Πανεύκολες τυροκροκέτες

Τα μυστικά των Chef

Αλήθεια πόσο χρόνο χρειάζονται τα κρεατικά, τα ψάρια για να έχουν το σωστό μαρινάρισμα;

Πρώτα επιλέγουμε τη μαρινάδα και περιχύνουμε το κρέας ή το ψάρι και το μαρινάρισμα γίνεται αποκλειστικά στο ψυγείο. Ο Κώστας Συντάκας, executive chef μας ενημερώνει...

Πόσους μήνες διατηρούνται ασφαλώς τα τρόφιμα στην κατάψυξη;

Τα τρόφιμα που θέλουμε να διατηρήσουμε στην κατάψυξη τα βάζουμε σε ειδικά σκεύη ή τα τυλίγουμε καλά με μεμβράνη σιλικόνης, για να παραμείνουν σε...

Πότε οι τροφές διατηρούν τα θρεπτικά τους οφέλη, ωμές ή μαγειρεμένες;

Ορισμένες τροφές έχουν διαφορετική θρεπτική αξία όταν τρώγονται ωμές ή όταν μαγειρεύονται. Εμείς σας ενημερώνουμε πώς είναι καλύτερα να τις καταναλώνετε.  Ντομάτα Η ντομάτα περιέχει λυκοπένιο, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που...

Ποιο λάδι είναι το καλύτερο για το τηγάνισμα ;

Tο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο είναι το πλέον κατάλληλο. Eίναι ένα ιδιαίτερα ανθεκτικό λάδι στις υψηλές θερμοκρασίες.  Eτσι μπορεί να το χρησιμοποιήσουμε και πάλι αφού...

Είναι τόσο νόστιμες και τραγανές που ξετρελαίνουν. Γίνονται σε χρόνο dt και συνοδεύουν το κρασί, τη μπύρα, το ούζο σας. Μπορείτε να δημιουργήσετε το δικός σας χαρμάνι τυριών, που αγαπάτε. Μια ακόμα ιδέα είναι να σερβίρετε τις τυροκροκέτες μέσα σε μια πράσινη σαλάτα για γεύση «ανεβαστική», αλλά και χρώμα…

Πανεύκολες τυροκροκέτες

Από την Κατερίνα Ξηρού, ξακουστή μαγείρισσα

Υλικά για 4 άτομα

400 γρ. μείγμα τριμμένων τυριών (κασέρι, γραβιέρα, γκούντα)

2 ασπράδια αυγού

4 κ.σ. φρυγανιά

Φρεσκοτριμμένα πιπέρια

2 κ.σ. μαϊντανό ή σχοινόπρασο ψιλοκομμένο

Για το τηγάνισμα

Λίγο αλεύρι

Ηλιέλαιο

Τρόπος παρασκευής

Σε μπολ ρίχνουμε το μείγμα τυριών, τα ασπράδια αυγού, τη φρυγανιά και τα φρεσκοτριμμένα πιπέρια.

Ζυμώνουμε δυνατά με το χέρι μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Χωρίζουμε σε μπαλάκια στο μέγεθος που θέλουμε και τα αλευρώνουμε.

Σε βαθύ τηγάνι ή στην τηγανιέρα βάζουμε ηλιέλαιο και αφήνουμε να κάψει σε μέτρια θερμοκρασία.

Ρίχνουμε τις τυροκροκέτες και τις αφήνουμε να ροδοκοκκινίσουν για 3 λεπτά, γυρίζοντας με λαβίδα ή τρυπητή κουτάλα.

Στρώνουμε μια πιατέλα με απορροφητικό χαρτί και αραδιάζουμε τις τυροκροκέτες.

Τις αφήνουμε να σταθούν για 2 λεπτά για να φύγει το λάδι.

Πασπαλίζουμε με μαϊντανό και σερβίρουμε.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Κριθαρότο με γαρίδες

Μια νοσταλγική γευστική δημιουργία της θαλασσινής κουζίνας που ξυπνά αναμνήσεις. Είναι νόστιμο και πολύ χορταστικό… Το πιο νόστιμο κριθαρότο το δοκιμάσαμε στην Πρέβεζα με...

Πως αντιμετωπίζουμε τα καλοκαιρινά μικροατυχήματα φυσικά;

To καλοκαίρι ευνοεί κάποιες άτυχες στιγμές όπως είναι τσιμπήματα ή μικροατυχήματα αλλά και κάποιες γαστρεντερίτιδες ή εγκαύματα από τον ήλιο ή το barbeque. Eμείς όμως...

Tορτίγιες με Σολoμό, κατίκι Δομοκού και iceberg

Μια λιχουδιά passé partout… για τη θάλασσα, το μπαλκόνι, το γραφείο, το πρωινό. Ένα snack για όλες τις ώρας, που αρέσει πολύ. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε...

Γαρίδες σαγανάκι με ντομάτα

Μια θαλασσινή γευστική δημιουργία, παρεΐστικη που καλεί να την μοιραστούμε … Το νοσταλγικό καλοκαιρινό φαγητό ζητά καψαλισμένο ψωμί για «βούτες» ατελείωτες και ούζο… Η Πρέβεζα...

Γαρίδες μαρινάτες

Μια γευστική δημιουργία που αρέσει πολύ και γίνεται πολύ εύκολα. Απλά το μαρινάρισμα με φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού θέλει κάποιες ώρες για να «περάσει» το...

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !