Τα πιο πρωτότυπα Χριστουγεννιάτικα δένδρα

Tips

Όλοι τα Χριστούγεννα προσπαθούμε να φτιάξουμε το πιο όμορφο δένδρο που θα ενθουσιάσει τα παιδιά και θα χαρίσει αυτό την ιδιαίτερη γιορτινή ατμόσφαιρα στο σπίτι.

Τελικά χρειάζεται φαντασία και κάποιοι έφτιαξαν το πιο εντυπωσιακό και πρωτότυπο δένδρο κερδίζοντας τις εντυπώσεις και δώρα σε έναν διαγωνισμό που διοργανώθηκε στη Γαλλία.

Εμείς σας τα παρουσιάζουμε δανειζόμενοι τις φωτογραφίες από το cotemaison.gr. Αν πάλι έχετε ήδη ετοιμάσει το δένδρο σας μπορείτε να ετοιμάσετε κάτι σε μικρογραφία για να στολίσετε το τραπέζι ή κάποιο δωμάτιο του σπιτιού σας.

 

To πρώτο που αποφάσισα και εγώ να κάνω έστω σε μικρογραφία για να στολίσω το τραπέζι μου. Είναι από φυσικό έλατο και αντί για μπάλες έχει φέτες από αποξηραμένα πορτοκάλια που τα κρεμάμε στα κλαδιά με σπάγκους φυσικούς.

Επίσης δένουμε 4-5 ξύλα κανέλας με σπάγκο και τα κρεμάμε και εκείνα στα κλαδιά. Για γιρλάντες χρησιμοποιούμε νάιλον κλωστή και περνάμε μπαλίτσες ξύλινες φυσικές ή χρωματιστές. Με αυτές τυλίγουμε το δένδρο αυτές υπάρχουν έτοιμες στο εμπόριο. Το σπίτι θα μοσχοβολά πορτοκάλι και κανέλα και το δένδρο μας το πιο μοσχομυριστό και οικονομικό ever…

Ας μην ξεχνάμε ότι τα αρώματα της Πρωτοχρονιάς είναι πορτοκαλένια και κανελάτα…  Τα δώρα κάτω από το δένδρο τυλίγονται με χαρτί ανακυκλωμένο και χρησιμοποιούμε για διακόσμηση αποξηραμένα πορτοκάλια και κόκκινες κορδέλες.

Η δεύτερη ευφάνταστη εκδοχή Χριστουγεννιάτικου δένδρου είναι από φυσικό έλατο και έχουμε κρεμάσει για αντίθεση λευκές μπάλες και κάποια λευκά χάρτινα λουλούδια.

Τα ανοικτά κουκουνάρια είναι επίσης αρκετά και κρεμασμένα με σπάγκο. Το παράξενο είναι ότι χρησιμοποιεί και φτερά αρκετά μεγάλα που και αυτά τα βρίσκουμε στο εμπόριο και τα περνάμε με λακ για τα μαλλιά πριν τα κρεμάσουμε για να διατηρηθούν σε καλή κατάσταση.

Το τρίτο δένδρο είναι κάτι παραπάνω από εντυπωσιακό χωρίς να είναι του στυλ μου.  Δεν είναι αληθινό γιατί σχεδόν καλύπτεται από λουλούδια που είναι  πάρα πολλά. Όλων των ειδών χάρτινα, υφασμάτινα και πλαστικά όλων των αποχρώσεων και μεγεθών και δεν χρησιμοποιεί καθόλου μπάλες.

Τα κενά του δένδρου ανάμεσα στα κλαριά καλύπτονται από τεράστια φύλλα υφασμάτινα ή και πραγματικά από φίκο.

Από τη δημοσιογράφο Σίσσυ Νίκα

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !