Σφηνάκι με αγγούρι και αρωματικά

Tips

Δροσερές γουλιές από αγγούρι, αρωματικά φρέσκα και γιαούρτι. Ξεχειλίζει βιταμίνες και αντιοξειδωτικά και είναι γεύση passepartout, πίνεται ευχάριστα σαν smoothie, μπορεί να είναι καλωσόρισμα για το δείπνο μας ή μια κρύα σούπα για ένα ελαφρύ δείπνο που γίνεται σε χρόνο dt.

Φροντίζουμε να είναι όλα τα υλικά κρύα από το ψυγείο, ώστε να συντομεύσουμε το χρόνο ψύξης.

Χρόνος παρασκευής 5 λεπτά / Χρόνος ψύξης 1 ώρα / Πολύ εύκολο

Σφηνάκι με αγγούρι και αρωματικά

Από την Μαρία Κλήμη, cheffe, εστιατόριο «Το μαγαζάκι που λέγαμε», Ιωάννινα

Υλικά για 4 άτομα

2 αγγούρια καθαρισμένα και κομμένα σε κύβους

1 ξερό κρεμμύδι, κομμένο σε μικρά κομμάτια

15 φύλα φρέσκου βασιλικού

15 φύλα φρέσκου δυόσμου

2 κ.σ. στραγγιστό γιαούρτι

30 ml ελαιόλαδο εκλεκτό

Αλάτι

1 σφηνάκι λευκό ξύδι

1 ποτήρι νερό

Τρόπος παρασκευής

Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπλέντερ και πολτοποιούμε.

Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε σε αλάτι και ξίδι αν χρειάζεται.

Βάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ και το καλύπτουμε.

Το βάζουμε στο ψυγείο και το αφήνουμε για 1 ώρα, για να δροσιστεί και να αναδυθούν τα αρώματα και να «δέσει» η γεύση του.

Σερβίρουμε σε σφηνάκια ή σαν κρύα σούπα με φρυγανισμένο ψωμάκι.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !