Τί κάνω αν σβολιάσει η μπεσαμέλ

Τα μυστικά των Chef

Αλήθεια πόσο χρόνο χρειάζονται τα κρεατικά, τα ψάρια για να έχουν το σωστό μαρινάρισμα;

Πρώτα επιλέγουμε τη μαρινάδα και περιχύνουμε το κρέας ή το ψάρι και το μαρινάρισμα γίνεται αποκλειστικά στο ψυγείο. Ο Κώστας Συντάκας, executive chef μας ενημερώνει...

Πόσους μήνες διατηρούνται ασφαλώς τα τρόφιμα στην κατάψυξη;

Τα τρόφιμα που θέλουμε να διατηρήσουμε στην κατάψυξη τα βάζουμε σε ειδικά σκεύη ή τα τυλίγουμε καλά με μεμβράνη σιλικόνης, για να παραμείνουν σε...

Πότε οι τροφές διατηρούν τα θρεπτικά τους οφέλη, ωμές ή μαγειρεμένες;

Ορισμένες τροφές έχουν διαφορετική θρεπτική αξία όταν τρώγονται ωμές ή όταν μαγειρεύονται. Εμείς σας ενημερώνουμε πώς είναι καλύτερα να τις καταναλώνετε.  Ντομάτα Η ντομάτα περιέχει λυκοπένιο, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που...

Ποιο λάδι είναι το καλύτερο για το τηγάνισμα ;

Tο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο είναι το πλέον κατάλληλο. Eίναι ένα ιδιαίτερα ανθεκτικό λάδι στις υψηλές θερμοκρασίες.  Eτσι μπορεί να το χρησιμοποιήσουμε και πάλι αφού...

Η μπεσαμέλ είναι μία από τις πιο διαδεδομένες σάλτσες. Η ουδέτερη, γαλακτώδης και βουτυρώδης γεύση της αρέσουν πολύ και ταιριάζουν σε πολλές παρασκευές, ενώ η υφή της εξυπηρετεί πολλαπλούς σκοπούς, όπως την κάλυψη και το δέσιμο των υλικών.

Παρόλο που τα υλικά της είναι ελάχιστα και θεωρητικά η παρασκευή της είναι  απλή, είναι πολύ εύκολο να σου σβολιάσει. Μην σκεφτείς να την πετάξεις. Το γάλα, το αλεύρι και τo βούτυρο που έχεις χρησιμοποιήσει στοιχίζουν και δεν είναι καιρός για σπατάλες…

Τί μπορείς να κάνεις για να τη σώσεις;

Αρχικά, θα σου δώσουμε μια συμβουλή ώστε να αποφύγεις το σβόλιασμα. Την επόμενη φορά λοιπόν, πριν ρίξεις το γάλα στην κατσαρόλα με το αλεύρι και το βούτυρο, ζέστανέ το για λίγο και έπειτα ρίξε το ζεστό (όχι καυτό).

Όσο για τη σβολιασμένη μπεσαμέλ, προσπάθησε να τη χτυπήσεις με ένα ραβδομπλέντερ, με ένα μίξερ χειρός ή με ένα κλασικό μίξερ ώστε να «σπάσουν» οι κόμποι. Αφού τη χτυπήσεις αρκετά, πέρασέ την από ένα σουρωτήρι με μεγάλες οπές ή από το καλάθι της φριτέζας. Στο σουρωτήρι θα μείνουν όσοι σβόλοι δεν διαλύθηκαν και η υπόλοιπη μπεσαμέλ θα είναι βελούδινη όπως την θέλεις.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Πώς να επιλέξω μαγιό αν έχω μεγάλη περιφέρεια;

Αν η περιφέρειά σου είναι κάπως μεγαλύτερη από το επιθυμητό, δεν χρειάζεται να νιώθεις άσχημα. Κανένα σώμα δεν είναι τέλειο και λίγο πολύ οι...

Αυθεντική Λαδόπιτα

Το παραδοσιακό γλυκό ή αλλιώς το γλυκό της χαράς, του γάμου και όλων των σημαντικών στιγμών στη ζωή των Πρεβεζάνων… Τελευταία εκτιμάται πολύ και από...

Πώς ψήνω σε σκεύη σιλικόνης;

Τα σκεύη σιλικόνης έχουν εισχωρήσει για τα καλά στις κουζίνες μας. Είναι ελαφρά και εύκαμπτα και μπορείς να τα αποθηκεύσεις εύκολα, ενώ αντέχουν σε...

Πώς αποστειρώνω τα ρούχα του μωρού;

Το δέρμα των βρεφών είναι εξαιρετικά ευαίσθητο και ερεθίζεται πολύ εύκολα. Για αυτό τον λόγο ό,τι έρχεται σε επαφή με την επιδερμίδα τους κατά...

Τί να κάνω για να ξεμυρίσει το μπάνιο;

Όπου υπάρχει υγρασία και μικρόβια υπάρχουν και δυσάρεστες οσμές. Το μπάνιο είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα χώρου που συχνά σε προβληματίζει καθώς ενώ το διατηρείς...

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !