Μια γευστική δημιουργία με άρωμα ανατολίτικων μπαχαρικών και αρωματικών βοτάνων για να ξεφύγουμε από τα συνηθισμένα. Η παλέτα των αρωμάτων και των γεύσεων μας προκαλούν για ένα ταξίδι στην Ανατολή …
Ο executive chef Kώστας Γεωργατζάς
Ο executive chef Kώστας Γεωργατζάς δημιούργησε αυτό τη σύνθεση που ξεχειλίζει βιταμίνες και αντιοξειδωτικά αποκλειστικά για εμάς
Χρόνος παρασκευής 2 ώρες και 10 λεπτά / Εύκολο
Σιγομαγειρεμένο μοσχαρίσιο κότσι με ανατολίτικα μπαχαρικά και βότανα
Από τον διακεκριμένο Κώστα Γεωργατζά, corporate executive chef
Υλικά για 4 άτομα
1½ κιλό μοσχαρίσιο κότσι κομμένο σε μερίδες
2 φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα σε φέτες
2 σκελίδες σκόρδο κομμένες σε φέτες
5 γρ. πάστα κάρυ ή σε σκόνη
10 γρ. γλυκιά πάπρικα
5 γρ. κουρκουμά
10 γρ. garam masala
2 L ζωμό κότας
1 φύλλο δάφνης
1 αστεροειδή γλυκάνισο
1/2 ματσάκι κόλιανδρο ψιλοκομμένο
1 πράσινη καυτερή πιπεριά κομμένη σε φέτες
60 γρ. αλεύρι
Aλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
Τρόπος παρασκευής
Αλατοπιπερώνουμε το κρέας, το πασπαλίζουμε με αλεύρι και το τινάζουμε ελαφρά.
Σε πλασωτέ κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρέας για 2 λεπτά από κάθε πλευρά.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρουμε για 2 λεπτά ακόμα.
Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε το κάρυ, πασπαλίζουμε με την πάπρικα, τον κουρκουμά και το garam masala και μαγειρεύουμε για ακόμα 1 λεπτό, μέχρι να βγάλουν τα αρώματά τους.
Στη συνέχεια, προσθέτουμε τον ζωμό, τη δάφνη και τον γλυκάνισο και σιγοβράζουμε με σκεπασμένη την κατσαρόλα για 2 ώρες, μέχρι να γλασάρει το κρέας.
Ξεσκεπάζουμε δοκιμάζουμε τη γεύση και αν χρειαστεί τη διορθώνουμε. Πασπαλίζουμε με τον κόλιανδρο, την πιπεριά και σερβίρουμε.