Τα λουλούδια μαρτυρούν τον χαρακτήρα μας

Tips

Τελικά μετά από έρευνες αποδείχθηκε ότι το είδος λουλουδιού που αγαπάμε μαρτυρά τον χαρακτήρα μας, τα βαθύτερα συναισθήματα, τις ευαισθησίες μας και ίσως κάποια στοιχεία της προσωπικότητάς μας που δεν αποκαλύπτουμε εύκολα. Τα λουλούδια έχουν τη δική τους γλώσσα και τη δική τους δυναμική στη μη λεκτική επικοινωνία.

Εννοείται βέβαια ότι κανένας τύπος λουλουδιού δεν μπορεί να αποκαλύψει μια ολόκληρη προσωπικότητα… άλλωστε τα λουλούδια είναι τόσων ειδών και χρωμάτων…

Τα αγαπημένα  λουλούδια μας αρέσει να τα προσφέρουμε στους αγαπημένους μας, αλλά και να  τα απολαμβάνουμε στο σπίτι μας.

Εμείς ανακαλύψαμε τα μυστικά και σας τα αποκαλύπτουμε.

Τριαντάφυλλα

Όσοι αγαπούν τα τριαντάφυλλα ανεξάρτητα από το χρώμα είναι περήφανοι και ρομαντικοί. Άνθρωποι της καρδιάς, εκλεπτυσμένοι και ρομαντικοί. Είναι επιρρεπείς στο συναίσθημα και σκέφτονται περισσότερο με την καρδιά, παρά με τη λογική.

Τα τριαντάφυλλα είναι ευαίσθητα και ανάλογα με το χρώμα μαρτυρούν τη διάθεσή μας.

Τα κόκκινα τριαντάφυλλα συμβολίζουν την αγάπη, τον έρωτα, την επιθυμία…

Τα ροζ τριαντάφυλλα είναι συνώνυμα με τη γλυκύτητα, την ευτυχία και τη χάρη.

Τα λευκά τριαντάφυλλα είναι σύμβολο αγνότητας και αθωότητας.

Τα κίτρινα τριαντάφυλλα είναι σύμβολο της διεκδίκησης αλλά και της ζήλιας…

Οι άνθρωποι που αγαπούν τα τριαντάφυλλα συνήθως είναι ήρεμοι και εξωστρεφείς.

 

Ανεμώνες – Παπαρούνες και αγριολούλουδα

Οι ανεμώνες και οι παπαρούνες αρέσουν σε ανθρώπους που είναι χαρούμενοι, τα έχουν βρει με τον εαυτό τους, τους αρέσει να εξωτερικεύουν τα συναισθήματά τους και χαίρονται τη ζωή. Συνήθως είναι άνθρωποι του ταξιδιού και της ευζωίας.

Οι ανεμώνες καλλιεργούνται οπότε μπορούν εύκολα να προσφερθούν και να τις έχουμε στα βάζα μας. Οι παπαρούνες, οι άγριες ανεμώνες και τα αγριολούλουδα δεν διατηρούνται παρά ελάχιστη ώρα, οπότε είναι καλύτερα να τις αφήνουμε στο φυσικό τους περιβάλλον … Μην τις κόβετε λοιπόν απλά να τις φωτογραφήσετε.

Ηλίανθοι

Οι άνθρωποι που αγαπούν τους ηλίανθους είναι η χαρά της ζωής, είναι η ψυχή της παρέας και πάντα αισιοδοξούν. Έχουν χιούμορ, καλή διάθεση, είναι δημιουργικοί και εργατικοί. Αυτό το λουλούδια συμβολίζει την ελευθερία και την τόλμη. Επιλέγει τη μεριά του ήλιου και γυρίζει ανάλογα με την πορεία του.

Είναι λουλούδι του φωτός και του ήλιου.

Νούφαρα

Συμβολίζουν την εκλεπτυσμένη ομορφιά, την αγνότητα, τη διάθεση της αλήθειας και οι άνθρωποι που τα αγαπούν έχουν έναν πλούσιο εσωτερικό γαλήνιο κόσμο… Οι άνθρωποι που τα αγαπούν είναι αυτοί που συχνά αποκαλούμε «ήρεμη δύναμη», είναι άνθρωποι των έργων και όχι των λόγων. Η σημασία των χρωμάτων διαφέρει ανάλογα με τον τύπο του λουλουδιού των νερών. Τα ροζέ νούφαρα χαρίζουν μια νότα αισιοδοξία, δροσιάς, χαράς και αγάπης. Τα λευκά συμβολίζουν την κατανόηση, την ηρεμία και την ενότητα.

Τουλίπες

Οι άνθρωποι που τις αγαπούν είναι πιστοί στις αρχές τους και δυνατοί χαρακτήρες. Η αλήθεια είναι σημαντική στη ζωή τους αλλά είναι ο λόγος που έχουν πολλούς εχθρούς γιατί μπορούν να δεχθούν την αλήθεια. Όμως έχουν και φίλους πραγματικούς και όπου βρεθούν δεν περνούν απαρατήρητοι.

Οι κόκκινες τουλίπες αντιπροσωπεύουν μία δήλωση αγάπης. Οι λευκές τουλίπες συμβολίζουν τη συγχώρεση, τη δύναμη και την τόλμη. Οι κίτρινες συνδέονται πιο συχνά με την ευτυχία, τη χαρά, την ελπίδα, ενώ οι ροζ μωβέ αντιπροσωπεύουν τη διεκδίκηση και τα δικαιώματα.

Παιώνιες

Το αγαπημένο λουλούδι του Μεγάλου Αλεξάνδρου, το άνθος της νίκης, που βρισκόταν παντού στη Βεργίνα και σε όλα τα παλάτια του. Από την Μακεδονία έφθασε μέχρι την Αγγλία να καλλιεργείται και είναι το αγαπημένο λουλούδι της βασίλισσας Ελισάβετ.

Σήμερα άγριες παιώνιες βρίσκονται στην Ημαθία και τις ωραιότερες τις απολαμβάνω στο Πλατύ Ημαθίας. Οι άνθρωποι που τις αγαπούν σε όποια κατάσταση κι αν βρεθούν συνεχίζουν να «ανθίζουν».  Η παρουσία τους κατευνάζει τα πλήθη… είναι μαέστροι στην διπλωματία αλλά και οραματιστές προσπαθώντας να κατακτήσουν τον κόσμο και να τον κάνουν καλύτερο. Αγαπούν τις νέες εμπειρίες και ο ενθουσιασμός τους όπως και οι ιδέες τους είναι μεταδοτικές… Τους αρέσουν τα μεγαλεπήβολα σχέδια και βάζουν τον πήχη πολύ ψηλά… Είναι γεννημένοι ηγέτες.

Οι παιώνιες ανθίζουν μόνον για λίγο και είναι άσπρες, ροζέ και κόκκινες βυσσινί.  Οι λευκές και οι ροζέ είναι σύμβολο ευημερίας, ευτυχίας αλλά και καλής υγείας. Καθόλου τυχαίο που συνηθίζονται για νυφικές ανθοδέσμες και στολισμούς. Οι βυσσινί και ροδοκόκκινες παιώνιες συμβολίζουν την τόλμη και την λάμψη.

Από τη δημοσιογράφο Σίσσυ Νίκα

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !