Πηλιορείτικο σπετσοφάι

Τα μυστικά των Chef

Αλήθεια πόσο χρόνο χρειάζονται τα κρεατικά, τα ψάρια για να έχουν το σωστό μαρινάρισμα;

Πρώτα επιλέγουμε τη μαρινάδα και περιχύνουμε το κρέας ή το ψάρι και το μαρινάρισμα γίνεται αποκλειστικά στο ψυγείο. Ο Κώστας Συντάκας, executive chef μας ενημερώνει...

Πόσους μήνες διατηρούνται ασφαλώς τα τρόφιμα στην κατάψυξη;

Τα τρόφιμα που θέλουμε να διατηρήσουμε στην κατάψυξη τα βάζουμε σε ειδικά σκεύη ή τα τυλίγουμε καλά με μεμβράνη σιλικόνης, για να παραμείνουν σε...

Πότε οι τροφές διατηρούν τα θρεπτικά τους οφέλη, ωμές ή μαγειρεμένες;

Ορισμένες τροφές έχουν διαφορετική θρεπτική αξία όταν τρώγονται ωμές ή όταν μαγειρεύονται. Εμείς σας ενημερώνουμε πώς είναι καλύτερα να τις καταναλώνετε.  Ντομάτα Η ντομάτα περιέχει λυκοπένιο, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που...

Ποιο λάδι είναι το καλύτερο για το τηγάνισμα ;

Tο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο είναι το πλέον κατάλληλο. Eίναι ένα ιδιαίτερα ανθεκτικό λάδι στις υψηλές θερμοκρασίες.  Eτσι μπορεί να το χρησιμοποιήσουμε και πάλι αφού...

Αυθεντική γεύση του Πηλίου, που σηματοδοτεί τη βουνίσια κουζίνα. Τα φουρνιστά λουκάνικα νοστιμότατα με την ντοματένια  σάλτσα και τις πιπεριές να χαρίζουν μια ιδιαίτερη γευστική πινελιά.

Το κόκκινο κρασί δένει αρμονικά. Το τσίπουρο, το ούζο και η μπύρα συνοδεύουν τέλεια αυτόν το μεζεδάκι.

Στην Μακρυνίτσα δοκίμασα το ωραιότερο σπετσοφάι και χάρηκα που το εστιατόριο Κάρδαμο, προσφέρει αυθεντικές γεύσεις καμωμένες με εξαιρετική πρώτη ύλη.

Χρόνος παρασκευής και ψησίματος 60 λεπτά / Εύκολο

Πηλιορείτικο σπετσοφάι

Από τον χαρισματικό chef Απόστολο Πάτρα, εστιατόριο Κάρδαμο, Μακρυνίτσα

Υλικά για 4 άτομα

3 μεγάλα λουκάνικα μοσχαρίσια και χοιρινά

8 ντομάτες ώριμες, τριμμένες

1 κ.γ. πελτέ ντομάτας

1 κ.γ. ζάχαρη

Μισό κ.σ. σκόρδο λιωμένο

10 πιπεριές πράσινες κέρατο, κομμένες σε κομμάτια, χωρίς τους σπόρους

12 πιπεριές Φλώρινας, κομμένες σε κομμάτια, χωρίς σπόρους

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Τρόπος παρασκευής 

Κόβουμε τα λουκάνικα σε μεγαλούτσικα κομμάτια.

Τα βάζουμε σε ταψί και ψήνουμε στο φούρνο στους 180οC για 15-20 λεπτά.

Παράλληλα βάζουμε σε κατσαρόλα τις τριμμένες ντομάτες, τον πελτέ, το αλάτι, το πιπέρι, τη ζάχαρη και το σκόρδο και ανακατεύουμε.

Αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά για 20 λεπτά.

Στα ταψί με τα λουκάνικα ρίχνουμε την ντομάτα και αφήνουμε να ψηθούν στους 180οC για 20 λεπτά ακόμα.

Παράλληλα βάζουμε τις πιπεριές σε άλλο ταψί. Ραντίζουμε με ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε και ψήνουμε στους 180οC για 10 λεπτά.

Βάζουμε τις πιπεριές στο ταψί με τα λουκάνικα και ψήνουμε για 10 λεπτά ακόμα στην ίδια θερμοκρασία.

Σερβίρουμε σε πιατέλα.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σαλάτα με ψητά ροδάκινα, ρόκα και πασατέμπο

Τα ροδάκινα αυτή την εποχή είναι στα καλύτερά τους. Είναι νόστιμα, θρεπτικά και ξεχειλίζουν κάλιο και αντιοξειδωτικά.   Για να ξεφύγουμε από τα συνηθισμένα και για...

Σαλάτα με μαριναρισμένες φακές, μυζήθρα και βινεγκρέτ καρότου και λουίζας

Μια δροσερή σαλάτα που είναι superfood. H βινεγκρέτ καρότου και λουίζας είναι τόσο πρωτότυπη και νόστιμη που αυτή η γευστική δημιουργία απογειώνεται… Αν αφαιρέσουμε το...

Σαλάτα με πολύχρωμες ντομάτες, μοτσαρέλα και πέστο βασιλικού

Μια παραλλαγή της γνωστής ιταλικής σαλάτας caprese με τη διαφορά ότι χρησιμοποιούμε τις πολύχρωμες ντομάτες έτσι για ένα τουίστ στη γεύση. Επιλέγουμε από την αγορά...

Σαλάτα με δίχρωμα ντοματίνια, φέτα και σάλτσα ελιάς Καλαμών

Μια καθαρά ελληνική σαλάτα που τα έχει όλα και είναι τόσο νόστιμη. Ο ταλαντούχος Σίμος Tριανταφύλλου, μας αποκαλύπτει τα μυστικά του μαριναρίσματος των υλικών...

Μύδια σαγανάκι της Κατερίνας

Μια γευστική δημιουργία επική, που  θα λατρέψει η οικογένεια και οι φίλοι… Η νόστιμη σάλτσα τους είναι ότι καλύτερο για «βούτες» με καψαλισμένο ψωμάκια....

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !