Μία Πρωτοχρονιάτικη κοσμοπολίτικη βόλτα στον κόσμο

Tips

Στις περισσότερες χώρες η Πρωτοχρονιά γιορτάζεται με τρόπο ξεχωριστό …

Σε κεντρικό σημείο της πρωτεύουσας στήνεται ένα ολόκληρο χωριό με ξύλινα σπιτάκια που μπορείς να αγοράσεις από ζεστό κρασί και σούπες μέχρι ψητά λουκάνικα, σολομό αλλά και γλυκάκια.

Ας ξεκινήσουμε από την αγαπημένη πολιτεία των παιδιών την Disneyland στο Παρίσι.

Στολισμένη μοναδικά με το πανύψηλο δένδρο και τις γιρλάντες με τον Μίκη σε όλη την πολιτεία.

 

Γύρω από τη λίμνη με το αερόστατο στην είσοδο της Disneyland ένα χωριό έχει στηθεί με κρασί ζεστό, γλυκάκια, κάστανα και ότι άλλο βάλει το μυαλό σου…

Στον περίφημο καθεδρικό ναό της Κολωνίας κάθε Χριστούγεννα στήνεται ολόκληρο σκηνικό με την Φάτνη που επισκέπτονται άνθρωποι από όλο τον κόσμο.

Η Κολωνία φημίζεται και για το Χριστουγεννιάτικο χωριό με τα γραφικά σπιτάκια του. Φέτος είναι αφιερωμένο στους 7 νάνους.

Εδώ μπορείτε να απολαύσετε ψητά λουκάνικα, σολομό σε όλες τις εκδοχές του αλλά και πατάτες σερβιρισμένες με 10 διαφορετικούς τρόπους.

 

Σε όλη τη Γερμανία θα βρείτε ζαχαρωτά, γλυκάκια ακόμα και κέικ με τη φάτσα του γουρουνιού γιατί πιστεύουν ότι φέρνει τύχη…

Στο Παρίσι ο Hermes αφιερώνει τις βιτρίνες του και το εσωτερικό των καταστημάτων του σε γιορτινό τραπέζι με γλυκάκια απίθανα γλυπτά. Το μήνυμα για φέτος είναι όλη η οικογένεια και οι φίλοι γύρω από ένα τραπέζι θαλπωρής.

Τα παραδοσιακά γλυκάκια με το σκουφί του Άι Βασίλης ήδη άρχισαν να ετοιμάζονται

 Στη Βιέννη έχει στηθεί ένα απίθανο χριστουγεννιάτικο χωριό ξύλινο και πολύ ατμοσφαιρικό.

 

Στην Ελβετία τα χωριά είναι παραμυθένια το χιόνι πολύ και στην παραλίμνια χριστουγεννιάτικη πολιτεία του Montreux το Πρωτοχρονιάτικο χωριό εποπτεύεται από τον ιπτάμενο Αι Βασίλη που περνά με το τελεφερίκ του αφήνοντας πίσω του καπνό…

 

Εδώ αξίζει να δοκιμάσετε τυρί raclette είναι στα καλύτερά τoυ.

Από την Ελβετία πετάμε στο Quebec του Καναδά.

Η παλιά πόλη θεωρείται η πιο ατμοσφαιρικές την Πρωτοχρονιά … απολαύστε την.

Και μια που είμαστε κοντά φθάνουμε το Aspen του Colorado για να ρίξουμε μια ματιά. Στην κοσμοπολίτικη πολιτεία περνούν την Πρωτοχρονιά  οι Vips των ΗΠΑ.

Από τη δημοσιογράφο Σίσσυ Νίκα

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !