Σερβίρουμε τις σαλάτες παιχνιδιάρικα

Τα μυστικά των Chef

Αλήθεια πόσο χρόνο χρειάζονται τα κρεατικά, τα ψάρια για να έχουν το σωστό μαρινάρισμα;

Πρώτα επιλέγουμε τη μαρινάδα και περιχύνουμε το κρέας ή το ψάρι και το μαρινάρισμα γίνεται αποκλειστικά στο ψυγείο. Ο Κώστας Συντάκας, executive chef μας ενημερώνει...

Πόσους μήνες διατηρούνται ασφαλώς τα τρόφιμα στην κατάψυξη;

Τα τρόφιμα που θέλουμε να διατηρήσουμε στην κατάψυξη τα βάζουμε σε ειδικά σκεύη ή τα τυλίγουμε καλά με μεμβράνη σιλικόνης, για να παραμείνουν σε...

Πότε οι τροφές διατηρούν τα θρεπτικά τους οφέλη, ωμές ή μαγειρεμένες;

Ορισμένες τροφές έχουν διαφορετική θρεπτική αξία όταν τρώγονται ωμές ή όταν μαγειρεύονται. Εμείς σας ενημερώνουμε πώς είναι καλύτερα να τις καταναλώνετε.  Ντομάτα Η ντομάτα περιέχει λυκοπένιο, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που...

Ποιο λάδι είναι το καλύτερο για το τηγάνισμα ;

Tο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο είναι το πλέον κατάλληλο. Eίναι ένα ιδιαίτερα ανθεκτικό λάδι στις υψηλές θερμοκρασίες.  Eτσι μπορεί να το χρησιμοποιήσουμε και πάλι αφού...

Οι σαλάτες κερδίζουν συνεχώς έδαφος στη διατροφή μας. Είναι το εύκολο και δροσερό μεσημεριανό ή ένα ελαφρύ βραδινό με φίλους.

Μπορεί να χαρίσουν και μια ξεχωριστή πινελιά στο τραπέζι, μπορούμε να τη μοιραστούμε ή να τη σερβίρουμε με έξυπνο τρόπο σαν ατομική.

Όπως και αν είναι η σαλάτα μπορεί να γίνει μια αγαπημένη γευστική δημιουργία.

Ότι καλύτερο για το μπάρμπεκιου με φίλους είναι να σερβίρουμε μια πλούσια σαλάτα χωριάτικη με ωραία φέτα, με μια διαφοροποίηση που θα αρέσει πολύ.

Αντί να τη σερβίρουμε σε σαλατιέρα χρησιμοποιούμε ένα καρβέλι φρέσκο ψωμί. Το κόβουμε στη μέση, αφαιρούμε την ψίχα και στο κενό που δημιουργείται βάζουμε τη σαλάτα με μπόλικο τυρί φέτα, ελαιόλαδο, ντομάτες, ελιές, πιπεριές και ρίγανη.

Μια πινελιά ρουστίκ που δένει πολύ με το μπάρμπεκιου, οι φίλοι σας θα το εκτιμήσουν…

Μια άλλη ιδέα για μια απλή αγγουροσαλάτα είναι να ψιλοκόψουμε τις φέτες αγγουριού και να τις βάλουμε με τέτοιο τρόπο δημιουργώντας σχήματα. Έφτιαξα λοιπόν ένα τσαμπί σαν σταφύλι και για μίσχο έβαλα κλαράκια κρίταμου.

Αν σας αρέσει η σαλάτα του chef εμείς βρήκαμε τρόπο να τη σερβίρουμε ατομικά, σε ένα old fashioned χαμηλό ποτήρι της μαμάς.

Στους φίλους πολύ άρεσε… σε εσάς;

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Fish and Chips

Η κλασική, αυθεντική συνταγή που είναι νόστιμη πολύ. Το αγαπημένο street food των Άγγλων και όχι μόνον… Σερβίρονται σε χάρτινο χωνάκι ή πιατελίτσα και...

Βάφλες Βρυξελλών

Οι Βέλγοι είναι πολύ περήφανοι για τις βάφλες και θεωρούνται το εθνικό τους γλυκό. Στις Βρυξέλλες προσφέρονται με 30 διαφορετικούς ευφάνταστους συνδυασμούς. Στο περίφημο...

Gazpacho

Tο γκασπάτσο είναι η αυθεντική ισπανική καλοκαιρινή σούπα που δροσίζει και αρέσει πολύ. Είναι πανεύκολη και νόστιμη γιατί οι ντομάτες είναι στα καλύτερά τους,...

Bratkartoffeln, γερμανικές πατάτες

Η αυθεντική γερμανική συνταγή για τις πατάτες, που δένουν αρμονικά με τα λουκάνικα, το κότσι, το σνίτσελ. Στην αγαπημένη μας μπυραρία του Schumacher 1838,...

Γερμανικό χοιρινό κότσι Schweinshaxe

Η αυθεντική συνταγή για ένα κότσι που θα θυμάστε… το δοκιμάσαμε στην περίφημη μπυραρία Schumacher του 1838, στο Dusseldorf. Το περιβάλλον απίθανο, ζεστή...

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !