Πηλιορείτικο σπετσοφάι

Tips

Αυθεντική γεύση του Πηλίου, που σηματοδοτεί τη βουνίσια κουζίνα. Τα φουρνιστά λουκάνικα νοστιμότατα με την ντοματένια  σάλτσα και τις πιπεριές να χαρίζουν μια ιδιαίτερη γευστική πινελιά.

Το κόκκινο κρασί δένει αρμονικά. Το τσίπουρο, το ούζο και η μπύρα συνοδεύουν τέλεια αυτόν το μεζεδάκι.

Στην Μακρυνίτσα δοκίμασα το ωραιότερο σπετσοφάι και χάρηκα που το εστιατόριο Κάρδαμο, προσφέρει αυθεντικές γεύσεις καμωμένες με εξαιρετική πρώτη ύλη.

Χρόνος παρασκευής και ψησίματος 60 λεπτά / Εύκολο

Πηλιορείτικο σπετσοφάι

Από τον χαρισματικό chef Απόστολο Πάτρα, εστιατόριο Κάρδαμο, Μακρυνίτσα

Υλικά για 4 άτομα

3 μεγάλα λουκάνικα μοσχαρίσια και χοιρινά

8 ντομάτες ώριμες, τριμμένες

1 κ.γ. πελτέ ντομάτας

1 κ.γ. ζάχαρη

Μισό κ.σ. σκόρδο λιωμένο

10 πιπεριές πράσινες κέρατο, κομμένες σε κομμάτια, χωρίς τους σπόρους

12 πιπεριές Φλώρινας, κομμένες σε κομμάτια, χωρίς σπόρους

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Τρόπος παρασκευής 

Κόβουμε τα λουκάνικα σε μεγαλούτσικα κομμάτια.

Τα βάζουμε σε ταψί και ψήνουμε στο φούρνο στους 180οC για 15-20 λεπτά.

Παράλληλα βάζουμε σε κατσαρόλα τις τριμμένες ντομάτες, τον πελτέ, το αλάτι, το πιπέρι, τη ζάχαρη και το σκόρδο και ανακατεύουμε.

Αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά για 20 λεπτά.

Στα ταψί με τα λουκάνικα ρίχνουμε την ντομάτα και αφήνουμε να ψηθούν στους 180οC για 20 λεπτά ακόμα.

Παράλληλα βάζουμε τις πιπεριές σε άλλο ταψί. Ραντίζουμε με ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε και ψήνουμε στους 180οC για 10 λεπτά.

Βάζουμε τις πιπεριές στο ταψί με τα λουκάνικα και ψήνουμε για 10 λεπτά ακόμα στην ίδια θερμοκρασία.

Σερβίρουμε σε πιατέλα.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !