Περίσσεψαν φακές. Τί να τις κάνω;

Τα μυστικά των Chef

Αλήθεια πόσο χρόνο χρειάζονται τα κρεατικά, τα ψάρια για να έχουν το σωστό μαρινάρισμα;

Πρώτα επιλέγουμε τη μαρινάδα και περιχύνουμε το κρέας ή το ψάρι και το μαρινάρισμα γίνεται αποκλειστικά στο ψυγείο. Ο Κώστας Συντάκας, executive chef μας ενημερώνει...

Πόσους μήνες διατηρούνται ασφαλώς τα τρόφιμα στην κατάψυξη;

Τα τρόφιμα που θέλουμε να διατηρήσουμε στην κατάψυξη τα βάζουμε σε ειδικά σκεύη ή τα τυλίγουμε καλά με μεμβράνη σιλικόνης, για να παραμείνουν σε...

Πότε οι τροφές διατηρούν τα θρεπτικά τους οφέλη, ωμές ή μαγειρεμένες;

Ορισμένες τροφές έχουν διαφορετική θρεπτική αξία όταν τρώγονται ωμές ή όταν μαγειρεύονται. Εμείς σας ενημερώνουμε πώς είναι καλύτερα να τις καταναλώνετε.  Ντομάτα Η ντομάτα περιέχει λυκοπένιο, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που...

Ποιο λάδι είναι το καλύτερο για το τηγάνισμα ;

Tο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο είναι το πλέον κατάλληλο. Eίναι ένα ιδιαίτερα ανθεκτικό λάδι στις υψηλές θερμοκρασίες.  Eτσι μπορεί να το χρησιμοποιήσουμε και πάλι αφού...

Πολλές φορές μαγειρεύουμε χωρίς να υπολογίζουμε καλά τις ποσότητες με αποτέλεσμα να μας περισσεύει φαγητό. Αυτό συμβαίνει πολύ συχνά όταν έχουμε όσπρια. Αν λοιπόν μας περισσέψουν φακές δεν τις πετάμε αλλά τις μετατρέπουμε σε κάτι άλλο ώστε να τις καταναλώσουμε ευχάριστα.Εμείς σου δίνουμε 2 ιδέες:

Φακόρυζο

Αν δεν το έχεις δοκιμάσει πραγματικά χάνεις. Εκτός του ότι είναι νόστιμο, είναι χορταστικό και πολύ υγιεινό. Προσθέτεις λίγο νερό και αλάτι στις φακές και ανάλογα με την ποσότητά τους, το ανάλογο ρύζι τύπου Καρολίνα. Υπολόγισε περίπου την αναλογία μαγειρεμένες φακές/ρύζι, δύο προς ένα. Αν επιθυμείς να φέρνει περισσότερο σε ριζότο, αυξάνεις την ποσότητα του ρυζιού. Όσο για την ποσότητα του νερού, εξαρτάται από το πόσου νερουλές είναι οι φακές σου. Για αρχή πρόσθεσε λίγο νερό, βάλε το φαγητό να βράσει, ρίξε το ρύζι και λίγο αλάτι και χαμήλωσε τη φωτιά. Αν δεις ότι χρειάζεται περισσότερο νερό, πρόσθεσέ το στην πορεία.

Σαλάτα με φακές και ψητά λαχανικά

Συνήθως μαγειρεύουμε τις φακές μας κοκκινιστές, για αυτό πριν τις χρησιμοποιήσουμε για σαλάτα πρέπει να τις τοποθετήσουμε σε ένα σουρωτήρι και να τις ξεπλύνουμε από τη σάλτσα τους. Έπειτα τις ανακατεύουμε με ψητά λαχανικά, όπως πολύχρωμες πιπεριές, κρεμμύδια και καρότα, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, μπαλσάμικο ξύδι και ανακατεύουμε.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Πώς να επιλέξω μαγιό αν έχω μεγάλη περιφέρεια;

Αν η περιφέρειά σου είναι κάπως μεγαλύτερη από το επιθυμητό, δεν χρειάζεται να νιώθεις άσχημα. Κανένα σώμα δεν είναι τέλειο και λίγο πολύ οι...

Αυθεντική Λαδόπιτα

Το παραδοσιακό γλυκό ή αλλιώς το γλυκό της χαράς, του γάμου και όλων των σημαντικών στιγμών στη ζωή των Πρεβεζάνων… Τελευταία εκτιμάται πολύ και από...

Πώς ψήνω σε σκεύη σιλικόνης;

Τα σκεύη σιλικόνης έχουν εισχωρήσει για τα καλά στις κουζίνες μας. Είναι ελαφρά και εύκαμπτα και μπορείς να τα αποθηκεύσεις εύκολα, ενώ αντέχουν σε...

Πώς αποστειρώνω τα ρούχα του μωρού;

Το δέρμα των βρεφών είναι εξαιρετικά ευαίσθητο και ερεθίζεται πολύ εύκολα. Για αυτό τον λόγο ό,τι έρχεται σε επαφή με την επιδερμίδα τους κατά...

Τί να κάνω για να ξεμυρίσει το μπάνιο;

Όπου υπάρχει υγρασία και μικρόβια υπάρχουν και δυσάρεστες οσμές. Το μπάνιο είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα χώρου που συχνά σε προβληματίζει καθώς ενώ το διατηρείς...

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !