Έτσι θα πετύχεις την τέλεια σούπα τραχανά

Tips

Στην Ελλάδα αγαπάμε πολύ τον τραχανά και τον μαγειρεύουμε με πολλούς διαφορετικούς τρόπους, σαν κύριο πιάτο ή σαν συνοδευτικό.
Το πιο δημοφιλές και συνηθισμένο πιάτο είναι η σούπα τραχανά σκέτη ή με τυρί, κοτόπουλο, αυγό, μανιτάρια ή λαχανικά.

Ας δούμε πως θα πετύχουμε τη τέλεια σούπα τραχανά που θα μας χορτάσει, θα μας ζεστάνει και θα μας ανακουφίσει το στομάχι.

Αρχικά να ξεκαθαρίσουμε ότι αναφερόμαστε στον σταρένιο γλυκό τραχανά, σε αυτόν δηλαδή που παρασκευάζεται με φρέσκο γάλα και σπασμένο σιτάρι.

Υπολογίζουμε ότι θα χρειαστούμε περίπου 100 γραμμάρια τραχανά για μια μεγάλη μερίδα το οποίο θα αντιστοιχίσουμε σε 600-700 ml νερού, ανάλογα με την πυκνότητα που επιθυμούμε.

Ρίχνουμε λοιπόν το νερό σε μία κατσαρόλα και αλατίζουμε. Η ποσότητα του αλατιού εξαρτάται από το αν ο τραχανάς μας είναι αλατισμένος ή όχι. Στη συνέχεια προσθέτουμε την ανάλογη ποσότητα τραχανά και ανάβουμε τη φωτιά στο δυνατό.

Μόλις βράσει χαμηλώνουμε τη φωτιά και μισοσκεπάζουμε την κατσαρόλα. Ανά τακτά χρονικά διαστήματα ανακατεύουμε για να διαλυθεί ο τραχανάς και να μην κολλήσει στον πάτο.

Σιγοβράζουμε για 25-30 λεπτά και σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο ή μπολ.

Μπορούμε να τον συνοδεύσουμε με βραστό αυγό, ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι, τριμμένη φέτα ή ό,τι άλλο επιθυμούμε.

Extra tip: Για πιο πλούσια γεύση βράζουμε τον τραχανά σε ζωμό κότας ή λαχανικών.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !