Αν πρέπει να αποφεύγετε τα αυγά ….  ορίστε τα υποκατάστατα  

Tips

Αν για κάποιους λόγους θα πρέπει να αντικαταστήσετε τα αυγά είτε γιατί λόγους υγείας, είτε γιατί είστε vegan εμείς έχουμε τη λύση. Υπάρχουν συστατικά που μπορούν να αντικαταστήσουν τα αυγά…

Διάφορα είδη αλεύρων

Το ριζάλευρο, το άλευρο ρεβιθιού, το αλεύρι σίτου, το αλεύρι λούπινου μόλις βραχούν παίρνουν μια υφή ζελατίνης και έτσι λειτουργούν σαν βάση δέσμευσης των υλικών της συνταγής. Ακριβώς αυτή τη λειτουργία χαρίζει τα αυγά σε μια συνταγή. Εσείς επιλέγετε μόνον το χρώμα που θέλετε και προχωρείτε…

Corn Flour

Το καλαμποκάλευρο αλλά και το άμυλο καλαμποκιού μπορεί να λειτουργήσουν σαν συνδετικά σε συνταγές και είναι πιο ελαφριά από τα άλλα άλευρα … Ως προς την αναλογία δύο κουταλιές της σούπας αντικαθιστούν ένα αυγό.

Μπανάνα

Την πολτοποιούμε μέχρι να έχουμε μια λεία κρέμα. Η παχιά υφή της δίνει πυκνότητα στα γλυκά, τα παγωτά, τα αρτοσκευάσματα. Επιπλέον έχει γλυκιά γεύση και αρωματική. Ένα κέικ ή ψωμί μπανάνας είναι απίθανο … χωρίς να χρειάζεται αυγά.

Αγάρ αγάρ

Ένας φυσικός φυτικός παράγοντας που χαρίζει πυκνότητα και είναι σε μορφή σκόνης. Αντικαθιστά τη ζελατίνη σε όλα τα γλυκά. Θυμηθείτε αυτό το αθώο φύκι μπορεί να αντικαταστήσει τα αυγά σε αλμυρές και γλυκές γευστικές δημιουργίες.

Κρέμα γάλακτος

Με ευκολία μπορεί να αντικαταστήσει τα ασπράδια τν αυγών ενώ παράλληλα δίνει μια αέρινη υφή σε γλυκά και όχι μόνον…

Υποκατάστατα αυγών

Στα ράφια βιολογικών τροφίμων των super markets και των delicatessen θα βρείτε έτοιμα υποκατάστατα αυγών, που συνήθως παράγονται από ταπιόκα, άμυλο πατάτας και σόδα.

Λιναρόσπορος

Ο λιναρόσπορος μέσα στο νερό διογκώνεται και έτσι αποκτά μια κολλώδη σύσταση σαν ασπράδι αυγού ή ζελατίνη.

Έτσι μπορείτε να αντικαταστήσετε στις παρασκευές σας τα αυγά και είναι και πολύ ωφέλιμα αφού είναι και υγιεινά λόγω των Ω3 λιπαρών.

Από τη δημοσιογράφο Σίσσυ Νίκα            ΠΑΣΧΑ

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !