Συμβουλές για Οικονομική Χρήση του Κλιματιστικού

Tips

Το κλιματιστικό είναι αναμφίβολα ένα από τα πιο σημαντικά συστήματα σε ένα σπίτι, ιδιαίτερα κατά τους θερμούς καλοκαιρινούς μήνες. Ωστόσο, η αλόγιστη χρήση του μπορεί να οδηγήσει σε υψηλούς λογαριασμούς ρεύματος. Εμείς παραθέτουμε μερικές συμβουλές για οικονομική χρήση του κλιματιστικού που θα σας βοηθήσουν να μειώσετε τα έξοδα ενέργειας, διατηρώντας παράλληλα το σπίτι σας δροσερό και άνετο.

Επιλέξτε την Κατάλληλη Θερμοκρασία

Ορίστε τη θερμοκρασία του κλιματιστικού στους 26-27 βαθμούς Κελσίου κατά τη διάρκεια της ημέρας. Κάθε βαθμός χαμηλότερα μπορεί να αυξήσει την κατανάλωση ενέργειας κατά 3-5%. Το βράδυ, μπορεί να ανεβάσετε λίγο τη θερμοκρασία, καθώς το σώμα νιώθει άβολα σε χαμηλές θερμοκρασίες κατά τη διάρκεια του ύπνου.

Χρησιμοποιήστε Χρονοδιακόπτη

Χρησιμοποιήστε τον χρονοδιακόπτη του κλιματιστικού για να το ενεργοποιείτε λίγο πριν επιστρέψετε σπίτι και να το απενεργοποιείτε αυτόματα όταν κοιμάστε ή φεύγετε από το σπίτι. Αυτό θα εξασφαλίσει ότι το κλιματιστικό λειτουργεί μόνο όταν είναι πραγματικά απαραίτητο.

Κλείστε Πόρτες και Παράθυρα

Φροντίστε να κλείνετε τις πόρτες και τα παράθυρα όταν λειτουργεί το κλιματιστικό. Αποτρέψτε την είσοδο ζεστού αέρα από έξω και διατηρήστε τον δροσερό αέρα μέσα στον χώρο.

Χρησιμοποιήστε Ανεμιστήρες

Η χρήση ανεμιστήρων οροφής ή δαπέδου μπορεί να βοηθήσει στην κυκλοφορία του δροσερού αέρα, επιτρέποντάς σας να ρυθμίσετε το κλιματιστικό σε υψηλότερη θερμοκρασία χωρίς να θυσιάσετε την άνεση σας.

Κρατήστε τις Κουρτίνες Κλειστές

Η ηλιακή ακτινοβολία μπορεί να αυξήσει σημαντικά τη θερμοκρασία του εσωτερικού χώρου. Κρατήστε τις κουρτίνες ή τα στόρια κλειστά κατά τη διάρκεια της ημέρας για να μειώσετε την ανάγκη για κλιματισμό.

Καθαρίζετε τα Φίλτρα Τακτικά

Τα βρώμικα φίλτρα μειώνουν την αποδοτικότητα του κλιματιστικού, αναγκάζοντας το να λειτουργεί πιο εντατικά και να καταναλώνει περισσότερη ενέργεια. Καθαρίζετε τα φίλτρα τουλάχιστον κάθε μήνα το καλοκαίρι.

Κάντε Τακτική Συντήρηση

Η τακτική συντήρηση από επαγγελματία τεχνικό μπορεί να βελτιώσει την αποδοτικότητα του κλιματιστικού σας. Ένας τεχνικός μπορεί να ελέγξει τα επίπεδα ψυκτικού υγρού, να καθαρίσει τα πηνία και να διασφαλίσει ότι το σύστημα λειτουργεί στο μέγιστο των δυνατοτήτων του.

Επιλέξτε Ενεργειακά Αποδοτικά Κλιματιστικά

Όταν αγοράζετε ένα νέο κλιματιστικό, επιλέξτε μοντέλα με υψηλή ενεργειακή απόδοση (τα οποία έχουν ενεργειακή σήμανση A++ ή A+++). Αυτά τα μοντέλα καταναλώνουν λιγότερη ενέργεια για να αποδώσουν την ίδια ποσότητα ψύξης.

Αποφύγετε τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες

Η υπερβολική ψύξη του χώρου μπορεί να προκαλέσει ανθυγιεινές συνθήκες και υψηλότερους λογαριασμούς ρεύματος. Προσπαθήστε να διατηρείτε μια σταθερή, άνετη θερμοκρασία χωρίς υπερβολές.

Εκμεταλλευτείτε τις Νυχτερινές Ώρες

Εάν έχετε χαμηλότερη χρέωση ρεύματος τις νυχτερινές ώρες, προσπαθήστε να χρησιμοποιείτε το κλιματιστικό περισσότερο κατά τη διάρκεια αυτών των ωρών, «αποθηκεύοντας» δροσερό αέρα για την επόμενη μέρα.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !