Αρωματικοί Xoρτοκεφτέδες

Tips

Η άνοιξη είναι η εποχή της αναγέννησης. Ας φροντίσουμε λοιπόν τη διατροφή μας με γεύσεις super booster, για μια βαθιά ανάσα ζωής, με έξυπνη και φρέσκια κουζίνα, με χρώμα και άρωμα.

Ο φίλος πολυβραβευμένος chef Σταύρος Κουστένης μας ετοιμάζει τα καλύτερα, στο σπίτι των γονέων του στην πανέμορφη Δημητσάνα.

 

Χρόνος παρασκευής 30 λεπτά / Εύκολο

 Αρωματικοί χορτοκεφτέδες

 Από τον πολυβραβευμένο executive chef  Σταύρο Κουστένη

 Yλικά για 4 άτομα

1 κιλό ποικιλία από χόρτα, καθαρισμένα

1 ματσάκι μυρώνια, κομμένα με το χέρι

4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα

1 ξερό κρεμμύδι, τριμμένο

1 ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο

Αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2 αυγά, χτυπημένα

150 γρ. φέτα ή γραβιέρα, τριμμένες

Ελαιόλαδο

Αλάτι θαλασσινό

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 Για το φινίρισμα

Λίγα κλαράκια μυρώνια

 Τρόπος παρασκευής

Αφού πλύνουμε καλά και στραγγίσουμε τα χόρτα και τα μυρωδικά, τα ψιλοκόβουμε όλα μαζί σε μια μεγάλη λεκάνη.

Αλατίζουμε καλά.

Προσθέτουμε τα φρέσκα και τα ξερά κρεμμύδια.

Ζουλάμε τα χόρτα με τα χέρια και τα αφήνουμε να στραγγίξουν για 10 λεπτά.

Ανακατεύουμε καλά και δοκιμάζουμε το αλάτι. Τρίβουμε  και με μπόλικο πιπέρι

Προσθέτουμε στη λεκάνη το αλεύρι, τα αυγά χτυπημένα, το τυρί και λίγο ελαιόλαδο, τόσο ώστε να πλάθονται σε κεφτέδες.

Ζυμώνουμε καλά το μείγμα και το πλάθουμε σε μεγάλα σχήματα ή μικρά. Πιέζοντάς τους δίνουμε σχήμα πλατύ.

Αλευρώνουμε και τους τηγανίζουμε για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδοκοκκινήσουν.

Σε πιατέλα έχουμε στρώσει απορροφητικό χαρτί και αραδιάζουμε τους χορτοκεφτέδες.

Σερβίρουμε φινίροντας την πιατέλα με κλαράκι μυρώνι.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !