Περίσσεψαν φακές. Τί να τις κάνω;

Tips

Πολλές φορές μαγειρεύουμε χωρίς να υπολογίζουμε καλά τις ποσότητες με αποτέλεσμα να μας περισσεύει φαγητό. Αυτό συμβαίνει πολύ συχνά όταν έχουμε όσπρια. Αν λοιπόν μας περισσέψουν φακές δεν τις πετάμε αλλά τις μετατρέπουμε σε κάτι άλλο ώστε να τις καταναλώσουμε ευχάριστα.Εμείς σου δίνουμε 2 ιδέες:

Φακόρυζο

Αν δεν το έχεις δοκιμάσει πραγματικά χάνεις. Εκτός του ότι είναι νόστιμο, είναι χορταστικό και πολύ υγιεινό. Προσθέτεις λίγο νερό και αλάτι στις φακές και ανάλογα με την ποσότητά τους, το ανάλογο ρύζι τύπου Καρολίνα. Υπολόγισε περίπου την αναλογία μαγειρεμένες φακές/ρύζι, δύο προς ένα. Αν επιθυμείς να φέρνει περισσότερο σε ριζότο, αυξάνεις την ποσότητα του ρυζιού. Όσο για την ποσότητα του νερού, εξαρτάται από το πόσου νερουλές είναι οι φακές σου. Για αρχή πρόσθεσε λίγο νερό, βάλε το φαγητό να βράσει, ρίξε το ρύζι και λίγο αλάτι και χαμήλωσε τη φωτιά. Αν δεις ότι χρειάζεται περισσότερο νερό, πρόσθεσέ το στην πορεία.

Σαλάτα με φακές και ψητά λαχανικά

Συνήθως μαγειρεύουμε τις φακές μας κοκκινιστές, για αυτό πριν τις χρησιμοποιήσουμε για σαλάτα πρέπει να τις τοποθετήσουμε σε ένα σουρωτήρι και να τις ξεπλύνουμε από τη σάλτσα τους. Έπειτα τις ανακατεύουμε με ψητά λαχανικά, όπως πολύχρωμες πιπεριές, κρεμμύδια και καρότα, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, μπαλσάμικο ξύδι και ανακατεύουμε.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !