Αν πρέπει να αποφεύγετε τα αυγά ….  ορίστε τα υποκατάστατα  

Τα μυστικά των Chef

Αλήθεια πόσο χρόνο χρειάζονται τα κρεατικά, τα ψάρια για να έχουν το σωστό μαρινάρισμα;

Πρώτα επιλέγουμε τη μαρινάδα και περιχύνουμε το κρέας ή το ψάρι και το μαρινάρισμα γίνεται αποκλειστικά στο ψυγείο. Ο Κώστας Συντάκας, executive chef μας ενημερώνει...

Πόσους μήνες διατηρούνται ασφαλώς τα τρόφιμα στην κατάψυξη;

Τα τρόφιμα που θέλουμε να διατηρήσουμε στην κατάψυξη τα βάζουμε σε ειδικά σκεύη ή τα τυλίγουμε καλά με μεμβράνη σιλικόνης, για να παραμείνουν σε...

Πότε οι τροφές διατηρούν τα θρεπτικά τους οφέλη, ωμές ή μαγειρεμένες;

Ορισμένες τροφές έχουν διαφορετική θρεπτική αξία όταν τρώγονται ωμές ή όταν μαγειρεύονται. Εμείς σας ενημερώνουμε πώς είναι καλύτερα να τις καταναλώνετε.  Ντομάτα Η ντομάτα περιέχει λυκοπένιο, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που...

Ποιο λάδι είναι το καλύτερο για το τηγάνισμα ;

Tο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο είναι το πλέον κατάλληλο. Eίναι ένα ιδιαίτερα ανθεκτικό λάδι στις υψηλές θερμοκρασίες.  Eτσι μπορεί να το χρησιμοποιήσουμε και πάλι αφού...

Αν για κάποιους λόγους θα πρέπει να αντικαταστήσετε τα αυγά είτε γιατί λόγους υγείας, είτε γιατί είστε vegan εμείς έχουμε τη λύση. Υπάρχουν συστατικά που μπορούν να αντικαταστήσουν τα αυγά…

Διάφορα είδη αλεύρων

Το ριζάλευρο, το άλευρο ρεβιθιού, το αλεύρι σίτου, το αλεύρι λούπινου μόλις βραχούν παίρνουν μια υφή ζελατίνης και έτσι λειτουργούν σαν βάση δέσμευσης των υλικών της συνταγής. Ακριβώς αυτή τη λειτουργία χαρίζει τα αυγά σε μια συνταγή. Εσείς επιλέγετε μόνον το χρώμα που θέλετε και προχωρείτε…

Corn Flour

Το καλαμποκάλευρο αλλά και το άμυλο καλαμποκιού μπορεί να λειτουργήσουν σαν συνδετικά σε συνταγές και είναι πιο ελαφριά από τα άλλα άλευρα … Ως προς την αναλογία δύο κουταλιές της σούπας αντικαθιστούν ένα αυγό.

Μπανάνα

Την πολτοποιούμε μέχρι να έχουμε μια λεία κρέμα. Η παχιά υφή της δίνει πυκνότητα στα γλυκά, τα παγωτά, τα αρτοσκευάσματα. Επιπλέον έχει γλυκιά γεύση και αρωματική. Ένα κέικ ή ψωμί μπανάνας είναι απίθανο … χωρίς να χρειάζεται αυγά.

Αγάρ αγάρ

Ένας φυσικός φυτικός παράγοντας που χαρίζει πυκνότητα και είναι σε μορφή σκόνης. Αντικαθιστά τη ζελατίνη σε όλα τα γλυκά. Θυμηθείτε αυτό το αθώο φύκι μπορεί να αντικαταστήσει τα αυγά σε αλμυρές και γλυκές γευστικές δημιουργίες.

Κρέμα γάλακτος

Με ευκολία μπορεί να αντικαταστήσει τα ασπράδια τν αυγών ενώ παράλληλα δίνει μια αέρινη υφή σε γλυκά και όχι μόνον…

Υποκατάστατα αυγών

Στα ράφια βιολογικών τροφίμων των super markets και των delicatessen θα βρείτε έτοιμα υποκατάστατα αυγών, που συνήθως παράγονται από ταπιόκα, άμυλο πατάτας και σόδα.

Λιναρόσπορος

Ο λιναρόσπορος μέσα στο νερό διογκώνεται και έτσι αποκτά μια κολλώδη σύσταση σαν ασπράδι αυγού ή ζελατίνη.

Έτσι μπορείτε να αντικαταστήσετε στις παρασκευές σας τα αυγά και είναι και πολύ ωφέλιμα αφού είναι και υγιεινά λόγω των Ω3 λιπαρών.

Από τη δημοσιογράφο Σίσσυ Νίκα            ΠΑΣΧΑ

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σαλάτα με δίχρωμα ντοματίνια, φέτα και σάλτσα ελιάς Καλαμών

Μια καθαρά ελληνική σαλάτα που τα έχει όλα και είναι τόσο νόστιμη. Ο ταλαντούχος Σίμος Tριανταφύλλου, μας αποκαλύπτει τα μυστικά του μαριναρίσματος των υλικών...

Μύδια σαγανάκι της Κατερίνας

Μια γευστική δημιουργία επική, που  θα λατρέψει η οικογένεια και οι φίλοι… Η νόστιμη σάλτσα τους είναι ότι καλύτερο για «βούτες» με καψαλισμένο ψωμάκια....

Τραγανά μπαστουνάκια μελιτζάνας με γλυκόξινη σάλτσα πορτοκαλιού και σουσάμι

Η μελιτζάνα είναι το δώρο της φύσης για το καλοκαίρι… Έχει φανατικούς φίλους αλλά και ορκισμένους εχθρούς. Την καλύτερη έκδοση της τηγανητής μελιτζάνας με μια...

Καρπάτσιο μοσχάρι

Μια γευστική δημιουργία υψηλής διατροφικής αξίας. Γίνεται εύκολα και έχει το δικό του φανατικό κοινό. Δεν είναι πιάτο για όλους. Τα μυστικά του είναι τα...

Κριθαρότο με γαρίδες

Μια νοσταλγική γευστική δημιουργία της θαλασσινής κουζίνας που ξυπνά αναμνήσεις. Είναι νόστιμο και πολύ χορταστικό… Το πιο νόστιμο κριθαρότο το δοκιμάσαμε στην Πρέβεζα με...

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !