Το ρυζόγαλο είναι αγαπημένη γεύση και είναι passé partout δηλαδή μπορεί να προσφερθεί σαν πρωινό ή βραδυνό ή ακόμα και επιδόρπιο. Είναι πανεύκολο και καλοδεχούμενο.
Η Χρυσούλα που φημίζεται για το πολυβραβευμένο πρωινό της, που προσφέρει στον απίθανο ξενώνα της, τον Γανυμήδης στο Γαλαξίδι, μας δίνει τη συνταγή του ρυζόγαλου.
Χρόνος παρασκευής 25 λεπτά / Χρόνος ψύξης 1 ώρα / Πολύ εύκολο
Ρυζόγαλο της Χρυσούλας
Aπό τη Χρυσούλα Παπαλέξη, ξενοδοχείο Γανυμήδης, Γαλαξίδι
Υλικά για 4 άτομα

5 φλιτζάνια φρέσκο γάλα
1 φλιτζάνι ρύζι Καρολίνα
1 ½ φλιτζάνι ζάχαρη κρυσταλλική ή και λιγότερο
2 κ.σ. άνθος αραβοσίτου ή κορν φλαουρ
2 βανίλιες
2 φλιτζάνια νερό
Κανέλα Κεϋλάνης, σε σκόνη
Τρόπος παρασκευής
Βράζουμε το ρύζι με το νερό περίπου για 10 λεπτά.
Ανακατεύουμε μέχρι να απορροφηθεί όλο το νερό και προσθέτουμε τα 4 φλιτζάνια γάλα σιγοβράζοντας και ανακατεύοντας.
Στο 1 φλιτζάνι γάλα, που έχει απομείνει διαλύουμε ανακατεύοντας με το σύρμα, το άνθος αραβοσίτου ή το κορν φλάουρ, τη ζάχαρη και τη βανίλια.
Μόλις ζεσταθεί το γάλα ρίχνουμε το μείγμα γάλακτος του φλιτζανιού και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα, συνεχώς σε χαμηλή φωτιά να μην «πιάσει».
Γεμίζουμε τα μπολάκια και τα βάζουμε στο ψυγείο να δροσίσουν.
Μόλις το βγάλουμε από το ψυγείο το πασπαλίζουμε με κανέλα και σερβίρουμε.
Μικρά μυστικά
Αν θέλουμε αρωματίζουμε το ρυζόγαλο με 1/3 του κουταλιού του γλυκού μαστίχα Χίου σε σκόνη.
Μια άλλη εκδοχή είναι να αρωματίσουμε το ρυζόγαλο με ξύσμα πορτοκαλιού ή λεμονιού.