Εύκολα pancakes με φράουλες και σοκολάτα

Τα μυστικά των Chef

Αλήθεια πόσο χρόνο χρειάζονται τα κρεατικά, τα ψάρια για να έχουν το σωστό μαρινάρισμα;

Πρώτα επιλέγουμε τη μαρινάδα και περιχύνουμε το κρέας ή το ψάρι και το μαρινάρισμα γίνεται αποκλειστικά στο ψυγείο. Ο Κώστας Συντάκας, executive chef μας ενημερώνει...

Πόσους μήνες διατηρούνται ασφαλώς τα τρόφιμα στην κατάψυξη;

Τα τρόφιμα που θέλουμε να διατηρήσουμε στην κατάψυξη τα βάζουμε σε ειδικά σκεύη ή τα τυλίγουμε καλά με μεμβράνη σιλικόνης, για να παραμείνουν σε...

Πότε οι τροφές διατηρούν τα θρεπτικά τους οφέλη, ωμές ή μαγειρεμένες;

Ορισμένες τροφές έχουν διαφορετική θρεπτική αξία όταν τρώγονται ωμές ή όταν μαγειρεύονται. Εμείς σας ενημερώνουμε πώς είναι καλύτερα να τις καταναλώνετε.  Ντομάτα Η ντομάτα περιέχει λυκοπένιο, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που...

Ποιο λάδι είναι το καλύτερο για το τηγάνισμα ;

Tο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο είναι το πλέον κατάλληλο. Eίναι ένα ιδιαίτερα ανθεκτικό λάδι στις υψηλές θερμοκρασίες.  Eτσι μπορεί να το χρησιμοποιήσουμε και πάλι αφού...

Tα pancakes χαρίζουν πάντα χαμόγελα σε μικρούς και μεγάλους. Οι φράουλες είναι στα καλύτερά τους τόσο αρωματικές και νόστιμες και με τη σοκολάτα έχουμε την τέλεια αρμονία.

Η αγαπημένη μας Κατερίνα, χαρισματική μαγείρισσα τα έφτιαξε και τα απολαύσαμε κυριολεκτικά πάνω στη θάλασσα δίπλα στα τείχη της όμορφης καστροπολιτείας της Ναυπάκτου.

Εμπειρία …

Χρόνος παρασκευής 20 λεπτά / Εύκολο

Εύκολα pancakes με φράουλες και σοκολάτα

Από την ξακουστή μαγείρισσα Κατερίνα Ξηρού, Faces café, Nαύπακτος

 Υλικά για 20 pancakes

 Για τη ζύμη

2 δύο κούπες αλεύρι

1 κ.σ. baking powder

1 πρέζα αλάτι

1 φλιτζάνι τσαγιού φρέσκο γάλα

Μισό φλιτζάνι γάλα συμπυκνωμένο

20 ml ελαιόλαδο

2 αυγά

2 βανιλίνες

 Για τη γέμιση

25 φράουλες, κομμένες σε φέτες

5 φράουλες ολόκληρες

80 -100 γρ. κρέμα σοκολάτας υγείας

Σάλτσα σοκολάτας

Τρόπος παρασκευής

Σε μεγάλο μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά για τη ζύμη pancakes και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και να γίνει ένας ωραίος χυλός.

Ο χυλός δεν πρέπει να είναι ούτε πολύ αραιός αλλά ούτε και πολύ πηκτός.

Ζεσταίνουμε το αντικολλητικό τηγάνι και βάζουμε ελάχιστο βούτυρο και αφήνουμε να κάψει.

Ρίχνουμε με μια μεγάλη κουτάλα μια δόση χυλού στο κέντρο του τηγανιού. Δεν απλώνουμε τον χυλό, γιατί θέλουμε τα pancakes να είναι αφράτα.

Μόλις αρχίσει να κάνει φουσκάλες  και πάρει χρυσοκαφετί χρώμα από την μία μεριά το γυρίζουμε από την άλλη.

Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία αλείφοντας το σκεύος με βούτυρο και ρίχνοντας κουταλιές από χυλό.

Κάθε κουταλιά είναι και ένα pancake ή όσα χωράει το τηγάνι μας. Προσέχουμε να μην ενωθούν μεταξύ τους.

Σε πιάτο βάζουμε συνήθως 4-5 pancakes και ανάμεσα στρώνουμε την κρέμα σοκολάτας ή λιωμένη σοκολάτα υγείας στο μπεν μαρί και φέτες φράουλας.

Αφού φτιάξουμε τον πύργο μας από pancakes αλείφουμε την επιφάνεια με κρέμα σοκολάτας, βάζουμε φέτες φράουλας και στη μέση μια ολόκληρη φράουλα.

Περιχύνουμε με σάλτσα σοκολάτας και σερβίρουμε.

Mικρά μυστικά

Η έτοιμη κρέμα σοκολάτας μπορεί να είναι υγείας, με φουντούκια ή ότι άλλο μας αρέσει κυκλοφορούν τόσες στο εμπόριο.

Με τα pancakes μπορούμε να δημιουργήσουμε και τούρτα φτιάχνοντάς τα μεγαλύτερα και χρησιμοποιούμε 3 στρώσεις και ανάμεσα βάζουμε ακόμα και γκανάζ σοκολάτας  ολόκληρους ξηρούς καρπούς και φρούτα επιλογής μας.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σαλάτα με ψητά ροδάκινα, ρόκα και πασατέμπο

Τα ροδάκινα αυτή την εποχή είναι στα καλύτερά τους. Είναι νόστιμα, θρεπτικά και ξεχειλίζουν κάλιο και αντιοξειδωτικά.   Για να ξεφύγουμε από τα συνηθισμένα και για...

Σαλάτα με μαριναρισμένες φακές, μυζήθρα και βινεγκρέτ καρότου και λουίζας

Μια δροσερή σαλάτα που είναι superfood. H βινεγκρέτ καρότου και λουίζας είναι τόσο πρωτότυπη και νόστιμη που αυτή η γευστική δημιουργία απογειώνεται… Αν αφαιρέσουμε το...

Σαλάτα με πολύχρωμες ντομάτες, μοτσαρέλα και πέστο βασιλικού

Μια παραλλαγή της γνωστής ιταλικής σαλάτας caprese με τη διαφορά ότι χρησιμοποιούμε τις πολύχρωμες ντομάτες έτσι για ένα τουίστ στη γεύση. Επιλέγουμε από την αγορά...

Σαλάτα με δίχρωμα ντοματίνια, φέτα και σάλτσα ελιάς Καλαμών

Μια καθαρά ελληνική σαλάτα που τα έχει όλα και είναι τόσο νόστιμη. Ο ταλαντούχος Σίμος Tριανταφύλλου, μας αποκαλύπτει τα μυστικά του μαριναρίσματος των υλικών...

Μύδια σαγανάκι της Κατερίνας

Μια γευστική δημιουργία επική, που  θα λατρέψει η οικογένεια και οι φίλοι… Η νόστιμη σάλτσα τους είναι ότι καλύτερο για «βούτες» με καψαλισμένο ψωμάκια....

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !