους. Είναι νόστιμα, θρεπτικά και ξεχειλίζουν κάλιο και αντιοξειδωτικά.   Για να ξεφύγουμε από τα συνηθισμένα και για...

Σαλάτα με μαριναρισμένες φακές, μυζήθρα και βινεγκρέτ καρότου και λουίζας

Μια δροσερή σαλάτα που είναι superfood. H βινεγκρέτ καρότου και λουίζας είναι τόσο πρωτότυπη και νόστιμη που αυτή η γευστική δημιουργία απογειώνεται… Αν αφαιρέσουμε το...

Σαλάτα με πολύχρωμες ντομάτες, μοτσαρέλα και πέστο βασιλικού

Μια παραλλαγή της γνωστής ιταλικής σαλάτας caprese με τη διαφορά ότι χρησιμοποιούμε τις πολύχρωμες ντομάτες έτσι για ένα τουίστ στη γεύση. Επιλέγουμε από την αγορά...

Σαλάτα με δίχρωμα ντοματίνια, φέτα και σάλτσα ελιάς Καλαμών

Μια καθαρά ελληνική σαλάτα που τα έχει όλα και είναι τόσο νόστιμη. Ο ταλαντούχος Σίμος Tριανταφύλλου, μας αποκαλύπτει τα μυστικά του μαριναρίσματος των υλικών...

Μύδια σαγανάκι της Κατερίνας

Μια γευστική δημιουργία επική, που  θα λατρέψει η οικογένεια και οι φίλοι… Η νόστιμη σάλτσα τους είναι ότι καλύτερο για «βούτες» με καψαλισμένο ψωμάκια....

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !