Σαλάτα με ντοματίνια, Κατίκι Δομοκού και παξιμάδια χαρουπιού

Τα μυστικά των Chef

Αλήθεια πόσο χρόνο χρειάζονται τα κρεατικά, τα ψάρια για να έχουν το σωστό μαρινάρισμα;

Πρώτα επιλέγουμε τη μαρινάδα και περιχύνουμε το κρέας ή το ψάρι και το μαρινάρισμα γίνεται αποκλειστικά στο ψυγείο. Ο Κώστας Συντάκας, executive chef μας ενημερώνει...

Πόσους μήνες διατηρούνται ασφαλώς τα τρόφιμα στην κατάψυξη;

Τα τρόφιμα που θέλουμε να διατηρήσουμε στην κατάψυξη τα βάζουμε σε ειδικά σκεύη ή τα τυλίγουμε καλά με μεμβράνη σιλικόνης, για να παραμείνουν σε...

Πότε οι τροφές διατηρούν τα θρεπτικά τους οφέλη, ωμές ή μαγειρεμένες;

Ορισμένες τροφές έχουν διαφορετική θρεπτική αξία όταν τρώγονται ωμές ή όταν μαγειρεύονται. Εμείς σας ενημερώνουμε πώς είναι καλύτερα να τις καταναλώνετε.  Ντομάτα Η ντομάτα περιέχει λυκοπένιο, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που...

Ποιο λάδι είναι το καλύτερο για το τηγάνισμα ;

Tο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο είναι το πλέον κατάλληλο. Eίναι ένα ιδιαίτερα ανθεκτικό λάδι στις υψηλές θερμοκρασίες.  Eτσι μπορεί να το χρησιμοποιήσουμε και πάλι αφού...

Μια ολόδροση θρεπτική σαλάτα με χρώμα κόκκινο και γεύση ανεβαστική. Η καλύτερη επιλογή για το Πασχαλινό σας τραπέζι γιατί ταιριάζει απόλυτα με όλα τα γιορτινά καλούδια και χαρίζει την απαραίτητη οξύτητα. Τα παξιμάδια χαρουπιού μια ακόμα γευστική έκπληξη.

Χρόνος παρασκευής 12 λεπτά / Πολύ εύκολη

Σαλάτα με ντοματίνια, κρίταμο και παξιμάδια χαρουπιού

Από τον chef Χρήστο Παπά, restaurant Delicious, Αγία Παρασκευή  

Υλικά για 4 άτομα

300 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση

1 μικρό ξερό κρεμμύδι, κομμένο σε ροδέλες

1 φρέσκο κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένο

80 γρ. τυρί Κατίκι Δομοκού ή άλλο κρεμώδες τυρί

5-7 κλωναράκια κρίταμο, τουρσί

15 σπυράκια κάπαρη, ξαλμυρισμένη

2 καπαρόμηλα φρέσκα ή τουρσί

3 παξιμάδια χαρουπιού, σπασμένα σε κομμάτια

Για το dressing

Eλαιόλαδο

Βαλσάμικο

Ελάχιστη μουστάρδα

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Τρόπος παρασκευής

Ετοιμάζουμε το dressing.

Στο μπλέντερ βάζουμε όλα τα υλικά μαζί και τα χτυπάμε. Ανάλογα με την ποσότητα που θέλουμε να φτιάξουμε τότε χρησιμοποιούμε 2 μέρη ελαιόλαδο και 1 μέρος βαλσάμικο σκέτο ή αρωματικό.

Αφήνουμε στην άκρη το dressing.

Σε μεγάλο μπολ βάζουμε τα ντοματάκια, το ξερό και το φρέσκο κρεμμύδι, το κρίταμο, την κάπαρη και ρίχνουμε λίγο από το dressing και ανακατεύουμε.

Στη σαλατιέρα σπάμε τα παξιμάδια χαρουπιού και από πάνω βάζουμε τη σαλάτα και περιχύνουμε με το υπόλοιπο dressing.

Από πάνω βάζουμε το κατίκι Δομοκού και διακοσμούμε με τα καπαρόμηλα, που αν θέλουμε κόβουμε στη μέση.

Μικρά μυστικά

Για να είναι δροσερή η σαλάτα βάζουμε τα ντοματίνια στο ψυγείο πριν τα χρησιμοποιήσουμε. ΠΑΣΧΑ

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σαλάτα με ψητά ροδάκινα, ρόκα και πασατέμπο

Τα ροδάκινα αυτή την εποχή είναι στα καλύτερά τους. Είναι νόστιμα, θρεπτικά και ξεχειλίζουν κάλιο και αντιοξειδωτικά.   Για να ξεφύγουμε από τα συνηθισμένα και για...

Σαλάτα με μαριναρισμένες φακές, μυζήθρα και βινεγκρέτ καρότου και λουίζας

Μια δροσερή σαλάτα που είναι superfood. H βινεγκρέτ καρότου και λουίζας είναι τόσο πρωτότυπη και νόστιμη που αυτή η γευστική δημιουργία απογειώνεται… Αν αφαιρέσουμε το...

Σαλάτα με πολύχρωμες ντομάτες, μοτσαρέλα και πέστο βασιλικού

Μια παραλλαγή της γνωστής ιταλικής σαλάτας caprese με τη διαφορά ότι χρησιμοποιούμε τις πολύχρωμες ντομάτες έτσι για ένα τουίστ στη γεύση. Επιλέγουμε από την αγορά...

Σαλάτα με δίχρωμα ντοματίνια, φέτα και σάλτσα ελιάς Καλαμών

Μια καθαρά ελληνική σαλάτα που τα έχει όλα και είναι τόσο νόστιμη. Ο ταλαντούχος Σίμος Tριανταφύλλου, μας αποκαλύπτει τα μυστικά του μαριναρίσματος των υλικών...

Μύδια σαγανάκι της Κατερίνας

Μια γευστική δημιουργία επική, που  θα λατρέψει η οικογένεια και οι φίλοι… Η νόστιμη σάλτσα τους είναι ότι καλύτερο για «βούτες» με καψαλισμένο ψωμάκια....

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !