Πανεύκολες τυροκροκέτες

Tips

Είναι τόσο νόστιμες και τραγανές που ξετρελαίνουν. Γίνονται σε χρόνο dt και συνοδεύουν το κρασί, τη μπύρα, το ούζο σας. Μπορείτε να δημιουργήσετε το δικός σας χαρμάνι τυριών, που αγαπάτε. Μια ακόμα ιδέα είναι να σερβίρετε τις τυροκροκέτες μέσα σε μια πράσινη σαλάτα για γεύση «ανεβαστική», αλλά και χρώμα…

Πανεύκολες τυροκροκέτες

Από την Κατερίνα Ξηρού, ξακουστή μαγείρισσα

Υλικά για 4 άτομα

400 γρ. μείγμα τριμμένων τυριών (κασέρι, γραβιέρα, γκούντα)

2 ασπράδια αυγού

4 κ.σ. φρυγανιά

Φρεσκοτριμμένα πιπέρια

2 κ.σ. μαϊντανό ή σχοινόπρασο ψιλοκομμένο

Για το τηγάνισμα

Λίγο αλεύρι

Ηλιέλαιο

Τρόπος παρασκευής

Σε μπολ ρίχνουμε το μείγμα τυριών, τα ασπράδια αυγού, τη φρυγανιά και τα φρεσκοτριμμένα πιπέρια.

Ζυμώνουμε δυνατά με το χέρι μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Χωρίζουμε σε μπαλάκια στο μέγεθος που θέλουμε και τα αλευρώνουμε.

Σε βαθύ τηγάνι ή στην τηγανιέρα βάζουμε ηλιέλαιο και αφήνουμε να κάψει σε μέτρια θερμοκρασία.

Ρίχνουμε τις τυροκροκέτες και τις αφήνουμε να ροδοκοκκινίσουν για 3 λεπτά, γυρίζοντας με λαβίδα ή τρυπητή κουτάλα.

Στρώνουμε μια πιατέλα με απορροφητικό χαρτί και αραδιάζουμε τις τυροκροκέτες.

Τις αφήνουμε να σταθούν για 2 λεπτά για να φύγει το λάδι.

Πασπαλίζουμε με μαϊντανό και σερβίρουμε.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !