Σαλάτα καρπούζι με φέτα και προσούτο

Τα μυστικά των Chef

Μια δροσερή γευστική πινελιά 

Στα Τριζόνια το κρυμμένο νησάκι του Κορινθιακού με την ξεχωριστή γοητεία… τα αγριμάκια της φύσης, την απόλυτη ηρεμία … χωρίς αυτοκίνητα δοκιμάσαμε θαλασσινή κουζίνα σε μορφή αυθεντική από την Νατάσα Σίνη αλλά και τις απίθανες σαλάτες της αδελφής της Γιάννας, που είναι απίθανη μαγείρισσα.

Η Γιάννα σε αυτή τη σαλάτα χρησιμοποιεί τον must καλοκαιρινό δροσερό συνδυασμό του καρπουζιού με τυρί φέτα ΠΟΠ, απίθανο προσούτο Ευρυτανίας του Στρεμμένου και την διανθίζει με βαλσάμικο ροδιού και πανδαισία πράσινης σαλάτας. Μια σαλάτα με καλοκαιρινά αρώματα και χρώματα που απολαύσαμε σε ένα τοπίο ονειρικό…

Το σίγουρο είναι ότι θα περάσετε όμορφα αν επιλέξετε τα Τριζόνια για μια απόδραση κοντινή στη Αθήνα και θα βρεθείτε σε έναν άλλο κόσμο. Άλλωστε το νησί ήταν το «απωθημένο» του Ωνάση, που παρά τις επίμονες προσπάθειες δεν μπόρεσε να το αποκτήσει και έτσι αγόρασε τον Σκορπιό.

Αν πάτε το ξενοδοχείο Ίασμος είναι υπέροχο και τα μπαλκόνια του «βλέπουν» Παρνασσό… εδώ τον χειμώνα «κρύβεται» πολύ γνωστή αγγλίδα συγγραφέας και συνθέτει αριστουργήματα.

Σαλάτα καρπούζι με φέτα και προσούτο

Από τη Γιάννα Σινή, δεινή μαγείρισσα Τριζόνια

Υλικά

300 γρ. καρπούζι, κομμένο σε κύβους

200 γρ. φέτα Παρνασσού ΠΟΠ, κομμένη σε κύβους

Φύλλα ρόκας

Σαλάτα πράσινη ή μωβ

200 γρ. προσούτο Ευρυτανίας

1 πρέζα ανθό αλατιού

1 κ.γ. μαύρο σουσάμι καβουρδισμένο στο τηγάνι

Βαλσάμικο ροδιού

6 κ.σ. παρθένο ελαιόλαδο

Tρόπος Παρασκευής

Βάζουμε όλα τα υλικά σε βαθύ πιάτο και τα περιχύνουμε με ελαιόλαδο και με βαλσάμικο ροδιού.

Ανακατεύουμε και ετοιμάζουμε τη σαλάτα βάζοντας από πάνω τα κομμάτια προσούτο.

Πασπαλίζουμε με μαύρο σουσάμι και σερβίρουμε.

Τα Τριζόνια
Προηγούμενο άρθροΜυδοπίλαφο επικό
Επόμενο άρθροΚαλογερική φάβα

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !