Η τέλεια σάλτσα Βolognese

Τα μυστικά των Chef

Μια σάλτσα που γεννήθηκε στην Μπολώνια της Ιταλίας, αγαπήθηκε πολύ και από εκεί ταξίδεψε σε όλο τον κόσμο. Στην Ιταλία ονοματίζεται ραγού «ragu» και ταιριάζει με φρέσκα ζυμαρικά, ταλιατέλες, λαζάνια, παπαρδέλες, ριγατόνι ή κανελόνια. Στην Ιταλία όσο και να ψάξετε δεν θα βρείτε «spaghetti bolognese» γιατί απλά δεν συνηθίζεται…

Εμείς επιλέξαμε την πιο νόστιμη συνταγή και την μοιραζόμαστε μαζί σας.

Χρόνος προετοιμασίας 15 λεπτά / Χρόνος παρασκευής 40 λεπτά / Εύκολη

Σάλτσα Βolognese

Υλικά

500 γρ. κιμά μοσχάρισιο, μια φορά περασμένο

1 κιλό ντομάτες ώριμες

2 καρότα

1 ξερό κρεμμύδι

3 σκελίδες σκόρδο

200 ml χυμό ντομάτας

1 κ.γ. καστανή ζάχαρη

1 κλωνάρι σέλινου, τον μίσχο

Μισό ποτήρι κρασί κόκκινο ή μαυροδάφνη

ρίγανη

θυμάρι

2 φύλλα δάφνη

1 κ.σ. φύλλα φρέσκα βασιλικού, ψιλοκομμένα

2 κ.σ. ελαιόλαδο εκλεκτό

αλάτι

φρεσκοτριμμένα πιπέρι

Για το φινίρισμα

1 κορφούλα βασιλικού

Τρόπος παρασκευής

Ψιλοκόβουμε σε λεπτές φέτες το κρεμμύδι, τον μίσχο του σέλινου, τα καρότα και λιώνουμε το σκόρδο.

Ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες και τις τρίβουμε στο μύλο ή στο μπλέντερ, χωρίς να λιώσουν και προσθέτουμε τη ζάχαρη.

Σε κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεστάνει και σοτάρουμε τον κιμά ανακατεύοντας ελαφρά με ξύλινη κουτάλα, δύο φορές.

«Σβήνουμε» με το κρασί και αφήνουμε να εξατμισθεί το αλκοόλ.

Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το καρότο, το σέλινο, το σκόρδο, τις ντομάτες, το χυμό ντομάτας, το αλάτι, το πιπέρι, τη ρίγανη, τη δάφνη, το θυμάρι και προσθέτουμε και ζωμό λαχανικών μέχρι να σκεπάσει τον κιμά και δύο δάκτυλα ακόμα.

Αφήνουμε να σιγοβράσει σε μέτρια φωτιά σε μισοσκεπασμένη κατσαρόλα για 25-30 λεπτά.

5 λεπτά πριν το τέλος προσθέτουμε ψιλοκομμένο βασιλικό.

Σερβίρουμε σε μπολ με μια κορφούλα βασιλικού.

Μικρά μυστικά

Μπορούμε να βάλουμε τη σάλτσα σε γυάλινο δοχείο στο ψυγείο και διατηρείται για 3 ημέρες.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !