Παγωτό της γιορτής με μύρτιλα και λουκούμι τριαντάφυλλο

Tips

Ένα παγωτό έκπληξη, με τα χρώματα της γιορτής και γεύση τριαντάφυλλου. Εντυπωσιάζει, χαρίζει δροσιά και ξεφεύγουμε από τα συνηθισμένα γλυκά. Γίνεται εύκολα και εννοείται ακολουθώντας την ίδια συνταγή μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε διάφορα φρούτα του δάσους και άλλα.

Γίνεται στο σπίτι με τα δικά μας υλικά χωρίς να χρειάζεται παγωτομηχανή.

 Xρόνος παρασκευής 20 λεπτά / Χρόνος ψύξης 4 ώρες / Εύκολο

 Παγωτό της γιορτής με λουκούμια τριαντάφυλλο

Από το χαρισματικό Χρήστο Παππά, restaurant Delicious, Αγία Παρασκευή

Υλικά για 6-8 άτομα

500 γρ. κατεψυγμένα ή φρέσκα μύρτιλα – blueberries

300 γρ. κρέμα γάλακτος

200 γρ. γιαούρτι σακούλας ή στραγγιστό

120 γρ. ζάχαρη άχνη

1 κ.γ. άρωμα τριαντάφυλλου, σε υγρή μορφή

10 λουκούμια τριαντάφυλλο, χωρίς επιπλέον ζάχαρη

1 κ.σ. φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού ή λάιμ

Τρόπος παρασκευής

 Βάζουμε τα μύρτιλα στο μπλέντερ ή στο μούλτι και τα 5 λουκούμια και τα πολτοποιούμε.

Ρίχνουμε τα μείγμα σε ένα μπολ μεγάλο.

Στον κάδο του μίξερ βάζουμε την κρέμα γάλακτος και την άχνη και χτυπάμε με το σύρμα ελαφρά.

Ρίχνουμε την κρέμα στο μπολ με τα φρούτα και τα λουκούμια.

Προσθέτουμε το γιαούρτι, άρωμα τριαντάφυλλου, το χυμό λεμονιού ή λάιμ και τα υπόλοιπα λουκούμια σε κομμάτια και ανακατεύουμε πολύ καλά.

Σε ανοξείδωτο σκεύος ρίχνουμε το μίγμα το σκεπάζουμε και το βάζουμε στην κατάψυξη.

Ανακατεύουμε κάθε 1 ώρα το μίγμα και το ξαναβάζουμε στην κατάψυξη.

Επαναλαμβάνουμε 3-4 φορές.  Συνολικά στην κατάψυξη πρέπει να παραμείνει 4 ώρες τoυλάχιστον.

Σερβίρουμε με το scoop και διακοσμούμε με μύρτιλα ή άλλα φρούτα.

Μικρά μυστικά

Αν έχουμε παγωτομηχανή βάζουμε το μίγμα μέσα στην παγωτομηχανή ακολουθώντας τις οδηγίες που αναφέρονται από τον κατασκευαστή.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !