Ρολό σολομού με σπανάκι, κόκκινο  σέσκουλο και κατίκι Δομοκού ΠΟΠ

Tips

Μια γεύση ξεχωριστή έτσι για ένα ορεκτικό με αξία … που μπορεί να συνοδεύσει αρμονικά ένα λευκό κρασί, ίσως από τα αρχέγονα εδάφη της Σάμου που εντυπωσιάζει…

Μια γευστική δημιουργία του Βαγγέλη Μπιλιμπά, που γίνεται τόσο εύκολα και αρέσει πολύ…

Χρόνος Προετοιμασίας 40 λεπτά / Χρόνος αναμονής 2 ώρες / Εύκολη

Ρολό σολομού με σπανάκι , κόκκινο  σέσκουλο και κατίκι Δομοκού

Από τον πολυβραβευμένο Βαγγέλη Μπιλιμπά, executive chef Aphrodite Garden restaurant, Σάμος

Υλικά

500 γρ. φρέσκο σπανάκι, καλά πλυμένο

300 γρ κόκκινο σέσκουλο

1 ματσάκι άνηθο

500 γρ καπνιστό σολομό, σε φέτες

2 αυγά

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο Πιπέρι

2 lime και το ξύσμα τους

1 κ.σ. κάπαρη καλά πλυμένη

300 γρ τυρί κατίκι Δομοκού ΠΟΠ

Για το φινίρισμα

50 γρ. φρέσκο κόκκινο σέσκουλο

Σταγόνες σάλτσας ή τσάτνευ

Τρόπος παρασκευής 

Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε νερό και ζεματάμε (μπανσάρουμε) το σπανάκι και τα σέσκουλα για 3 λεπτά.

Αμέσως τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τα βάζουμε σε μεγάλο μπολ με κρύο νερό και παγάκια για να διατηρήσουν το χρώμα τους.

Τα στραγγίζουμε καλά στο σουρωτήρι για να φύγουν όλα τα υγρά.

Σε ένα μπλέντερ βάζουμε δύο κρόκους αυγών μαζί με το σπανάκι και τα σέσκουλα και χτυπάμε μέχρι να πολτοποιηθούν. Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι.

Σε καθαρό και στεγνό κάδο του μίξερ ρίχνουμε τα δύο ασπράδια αυγού και χτυπάμε με το σύρμα μέχρι να γίνουν μαρέγκα και να δημιουργηθούν κορφούλες.

Ρίχνουμε στον κάδο και το μείγμα λαχανικών και με την μαρίζ ανακατεύουμε με απαλές κυκλικές κινήσεις.

Σε ταψί στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί , απλώνουμε το μείγμα ομοιόμορφα στρώνοντας την επιφάνεια υπολογίζοντας να είναι το πάχος του 1 cm περίπου.

Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 15 λεπτά. Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει.

Σε μπολ αναμειγνύουμε το κατίκι, το χυμό λάιμ, το ξύσμα, την κάπαρη και τον άνηθο μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.

Πάνω στο ψημένο μείγμα σπανάκι απλώνουμε την κρέμα τυριού, τις φέτες σολομού και τυλίγουμε  σφιχτά σε ρολό.

Βάζουμε το ρολό στο ψυγείο σκεπασμένο και το αφήνουμε να κρυώσει καλά για 2 ώρες τουλάχιστον.

Κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε σε πιατέλα βάζοντας στη μέση από ένα κλωνάρι σέσκουλο που έχουμε ζεματίσει για 5 λεπτά.

Στο πιάτο για το φινίρισμα βάζουμε διάφορες σαλτσούλες ή τσάτνευ.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !