Tips για ένα ευχάριστο πρωινό ξύπνημα

Tips

Για πολλούς ανθρώπους το πρωινό ξύπνημα δεν είναι μια ευχάριστη διαδικασία, αλλά αντίθετα είναι μια καθημερινή ταλαιπωρία. Αυτό μπορεί να οφείλεται και σε πολλά λάθη που κάνουμε κάθε πρωί και ευθύνονται για την κούραση και την ατονία που νιώθουμε όταν ξυπνάμε αλλά και κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Προετοιμάσου από το βράδυ

Απλοποίησε το πρωινό ξύπνημα κάνοντας μια μικρή προετοιμασία το προηγούμενο βράδυ. Αφιέρωσε μερικά λεπτά για να διαλέξεις τι θα φορέσεις την επόμενη μέρα εσύ και τα παιδιά, ετοίμασε τα τάπερ με το φαγητό που θα πάρετε μαζί και φόρτισε το κινητό. Μια καλή λύση είναι να γράψεις σε μια ατζέντα όλα όσα έχεις να κάνεις την επόμενη μέρα. Έτσι το πρωί θα ετοιμαστείς χωρίς άγχος για τη δουλειά.

Κοιμήσου αρκετά και ποιοτικά

Το να ξυπνάς γεμάτος ενέργεια και καλή διάθεση προϋποθέτει να έχεις κοιμηθεί αρκετά, τουλάχιστον για 7-9 ώρες. Ρύθμισε το βιολογικό σου ρολόι πέφτοντας για ύπνο τη σωστή ώρα και θέτοντας στον εαυτό σου τη ρουτίνα της καθημερινής αφύπνισης την ίδια ώρα.  Προσπάθησε να ετοιμάζεσαι για ύπνο 1 ώρα πριν πέσεις στο κρεβάτι, κάνοντας ένα χλιαρό ντους, χαμηλώνοντας τα φώτα και μειώνοντας τους δυνατούς ήχους. Κλείσε την τηλεόραση και απομάκρυνε το κινητό σου, το laptop και το tablet για να μπορέσεις να κοιμηθείς χωρίς περισπασμούς. Τέλος φρόντισε να έχεις καταναλώσει ένα ελαφρύ βραδινό γεύμα οπωσδήποτε πριν τις 9μμ. ώστε να μην νιώσεις δυσπεψία και επηρεαστεί ο ύπνος σου.

Μετακίνησε το ξυπνητήρι σου

Όταν το ξυπνητήρι είναι δίπλα στο κρεβάτι είναι πολύ εύκολο να το κλείσεις με το που θα χτυπήσει κάθε πρωί. Τοποθέτησε το πιο μακριά, ώστε να αναγκαστείς να μετακινηθείς για να το κλείσεις και έτσι δεν θα πέσεις και στη παγίδα της επαναλαμβανόμενης αφύπνισης. Όταν ξυπνάς για πρώτη φορά, νιώθεις υποτονικός και έχεις την αίσθηση ότι θέλεις να κοιμηθείς ξανά. Αυτό είναι η αδράνεια ύπνου και είναι μια φυσική διαδικασία, η οποία σε βοηθά στο να ολοκληρωθεί ο πλήρης κύκλος ύπνου. Αν όμως πατήσεις το «snooze», προκαλείς αναστάτωση στον οργανισμό σου, αφού τα λίγα επιπλέον λεπτά ύπνου δεν θα σε ξεκουράσουν και θα σου μειώσουν τη διάθεση.

Στρώσε το κρεβάτι

Μια συνήθεια που όλοι πρέπει να εντάξουμε στην πρωινή μας ρουτίνα είναι το στρώσιμο του κρεβατιού. Όσο περίεργο και αν σου φαίνεται, το να αφιερώνεις ένα λεπτό κάθε πρωί για να στρώνεις το κρεβάτι, σε βοηθάει να αυξήσεις σταδιακά την παραγωγικότητά σου κατά τη διάρκεια της ημέρας και σε ενθαρρύνει να πετύχεις τους ημερήσιους στόχους σου.

Μην παραλείπεις το πρωινό

Το πρωινό είναι το πρώτο και το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας για μικρούς και μεγάλους. Το ξεκίνημα της ημέρας με άδειο στομάχι μπορεί να προκαλέσει υπογλυκαιμία, ζαλάδες, υπόταση και γενικά αδυναμία για αυτό είναι σημαντικό να καταναλώνεις ένα ισορροπημένο πρωινό που θα περιέχει πρωτεΐνες, λίγο λίπος και υδατάνθρακες.

Αν δεν έχεις χρόνο για να απολαύσεις ένα πλήρες πρωινό, προσπάθησε να μην πίνεις μόνο σκέτο καφέ, προτίμησε ένα ποτήρι φυσικό χυμό.

Απλά αποφάσισέ το

Το να χουζουρεύεις κάθε πρωί και να αρνείσαι να σηκωθείς από το κρεβάτι είναι μια διαδικασία που σε φθείρει. Πάρτο απόφαση ότι πρέπει να σηκωθείς και μην το σκέφτεσαι.  Άνοιξε τις κουρτίνες για να μπει ήλιος στο σπίτι, άκουσε τραγούδια με ευχάριστη μουσική που θα σου ανεβάσουν τη διάθεση και απόλαυσε το πρωινό σου. Αν έχεις χρόνο, μια βόλτα και γυμναστική σε ένα ήσυχο πάρκο θα σε χαλαρώσουν και θα ξεκινήσεις την ημέρα σου με τον πιο όμορφο τρόπο.

Αν λοιπόν ανήκεις σε αυτούς δυσκολεύονται να ξυπνήσουν, οι παραπάνω συμβουλές θα σε βοηθήσουν να αλλάξεις γνώμη και να κάνεις το πρωί την πιο όμορφη στιγμή της ημέρας σου.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !