Αρωματικό sorbet με γεύση δροσερή και χρώμα που φτιάχνει τη διάθεση… Ένα γλυκό του μπαλκονιού και της παρέας, αφού γίνεται πολύ εύκολα και αρέσει σε όλους.
Συνάμα το λεμόνι είναι τροφή υψηλής διατροφικής αξίας αφού ξεχειλίζει βιταμίνες, κάλιο και νάτριο και αντιοξειδωτικά. Το τζίντζερ είναι το απόλυτο συμπληρωματικό για την ευεξία σας. Αν θέλετε μπορείτε να αντικαταστήσετε την άχνη ζάχαρη με στέβια ή ακόμα και με άλλο γλυκαντικό.
Χρόνος παρασκευής 10 λεπτά Χρόνος ψύξης 5 ώρες / Πολύ εύκολη
Σπιτικό sorbet λεμονιού με τζίντζερ
Υλικά
Χυμό από 3-4 λεμόνια, 100-120ml
300 ml νερό εμφιαλωμένο
250 ζάχαρη άχνη
Μια λωρίδα φλούδας λεμονιού
2 σφηνάκι βότκα ή τσίπουρο
2 κ.σ. τζίντζερ, τριμμένο
Για το φινίρισμα
Ξύσμα λεμονιού
2 κ.σ. φυλλαράκια φρέσκου δυόσμου, ψιλοκομμένο
Τρόπος παρασκευής
Σε μικρή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το νερό και προσθέτουμε τη ζάχαρη και τη φλούδα λεμονιού. Ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και να αρχίσει ο βρασμός .
Αφήνουμε να βράσει για 3 λεπτά και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Αφαιρούμε τη φλούδα λεμονιού και ρίχνουμε στο σιρόπι το φρέσκο χυμό λεμονιού, τη βότκα, το τζίντζερ και ανακατεύουμε.
Βάζουμε το μείγμα σε δοχείο και το απευθείας στην κατάψυξη για 1 ώρα και 30 λεπτά και στη συνέχεια ανακατεύουμε με το σύρμα 2 φορές, δυνατά .
Το ξαναβάζουμε στην κατάψυξη για 4 ώρες ακόμα και ανακατεύουμε το μείγμα κάθε μια ώρα.
Σερβίρουμε τις μπάλες sorbet με ξύσμα λεμονιού και δυόσμο σε ποτήρι ή μπολ.
Συνταγή : Μαρία Αλιφραγκή, Αθήνα