Άρωμα θαλασσινό
Η Μαρίτσα είναι από τους ανθρώπους της γαστρονομίας που σέβονται την τοπική κουζίνα, πρωτοπορούν χρησιμοποιώντας φρέσκα υλικά του τόπου τους.
Μαζί με τον Άγη έχουν φτιάξει ένα απίθανο εστιατόριο στο Γαλαξίδι έχοντας κάδρο μοναδικό όλη την ναυτική πολιτειούλα.
Η αλήθεια είναι ότι έχω δοκιμάσει πολλά πιάτα της Μαρίτσας, το ένα είναι καλύτερο από το άλλο και τα ψάρια ολόφρεσκα, ό,τι βγάλει το δίχτυ από τα ξύλινα αλιευτικά …
Πάντως αν μπορούσα να της δώσω βραβείο το Michelin, το αξίζει…
Σεβίτσε Λαυράκι
Από τον Άγη executive chef, Eστιατόριο Μαρίτσα, Γαλαξίδι
Υλικά
4 φιλέτα φρέσκο λαυράκι ιχθυοκαλλιέργειας βιολογικό
60 ml ελαιόλαδο εκλεκτό
15 ml χυμό φρέσκου λεμονιού
10 γρ. τζίντζερ τριμμένο
5 ml ταμπάσκο sauce
5 ml Habanero sauce
Ανθό αλατιού
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Κόκκους ροζ πιπεριού
Τρόπος παρασκευής
Καθαρίζουμε με ειδικό μαχαίρι τα φιλέτα από το δέρμα και με το τσιμπιδάκι βγάζουμε τα κοκαλάκια προσεκτικά.
Κόβουμε τα φιλέτα σε ψιλά ορθογώνια κομμάτια.
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το ελαιόλαδο, τον χυμό λεμονιού, το ταμπάσκο, την Habanero, το τζίντζερ και το φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Τα χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και περιχύνουμε τα φιλέτα του ψαριού αφήνοντάς το για 5 λεπτά.
Εγώ έβαλα το μείγμα στο μπολ και βύθισα τα φιλέτα και τα άφησα εκεί 8 λεπτά γιατί τα ψάρια αγοράστηκαν από το super market ενώ της Μαρίτσας μόλις είχαν βγει από τη θάλασσα.
Σερβίρουμε με κόκκους ροζ πιπεριού και ανθό αλατιού.