Σιγομαγειρεμένο κατσικάκι με πατατούλες

Tips

Γευστική δημιουργία με γεύση μεστή και πινελιές ρουστίκ.

Η εξαιρετική ποιότητα του κρέατος και των πρώτων υλών που χρησιμοποιεί στην κουζίνα του ο Βασίλης Μακράκης, στο οικολογικό ξενοδοχειακό οικισμό της Μηλιάς κάνει τις δημιουργίες του επικές.

Ο chef Βασίλης Μακράκης

Χρόνος παρασκευής 2 ώρες και 15 λεπτά / Εύκολο

Σιγομαγειρεμένο κατσικάκι με πατατούλες

Από τον Βασίλη Μακράκη, chef στον ξενοδοχειακό οικισμό της Μηλιάς, Χανιά

Υλικά για 4 άτομα

1 μπούτι κατσικάκι

¼ κούπας ελαιόλαδο

¼ κούπας λευκό κρασί

2 λεμόνια χυμό και ξύσμα

1 κιλό μικρές πατάτες για φούρνο

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Θυμάρι

Φινίρισμα

Κολοκυθάκια γεμιστά

Τρόπος παρασκευής

Σε ένα μπολ βάζουμε το ελαιόλαδο, το κρασί, το χυμό το ξύσμα  λεμονιού, το αλάτι, το φρεσκοτριμμένο πιπέρι, το θυμάρι και ανακατεύουμε καλά.

Περιχύνουμε τη μαρινάδα στο κρέας και κάνουμε ελαφρύ μασάζ να πάει παντού και το αφήνουμε για 10 λεπτά.

Βάζουμε στη γάστρα το κρέας και τις πατάτες και περιχύνουμε με τη μαρινάδα, λίγο ζεστό νερό και ελαιόλαδο.

Βάζουμε τη γάστρα σε καλά προθερμασμένο φούρνο και ψήνουμε στους 200ο C για 2 ώρες, γυρίζοντας και από τις δύο πλευρές.

Βγάζουμε από το φούρνο και κόβουμε σε κομμάτια το κρέας και σερβίρουμε με πατατούλες και γεμιστά κολοκυθάκια

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !