Μια ολόδροση θρεπτική σαλάτα με χρώμα κόκκινο και γεύση ανεβαστική. Η καλύτερη επιλογή για το Πασχαλινό σας τραπέζι γιατί ταιριάζει απόλυτα με όλα τα γιορτινά καλούδια και χαρίζει την απαραίτητη οξύτητα. Τα παξιμάδια χαρουπιού μια ακόμα γευστική έκπληξη.
Χρόνος παρασκευής 12 λεπτά / Πολύ εύκολη
Σαλάτα με ντοματίνια, κρίταμο και παξιμάδια χαρουπιού
Από τον chef Χρήστο Παπά, restaurant Delicious, Αγία Παρασκευή
Υλικά για 4 άτομα
300 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση
1 μικρό ξερό κρεμμύδι, κομμένο σε ροδέλες
1 φρέσκο κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένο
80 γρ. τυρί Κατίκι Δομοκού ή άλλο κρεμώδες τυρί
5-7 κλωναράκια κρίταμο, τουρσί
15 σπυράκια κάπαρη, ξαλμυρισμένη
2 καπαρόμηλα φρέσκα ή τουρσί
3 παξιμάδια χαρουπιού, σπασμένα σε κομμάτια
Για το dressing
Eλαιόλαδο
Βαλσάμικο
Ελάχιστη μουστάρδα
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Τρόπος παρασκευής
Ετοιμάζουμε το dressing.
Στο μπλέντερ βάζουμε όλα τα υλικά μαζί και τα χτυπάμε. Ανάλογα με την ποσότητα που θέλουμε να φτιάξουμε τότε χρησιμοποιούμε 2 μέρη ελαιόλαδο και 1 μέρος βαλσάμικο σκέτο ή αρωματικό.
Αφήνουμε στην άκρη το dressing.
Σε μεγάλο μπολ βάζουμε τα ντοματάκια, το ξερό και το φρέσκο κρεμμύδι, το κρίταμο, την κάπαρη και ρίχνουμε λίγο από το dressing και ανακατεύουμε.
Στη σαλατιέρα σπάμε τα παξιμάδια χαρουπιού και από πάνω βάζουμε τη σαλάτα και περιχύνουμε με το υπόλοιπο dressing.
Από πάνω βάζουμε το κατίκι Δομοκού και διακοσμούμε με τα καπαρόμηλα, που αν θέλουμε κόβουμε στη μέση.
Μικρά μυστικά
Για να είναι δροσερή η σαλάτα βάζουμε τα ντοματίνια στο ψυγείο πριν τα χρησιμοποιήσουμε. ΠΑΣΧΑ