Τί κάνω αν σβολιάσει η μπεσαμέλ

Tips

Η μπεσαμέλ είναι μία από τις πιο διαδεδομένες σάλτσες. Η ουδέτερη, γαλακτώδης και βουτυρώδης γεύση της αρέσουν πολύ και ταιριάζουν σε πολλές παρασκευές, ενώ η υφή της εξυπηρετεί πολλαπλούς σκοπούς, όπως την κάλυψη και το δέσιμο των υλικών.

Παρόλο που τα υλικά της είναι ελάχιστα και θεωρητικά η παρασκευή της είναι  απλή, είναι πολύ εύκολο να σου σβολιάσει. Μην σκεφτείς να την πετάξεις. Το γάλα, το αλεύρι και τo βούτυρο που έχεις χρησιμοποιήσει στοιχίζουν και δεν είναι καιρός για σπατάλες…

Τί μπορείς να κάνεις για να τη σώσεις;

Αρχικά, θα σου δώσουμε μια συμβουλή ώστε να αποφύγεις το σβόλιασμα. Την επόμενη φορά λοιπόν, πριν ρίξεις το γάλα στην κατσαρόλα με το αλεύρι και το βούτυρο, ζέστανέ το για λίγο και έπειτα ρίξε το ζεστό (όχι καυτό).

Όσο για τη σβολιασμένη μπεσαμέλ, προσπάθησε να τη χτυπήσεις με ένα ραβδομπλέντερ, με ένα μίξερ χειρός ή με ένα κλασικό μίξερ ώστε να «σπάσουν» οι κόμποι. Αφού τη χτυπήσεις αρκετά, πέρασέ την από ένα σουρωτήρι με μεγάλες οπές ή από το καλάθι της φριτέζας. Στο σουρωτήρι θα μείνουν όσοι σβόλοι δεν διαλύθηκαν και η υπόλοιπη μπεσαμέλ θα είναι βελούδινη όπως την θέλεις.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !