Μια σαλάτα πειρασμός που τα έχει όλα … Είναι καμωμένη με τα υλικά της σπανακοτυρόπιτας, αλλά είναι ωμοφαγική. Είναι θρεπτική γιατί τα υλικά κρατούν όλες τις βιταμίνες και τα αντιοξειδωτικά. Τα τραγανά αρωματισμένα φύλλα είναι hit.
Aρέσει πολύ και είναι πρωτότυπη. Είναι και vegetarian αλλά αφαιρώντας το τυρί οι vegan φίλοι μας θα την λατρέψουν.
Χρόνος παρασκευής 12 λεπτά / Ψήσιμο 15 λεπτά / Πολύ εύκολη
Σαλάτα … ωμοφαγική σπανακοτυρόπιτα
Από τον ευρηματικό chef Χρήστο Παπά, restaurant Delicious, Πλατεία Αγ.Παρασκευής
Υλικά για 4 άτομα
2 φύλλα κρούστας
200 γρ. φύλλα baby σπανάκι
1 συσκευασία πράσινων σαλατικών, λόλα, iceberg
Μισό ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένων
3 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
100-120 γρ. τυρί ροκφόρ ή φέτα , κομμένα σε κύβους
1 κ.σ. φρέσκο δυόσμο, ψιλοκομμένο
1 κ.σ. φρέσκη ρίγανη
Dressing εσπεριδοειδών
1 λεμόνι το χυμό
1 πορτοκάλι το χυμό και το ξύσμα
2 κ.σ. λευκό ξύδι
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.γ. μουστάρδα Dijon απαλή
Τρόπος παρασκευής
Κόβουμε τα δύο φύλλα κρούστας σε κομμάτια 10Χ10 και τα ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο.
Τα πασπαλίζουμε με άνηθο, φρέσκη ρίγανη, δυόσμο και τα βάζουμε σε ταψί που έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί.
Ψήνουμε στους 180οC για 15 λεπτά μέχρι να ροδοκοκκινήσουν.
Τα βγάζουμε από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν στη σχάρα.
Παράλληλα ετοιμάζουμε και το dressing.
Στο μπλέντερ βάζουμε όλα μαζί τα υλικά για το dressing και τα χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Σε μεγάλο μπολ βάζουμε το σπανάκι και όλα τα σαλατικά, τα περιχύνουμε με το dressing και ανακατεύουμε απαλά.
Προσθέτουμε και τα κυβάκια του τυριού.
Από πάνω βάζουμε τα τραγανά φύλλα που είναι τόσο αρωματικά και νόστιμα.
Σερβίρουμε και αν θέλουμε πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.