Σουηδικά κεφτεδάκια με σάλτσα

Tips

Ένα από τα πιο εμβληματικά πιάτο της κουζίνας της Σουηδίας είναι τα κεφτεδάκια με κρεμώδη σάλτσα και αυτή την νόστιμη μαρμελάδα φρούτων του δάσους. Τα κεφτεδάκια δεν θα μπορούσαν να λείψουν από το ΙΚΕΑ και μάλιστα αποτελούν μια νόστιμη συνήθεια ειδικά για τα παιδιά να απολαμβάνουν τα κεφτεδάκια μετά τα ψώνια.

Μάλιστα αποφάσισαν να κοινοποιήσουν τη συνταγή ώστε να φτιάξουμε αυτό το νόστιμο πιάτο στο σπίτι μας.

Mια ωραία μπύρα είναι ο ιδανικός συνδυασμός.

Χρόνος παρασκευής  50 λεπτά / Χρόνος αναμονής 2 ώρες /       Εύκολο

Σουηδικά κεφτεδάκια με σάλτσα

Από το ΙΚΕΑ

Υλικά για 4 άτομα

Για τα κεφτεδάκια

500 γρ. μοσχαρίσιο κιμά

250 γρ. χοιρινό κιμά

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη

100 γρ. γαλέττα

1 αυγό

5 κ.σ γάλα πλήρες

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για την σάλτσα

40 γρ. βούτυρο εκλεκτό

40 γρ. αλεύρι, κοσκινισμένο

150ml ζωμό λαχανικών

150ml ζωμό βοδινού

150ml κρέμα γάλακτος ελαφριά

2 κ.γ.  σόγια sauce

1 κ.γ μουστάρδα Dijon

Για το φινίρισμα

Μαϊντανός, ψιλοκομμένος

Μαρμελάδα φρούτων του δάσους

Τρόπος παρασκευής

Σε ένα μπολ βάζουμε τον μοσχαρίσιο και τον χοιρινό κιμά και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τη γαλέτα, το αυγό και ζυμώνουμε καλά.

Ρίχνουμε το γάλα, το αλάτι, το φρεσκοτριμμένο και ανακατεύουμε.

Φτιάχνουμε μικρά κεφτεδάκια, τα βάζουμε σε πιατέλα και τα αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες σκεπασμένα.

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και τηγανίζουμε τα κεφτεδάκια μέχρι να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές.

Βάζουμε τα κεφτεδάκια σε πυρίμαχο σκεύος και τα σκεπάζουμε με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο.

Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 30 λεπτά.

Παράλληλα ετοιμάζουμε τη σάλτσα:

Λιώνουμε το βούτυρο σε κατσαρόλα, ρίχνουμε μέσα το αλεύρι και ανακατεύουμε για 2 λεπτά.

Προσθέτουμε τους ζωμούς και συνεχίζουμε το ανακάτεμα, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, τη σόγια sauce, τη μουστάρδα, ανακατεύουμε και αφήνουμε να σιγοβράσουν μέχρι να δέσει η σάλτσα.

Σερβίρουμε τα κεφτεδάκια σε πιάτα βαθιά με πουρέ πατάτας ή πατάτες βραστές και περιχύνουμε με την κρεμώδη σάλτσα, πασπαλίζουμε με μαϊντανό και στην άκρη βάζουμε μαρμελάδα φρούτων του δάσους.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !