Αθλήματα σύμμαχοι … στη μάχη με την κυτταρίτιδα

Tips

Το καλοκαίρι έρχεται και η εποχή σηματοδοτεί την αρχή της μάχης με τον αιώνιο εχθρό της σιλουέτας μας την κυτταρίτιδα.

Δύναμη λοιπόν και ξεκινάμε …

Εμείς σας προτείνουμε αθλήματα που θα είναι σύμμαχοι σε αυτή τη μάχη… εσείς επιλέγετε αυτά που σας αρέσουν για να σμιλέψετε το σώμα σας.

Κολύμπι

Το πιο ευχάριστο άθλημα και το λιγότερο επιβαρυντικό για τις αρθρώσεις. Βασικά ασκούμαστε χωρίς να το καταλαβαίνουμε μόνοι ή με παρέα και πραγματικά είναι ότι πιο relax. Tα βατραχοπέδιλα θα σας βοηθήσουν για να δυναμώσουν οι μηροί και οι γλουτοί.

HIIT

Η υψηλής έντασης διαλειμματική προπόνηση είναι μια ενισχυμένη μορφή προπόνησης όπου εναλλάσσονται περίοδοι μικρής έντονης αερόβιας άσκησης με λιγότερο έντονες περιόδους ανάκαμψης σε διάστημα από 10-35 λεπτά.

Είναι μια μορφή καρδιαγγειακής άσκησης. Μας επιτρέπει να κάψουμε μεγάλο αριθμό θερμίδων τόσο κατά τη διάρκεια όσο και μετά τη συνεδρία που ορίζεται σαν μετάκαυση.

Τρέξιμο

Το τρέξιμο δύο – τρεις φορές την εβδομάδα σε αργό ρυθμό και για πάνω από 45 λεπτά είναι το άθλημα αντοχής που λιώνει το λίπος και καταπολεμά την κυτταρίτιδα.

Όσο πιο συχνά το κάνετε τόσο πιο ενθαρρυντικά τα αποτελέσματα.

Γρήγορο περπάτημα

Το γρήγορο περπάτημα, επιταχύνει την κυκλοφορία του αίματος και έτσι βοηθά στην καταπολέμηση της κυτταρίτιδας. Σίγουρα αν γίνεται δίπλα στη θάλασσα ή στη φύση με πράσινο τότε είναι και antistress … αυτό που λέμε δύο σε ένα. Είναι καλύτερο να επιλέγουμε επίπεδη περιοχή, χωρίς σημαντικές ανηφόρες για να μην επιβαρύνεται η μέση και τα γόνατα.

Το ποδήλατο

 Προτιμότερο είναι το ποδήλατο στη φύση και όχι το στατικό. Αν όμως δεν έχετε χρόνο τότε επιλέγουμε το είδος που μας ταιριάζει. Η ποδηλατάδα μπορεί να έχει μεγάλη διάρκεια με τις ανάλογες στάσεις. Θα ξεκινήσουμε με μικρότερες αποστάσεις για να πάμε σε μεγαλύτερες. Υπάρχουν σύλλογοι που διοργανώνουν  ομαδικές ποδηλατάδες τηρώντας και μέτρα ασφαλείας.

Το ποδήλατο είναι το σπορ που αποκτά καθημερινά όλο και περισσότερους φίλους. Υπάρχουν και ξενοδοχεία bike friendly οπότε μπορείτε να επωφεληθείτε και στις διακοπές σας, αφού προσφέρουν ανάλογες υπηρεσίες. Απλά θυμηθείτε πρέπει να φοράμε πάντα το κράνος και να είμαστε προσεκτικοί.

Aquabiking

H ποδηλασία μέσα στο νερό είναι πολύ ευχάριστη γιατί παράλληλα γίνεται και massage στο σώμα λόγω της πίεσης που ασκεί το νερό.

Αν μάλιστα η κυτταρίτιδα και η κατακράτηση νερού προέρχεται από κακή κυκλοφορία τότε είναι ότι καλύτερο να ασκήστε στο νερό.

Σχοινάκι

Μια ευκαιρία να γυρίσουμε στα παιχνιδίσματα της παιδικής μας ηλικίας είναι το σχοινάκι. Ενδείκνυται βέβαια για εκείνους που έχουν ηλικία μέχρι 35 ετών, για να μην καταπονούνται οι αρθρώσεις. Δεν πρέπει να ξεπερνά το 10 στην αρχή για να φθάσει προοδευτικά μέχρι τα 25 λεπτά γιατί απαιτείται μεγάλη προσπάθεια από το σώμα μας.

 Από τη δημοσιογράφο Σίσσυ Νίκα

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !