Σύσφιξη και Απολέπιση

Tips

Η επιδερμίδα μας είναι ο καθρέφτης του εαυτού μας. Μας χαρακτηρίζει, προδίδει το ποιοι είμαστε. Για αυτό οφείλουμε να την προσέχουμε, να την περιποιούμαστε. Όχι μόνο όταν πλησιάζει ο καιρός να φορέσουμε τα μαγιό ή τα σορτσάκια μας. Καθ’ όλη την διάρκεια του χρόνου η επιδερμίδα μας ‘‘διψάει’’ για ενυδάτωση, για σωστή καθαριότητα, για σύσφιξη και απολέπιση. Αν την προσέξουμε εμείς οι ίδιοι λίγο παραπάνω, σύντομα θα μας το ανταποδώσει, προσφέροντας μας ένα λαμπερό, λείο και όμορφο δέρμα.

Η σωστή καθαριότητα

 Το δέρμα μας με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο καταπονείται αρκετά και παρόλο που δεν έχει φωνή να μας το πει.. βρίσκει τον τρόπο να μας το δείξει. Η εικόνα μιας ‘‘παρατημένης’’ επιδερμίδας που οπτικά την παρομοιάζεις με τον φλοιό του πορτοκαλιού σίγουρα δεν αρέσει σε κανέναν.

Για αυτό λοιπόν ξεκινάμε από τα βασικά. Η καθαριότητα της επιδερμίδας μας είναι η πιο σημαντική. Είτε πρόκειται για το σώμα είτε για το πρόσωπο καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας δέχεται ρύπους από παντού. Από το μακιγιάζ, από την ατμόσφαιρα, από το αντιηλιακό που έχει στεγνώσει και έχει μείνει πάνω στο δέρμα.

Με τους παραπάνω τρόπους οι πόροι ειδικά στο πρόσωπο φράζουν, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται σπυράκια και συσσωρευμένο σμήγμα. Καθαρίζοντας σωστά το δέρμα όμως συμβάλλουμε στην βελτίωση της κατάστασης αυτής και φυσικά στην αισθητική εικόνα του προσώπου μας. Σωστό ντεμακιγιάζ, κατά προτίμηση όχι με μαντηλάκια αλλά με καθαριστικό νερό, τονωτική λοσιόν και ταμποναριστά με μια βαμβακερή πετσέτα ή με ένα απορροφητικό χαρτί όσον αφορά το πρόσωπο.

Για το σώμα αποφεύγουμε επίσης να τρίβουμε με σκληρή πετσέτα αλλά κατά την διάρκεια του ντους σαπουνίζουμε καλά όλα τα μέρη του σώματος με αφρόλουτρο κατάλληλο για το pH της επιδερμίδας μας.

Σύσφιξη και απολέπιση

Και αφού έχουμε καθαρίσει σωστά την επιδερμίδα μας περνάμε στην δεύτερη αλλά εξίσου σημαντική φάση περιποίησης. Στην σύσφιξη και απολέπιση του δέρματος μας. Μεγάλη βαρύτητα πρέπει να δίνουμε στα scrub σώματος αλλά και προσώπου, με βάση τους κόκκους καφέ και την ζάχαρη. Με τα προϊόντα αυτά επιτυγχάνουμε στον μέγιστο βαθμό την σωστή απολέπιση του δέρματος. Απομακρύνουμε τους ρύπους και τα νεκρά κύτταρα από το δέρμα μας και το αναζωογονούμε. Υπάρχουν και κατάλληλα σφουγγάρια αλλά και τα κοινά κάνουν ακριβώς την ίδια δουλειά.

Σχετικά με τα scrub μπορεί ο καθένας να φτιάξει το δικό του σπίτι του χωρίς να χρειαστεί να διαθέσει χρήματα για να αγοράσει κάποιο. Η χοντρή ζάχαρη σε συνδυασμό με κάποιο λάδι σώματος που σίγουρα υπάρχει σε κάθε σπίτι φτιάχνει άμεσα το πιο ωραίο scrub. Ακριβώς το ίδιο μπορεί να γίνει με τους κόκκους του καφέ που συμβάλλουν σημαντικά στην καταπολέμηση της κυτταρίτιδας. Όσον αφορά το κομμάτι της σύσφιξης τα προϊόντα που κυκλοφορούν στο εμπόριο από μόνα τους δεν μπορούν να κάνουν θαύματα. Για την σύσφιξη του δέρματος απαιτείται σωστή διατροφή, γυμναστική και σε συνδυασμό με τα συσφικτικά προϊόντα τα επιθυμητά αποτελέσματα θα έρθουν πιο γρήγορα. Για την σύσφιξη του προσώπου οι κρέμες που κυκλοφορούν, στην πλειοψηφία τους τουλάχιστον περιέχουν υαλουρονικό οξύ με αποτέλεσμα να γεμίζουν τις ρυτίδες, να επαναφέρουν τον όγκο της επιδερμίδας και να μειώνουν τα σημάδια.

Ενυδάτωση της επιδερμίδας

Το δέρμα μας ‘‘διψάει’’ και εμείς πρέπει πάντα να φροντίζουμε για την ενυδάτωσή του. Χωρίς να έχουν προηγηθεί τα παραπάνω η ενυδάτωση δεν μπορεί εκ των πραγμάτων να έχει τα ίδια αποτελέσματα. Χωρίς σωστή καθαριότητα, απολέπιση και σύσφιξη η ενυδάτωση υστερεί. Αν έχουν εφαρμοστεί τα παραπάνω το δέρμα στην ουσία έχει προετοιμαστεί κατάλληλα για να υποδεχτεί και να απορροφήσει με πιο σωστό τρόπο τα ενυδατικά προϊόντα. Το σωστά προετοιμασμένο δέρμα ‘‘ρουφάει’’ καλύτερα τις κρέμες και τις επεξεργάζεται με πιο ορθό τρόπο. Τα αιθέρια έλαια επιπλέον κατά την διάρκεια του ντούζ, μετά την απολέπιση και πριν την ενυδάτωση συμβάλλουν σημαντικά στην ωραία όψη του δέρματος.

Προσέχουμε για να έχουμε

Όποια και αν είναι η ηλικία μας οφείλουμε πρώτα στον εαυτό μας να φροντίζουμε την επιδερμίδας μας. Το γεγονός πως ίσως κάποια κοπέλα βρίσκεται σε μικρή ηλικία δεν της δίνει άλλοθι να μην περιποιείται τον εαυτό της, να κοιμάται με το μακιγιάζ και να μην φροντίζει το πρόσωπο ή το σώμα της. Προσέχουμε τον εαυτό μας και τον αγαπάμε… για να μας αγαπάει και αυτός!

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !