Γυμναστική προσώπου … το μυστικό για την μείωση ρυτίδων

Tips

Το μυστικό έρχεται από το Hollywood.. Καθημερινά όλο και περισσότερες celebrities αναζητούν φυσικές μεθόδους για να μειώσουν τις ρυτίδες προσώπου και λαιμού και να αποκτήσουν ένα ξεκούραστο βλέμμα. Ήδη σαν μανιτάρια ξεφυτρώνουν τα κέντρα για γυμναστική και massage προσώπου.

Η αλήθεια είναι ότι η μυϊκή ενδυνάμωση δεν αφορά μόνον το σώμα. Είναι φανερό ότι και οι μύες προσώπου και λαιμού μπορούν να τονωθούν και να ενισχυθούν αφού με την πάροδο της ηλικίας χαλαρώνουν. Με τις κατάλληλες γυμναστικές ασκήσεις θα βοηθήσουμε τη διατήρησή της σφριγηλότητας του δέρματος, την επιβράδυνση της εμφάνισης των ρυτίδων, αλλά και τη διατήρηση του oval του προσώπου. Με τη σύσπαση των μυών προωθείτε η μικροκυκλοφορία και ενισχύεται η παραγωγή κολλαγόνου.

Μην ξεχνάτε ότι ένα ενυδατωμένο και σφριγηλό δέρμα είναι το hit της ομορφιάς μας.

Η γυμναστική πρέπει να ξεκινά από πολύ νωρίς… από την εφηβική ακόμα ηλικία. Δεν χρειάζεται να περιμένουμε να εμφανιστούν πρώτα οι ρυτίδες για να ξεκινήσουμε. Άλλωστε όσο νωρίτερα ξεκινήσουμε ο τόνος και η ελαστικότητα της επιδερμίδας διατηρείτε περισσότερο.

Η γυμναστική προσώπου θα πρέπει να γίνει η αγαπημένη μας συνήθεια… το δικό μας μυστικό. Το massage θα ενισχύσει την προσπάθεια αλλά θα πρέπει να γίνεται από ειδικούς.

Το πλεονέκτημα είναι ότι μπορούμε να κάνουμε τις ασκήσεις οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας, όπου και αν βρισκόμαστε στο γραφείο, στο σπίτι, στην εξοχή. Όσο πιο συχνά γίνονται το αποτέλεσμα θα είναι πιο σύντομα ορατό.

Για να είμαστε σίγουρες όμως ότι οι ασκήσεις γίνονται σωστά στην αρχή τουλάχιστον, θα πρέπει να γίνονται μπροστά στον καθρέπτη.

Εμείς σας αποκαλύπτουμε τις πέντε βασικές ασκήσεις γυμναστικής προσώπου.

Για την τόνωση των ζυγωματικών

Στεκόμαστε μπροστά στο καθρέφτη και χαμογελάμε πλατειά με απολύτως τεντωμένα χείλη. Βάζουμε δύναμη και ανασηκώνουμε τις άκρες των χειλιών μας.

Παραμένουμε σε αυτή τη θέση για 10 δευτερόλεπτα.

Επαναλαμβάνουμε την ίδια άσκηση 10 φορές.

Για «γεμάτα» χείλη

Στεκόμαστε μπροστά στον καθρέφτη. Αργά και δυνατά προφέρουμε τα φωνήεντα και τον δίφθογγο:  Α, Ε, Ι, Ο, ΟΥ, Ι, Α

Επαναλαμβάνουμε 15 φορές.

Για μείωση των ρυτίδων έκφρασης

Βάζουμε τρία δάχτυλα στο κάθε φρύδι και τεντώνουμε με δύναμη προς τους κροτάφους. Την ίδια στιγμή προσπαθούμε να κλείσουμε τα μάτια με δύναμη.

Παραμένουμε στην ίδια θέση για λίγα δευτερόλεπτα και επαναλαμβάνουμε για 5 φορές τουλάχιστον.

Για να λειάνουμε τις ρυτίδες στις γωνίες των ματιών

Οι ρυτίδες που μοιάζουν με λεπτές γραμμές γύρω από τις γωνίες των ματιών μας, τα λεγόμενα «πόδια της χήνας» κάνουν το βλέμμα μας να φαίνεται κουρασμένο.

Kλείνουμε τα μάτια και τα κρατάμε με δύναμη κλειστά. Tραβάμε με δύο δάκτυλά μας τις άκρες για 5 δευτερόλεπτα. Ανοίγουμε τα μάτια μας κοιτώντας ευθεία και επαναλαμβάνουμε τρεις φορές ακόμα.

Για τη σύσφιξη του λαιμού

Η άσκηση αυτή τα βοηθήσει πολύ στην ενίσχυση του τόνου του λαιμού. Xαριτολογώντας όπως λένε θα «σιδερώσει τις ρυτίδες» μας.

Στεκόμαστε όρθιες ή στην καρέκλα τεντώνουμε την πλάτη. Φέρνουμε το σαγόνι μας προς τα εμπρός και αμέσως μετά τεντώνουμε το λαιμό μας αφήνοντας το κεφάλι να πέσει προς τα πίσω. Θα μείνουμε σε αυτή τη θέση για λίγα δευτερόλεπτα και επαναλαμβάνουμε την άσκηση 10 φορές.

Η άσκηση αυτή χρειάζεται προσοχή και θα πρέπει να γίνεται αργά ώστε να μην επιβαρυνθεί ο αυχένας.

Από τη δημοσιογράφο Σίσσυ Νίκα

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !