Σολομός καπνιστός με κρέμα σελινόριζας

Tips

Ο καπνιστός σολομός είναι σίγουρη επιλογή για το γιορτινό τραπέζι τόσο σαν ορεκτικό ή στο buffet ή για να συντροφεύσει τα cocktail μας. Η σελινόριζα είναι στα καλύτερά της το χειμώνα, είναι αρωματική και ξεχειλίζει από βιταμίνες ιδιαίτερα Κ και αντιοξειδωτικά. Με τον σολομό δένει αρμονικά.

Χρόνος παρασκευής 15 λεπτά / Πολύ εύκολο

Σολομός καπνιστός με κρέμα σελινόριζας

Από τον chef Λαέρτη Οικονόμου

Yλικά για 4-6 άτομα

1 μέτρια σελινόριζα

200 γρ κρέμα γάλακτος

Χυμό από 1 λεμόνι ζουμερό

8 φέτες καπνιστού σολομού

2 κ.σ. σχοινόπρασο, λεπτοκομμένο

Φύτρες πράσινες

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

1 μπακέτα κομμένη σε φέτες

20 γρ. βούτυρο αγελάδας ή γάλακτος

Τρόπος παρασκευής

Καθαρίζουμε τη σελινόριζα και τη βάζουμε σε κομμάτια στο μπλέντερ και χτυπάμε μέχρι να πολτοποιηθεί.

Ρίχνουμε το χυμό λεμονιού για να διατηρήσει το χρώμα της.

Σε ένα μπολ βάζουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε τη σελινόριζα με την μαρίζ απαλά και ρίχνουμε σχινόπρασο, αλάτι και πιπέρι.

Αραδιάζουμε τις φέτες σολομού και κόβουμε σε ορθογώνια κομμάτια 10 εκ. μήκος και 5 εκ. πλάτος

Στη μέση βάζουμε μια κουταλιά κρέμα σέλινου και τυλίγουμε σαν ρολό.

Πάνω στις φέτες μπαγκέτας βάζουμε ελάχιστο βούτυρο και τις φρυγανίζουμε στο γκριλ.

Βάζουμε τις φετούλες σε πιατέλα και από πάνω βάζουμε τα ρολάκια σολομού και ένα κλαράκι φρέσκιας ρίγανης ή φύτρες.

Μικρά μυστικά

Αν θέλουμε βάζουμε την κρέμα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και την κρυώνουμε λίγο στο ψυγείο. Την απλώνουμε στο σολομό για να έχει πιο ωραία εμφάνιση.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !