Σπιτικό sorbet λεμονιού  με τζίντζερ

Τα μυστικά των Chef

Αλήθεια πόσο χρόνο χρειάζονται τα κρεατικά, τα ψάρια για να έχουν το σωστό μαρινάρισμα;

Πρώτα επιλέγουμε τη μαρινάδα και περιχύνουμε το κρέας ή το ψάρι και το μαρινάρισμα γίνεται αποκλειστικά στο ψυγείο. Ο Κώστας Συντάκας, executive chef μας ενημερώνει...

Πόσους μήνες διατηρούνται ασφαλώς τα τρόφιμα στην κατάψυξη;

Τα τρόφιμα που θέλουμε να διατηρήσουμε στην κατάψυξη τα βάζουμε σε ειδικά σκεύη ή τα τυλίγουμε καλά με μεμβράνη σιλικόνης, για να παραμείνουν σε...

Πότε οι τροφές διατηρούν τα θρεπτικά τους οφέλη, ωμές ή μαγειρεμένες;

Ορισμένες τροφές έχουν διαφορετική θρεπτική αξία όταν τρώγονται ωμές ή όταν μαγειρεύονται. Εμείς σας ενημερώνουμε πώς είναι καλύτερα να τις καταναλώνετε.  Ντομάτα Η ντομάτα περιέχει λυκοπένιο, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που...

Ποιο λάδι είναι το καλύτερο για το τηγάνισμα ;

Tο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο είναι το πλέον κατάλληλο. Eίναι ένα ιδιαίτερα ανθεκτικό λάδι στις υψηλές θερμοκρασίες.  Eτσι μπορεί να το χρησιμοποιήσουμε και πάλι αφού...

Αρωματικό sorbet με γεύση δροσερή και χρώμα που φτιάχνει τη διάθεση… Ένα γλυκό του μπαλκονιού και της παρέας, αφού γίνεται πολύ εύκολα και αρέσει σε όλους.

Συνάμα το λεμόνι είναι τροφή υψηλής διατροφικής αξίας  αφού ξεχειλίζει βιταμίνες, κάλιο και νάτριο και αντιοξειδωτικά. Το τζίντζερ είναι το απόλυτο συμπληρωματικό για την ευεξία σας. Αν θέλετε μπορείτε να αντικαταστήσετε την άχνη ζάχαρη με στέβια ή ακόμα και με άλλο γλυκαντικό.

Χρόνος παρασκευής 10 λεπτά Χρόνος ψύξης 5 ώρες / Πολύ εύκολη

Σπιτικό sorbet λεμονιού  με τζίντζερ

Υλικά

Χυμό από 3-4 λεμόνια, 100-120ml

300 ml νερό εμφιαλωμένο

250 ζάχαρη άχνη

Μια λωρίδα φλούδας λεμονιού

2 σφηνάκι βότκα ή τσίπουρο

2 κ.σ. τζίντζερ,  τριμμένο

Για το φινίρισμα

Ξύσμα λεμονιού

2 κ.σ. φυλλαράκια φρέσκου δυόσμου, ψιλοκομμένο

Τρόπος παρασκευής

Σε μικρή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το νερό και προσθέτουμε τη ζάχαρη και τη φλούδα λεμονιού. Ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και να αρχίσει ο βρασμός .

Αφήνουμε να βράσει για 3 λεπτά και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Αφαιρούμε τη φλούδα λεμονιού και ρίχνουμε στο σιρόπι το φρέσκο χυμό λεμονιού, τη βότκα, το τζίντζερ και ανακατεύουμε.

Βάζουμε το μείγμα σε δοχείο και το απευθείας  στην κατάψυξη για 1 ώρα και 30 λεπτά και στη συνέχεια ανακατεύουμε με το σύρμα 2 φορές, δυνατά .

Το ξαναβάζουμε στην κατάψυξη για 4 ώρες ακόμα και ανακατεύουμε το μείγμα κάθε μια ώρα.

Σερβίρουμε τις μπάλες sorbet με ξύσμα λεμονιού και δυόσμο σε ποτήρι ή μπολ.

Συνταγή : Μαρία Αλιφραγκή, Αθήνα

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Πώς θα ομορφύνουμε την καθημερινότητά μας;

Η καθημερινότητα και η ρουτίνα κουράζει μικρούς και μεγάλους. Μπορούμε όμως να φέρουμε την ανατροπή χωρίς μεγάλο αγώνα… Το σίγουρο είναι ότι θα βάλετε...

Επιλέγουμε συμβατικά ή βιολογικά φρούτα και λαχανικά για μια detox θεραπεία του οργανισμού μας;

Οι θεραπείες detox γίνονται όλο και πιο δημοφιλείς σε όλο τον κόσμο. Tα φρούτα και τα λαχανικά είναι οι σύμμαχοί μας για να επανέρθουμε...

Ποια λάθη ταλαιπωρούν τα μαλλιά μας και αραιώνουν;  

Οι αιτίες που ευθύνονται για την τριχόπτωση είναι πολλές … Μπορεί να  ευθύνονται οι ορμόνες μας, ο θυρεοειδής, η αναιμία, η εποχή, η ψυχολογία...

Mαρμελάδα σμέουρο με καστανή ζάχαρη

Τα σμέουρα είναι πολύ νόστιμα φρούτα του δάσους,  πλούσια σε αντιοξειδωτικά και χαμηλά σε θερμίδες. Πλημμυρίζουν τον οργανισμό μας με βιταμίνες ειδικά C και...

Ξηροδερμία… έχουμε τα μυστικά αντιμετώπισης 

Πολλές φορές το δέρμα μας αφυδατώνεται, γίνεται ξηρό και η  φαγούρα, κοκκινίλα και η απολέπιση είναι έντονες. Το χειμώνα γίνεται ακόμα πιο έντονη η...

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !