Σαλάτα … ωμοφαγική σπανακοτυρόπιτα

Τα μυστικά των Chef

Αλήθεια πόσο χρόνο χρειάζονται τα κρεατικά, τα ψάρια για να έχουν το σωστό μαρινάρισμα;

Πρώτα επιλέγουμε τη μαρινάδα και περιχύνουμε το κρέας ή το ψάρι και το μαρινάρισμα γίνεται αποκλειστικά στο ψυγείο. Ο Κώστας Συντάκας, executive chef μας ενημερώνει...

Πόσους μήνες διατηρούνται ασφαλώς τα τρόφιμα στην κατάψυξη;

Τα τρόφιμα που θέλουμε να διατηρήσουμε στην κατάψυξη τα βάζουμε σε ειδικά σκεύη ή τα τυλίγουμε καλά με μεμβράνη σιλικόνης, για να παραμείνουν σε...

Πότε οι τροφές διατηρούν τα θρεπτικά τους οφέλη, ωμές ή μαγειρεμένες;

Ορισμένες τροφές έχουν διαφορετική θρεπτική αξία όταν τρώγονται ωμές ή όταν μαγειρεύονται. Εμείς σας ενημερώνουμε πώς είναι καλύτερα να τις καταναλώνετε.  Ντομάτα Η ντομάτα περιέχει λυκοπένιο, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που...

Ποιο λάδι είναι το καλύτερο για το τηγάνισμα ;

Tο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο είναι το πλέον κατάλληλο. Eίναι ένα ιδιαίτερα ανθεκτικό λάδι στις υψηλές θερμοκρασίες.  Eτσι μπορεί να το χρησιμοποιήσουμε και πάλι αφού...

Μια σαλάτα πειρασμός που τα έχει όλα … Είναι καμωμένη με τα υλικά της σπανακοτυρόπιτας, αλλά είναι ωμοφαγική. Είναι θρεπτική γιατί τα υλικά κρατούν όλες τις βιταμίνες και τα αντιοξειδωτικά. Τα τραγανά αρωματισμένα φύλλα είναι hit.

Aρέσει πολύ και είναι πρωτότυπη. Είναι και vegetarian αλλά αφαιρώντας το τυρί οι vegan φίλοι μας θα την λατρέψουν.

Χρόνος παρασκευής 12 λεπτά / Ψήσιμο 15 λεπτά / Πολύ εύκολη

Σαλάτα … ωμοφαγική  σπανακοτυρόπιτα

Από τον ευρηματικό chef Χρήστο Παπά, restaurant Delicious, Πλατεία Αγ.Παρασκευής

Υλικά για 4 άτομα

2 φύλλα κρούστας

200 γρ. φύλλα baby σπανάκι

1 συσκευασία πράσινων σαλατικών, λόλα, iceberg

Μισό ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένων

3 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα

100-120 γρ. τυρί ροκφόρ ή φέτα , κομμένα σε κύβους

1 κ.σ. φρέσκο δυόσμο, ψιλοκομμένο

1 κ.σ. φρέσκη ρίγανη

Dressing εσπεριδοειδών

1 λεμόνι το χυμό

1 πορτοκάλι το χυμό και το ξύσμα

2 κ.σ. λευκό ξύδι

4 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κ.γ. μουστάρδα Dijon απαλή

Τρόπος παρασκευής 

Κόβουμε τα δύο φύλλα κρούστας σε κομμάτια 10Χ10 και τα ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο.

Τα πασπαλίζουμε με άνηθο, φρέσκη ρίγανη, δυόσμο και τα βάζουμε σε ταψί που έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί.

Ψήνουμε στους 180οC για 15 λεπτά μέχρι να ροδοκοκκινήσουν.

Τα βγάζουμε από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν στη σχάρα.

Παράλληλα ετοιμάζουμε και το dressing.

Στο μπλέντερ βάζουμε όλα μαζί τα υλικά για το dressing και τα χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Σε μεγάλο μπολ βάζουμε το σπανάκι και όλα τα σαλατικά, τα περιχύνουμε με το dressing και ανακατεύουμε απαλά.

Προσθέτουμε και τα κυβάκια του τυριού.

Από πάνω βάζουμε τα τραγανά φύλλα που είναι τόσο αρωματικά και νόστιμα.

Σερβίρουμε και αν θέλουμε πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σαλάτα με δίχρωμα ντοματίνια, φέτα και σάλτσα ελιάς Καλαμών

Μια καθαρά ελληνική σαλάτα που τα έχει όλα και είναι τόσο νόστιμη. Ο ταλαντούχος Σίμος Tριανταφύλλου, μας αποκαλύπτει τα μυστικά του μαριναρίσματος των υλικών...

Μύδια σαγανάκι της Κατερίνας

Μια γευστική δημιουργία επική, που  θα λατρέψει η οικογένεια και οι φίλοι… Η νόστιμη σάλτσα τους είναι ότι καλύτερο για «βούτες» με καψαλισμένο ψωμάκια....

Τραγανά μπαστουνάκια μελιτζάνας με γλυκόξινη σάλτσα πορτοκαλιού και σουσάμι

Η μελιτζάνα είναι το δώρο της φύσης για το καλοκαίρι… Έχει φανατικούς φίλους αλλά και ορκισμένους εχθρούς. Την καλύτερη έκδοση της τηγανητής μελιτζάνας με μια...

Καρπάτσιο μοσχάρι

Μια γευστική δημιουργία υψηλής διατροφικής αξίας. Γίνεται εύκολα και έχει το δικό του φανατικό κοινό. Δεν είναι πιάτο για όλους. Τα μυστικά του είναι τα...

Κριθαρότο με γαρίδες

Μια νοσταλγική γευστική δημιουργία της θαλασσινής κουζίνας που ξυπνά αναμνήσεις. Είναι νόστιμο και πολύ χορταστικό… Το πιο νόστιμο κριθαρότο το δοκιμάσαμε στην Πρέβεζα με...

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !