Tips και φυσικά concealer για να εξαφανιστούν οι μαύροι κύκλοι των ματιών μας  

Τα μυστικά των Chef

Αλήθεια πόσο χρόνο χρειάζονται τα κρεατικά, τα ψάρια για να έχουν το σωστό μαρινάρισμα;

Πρώτα επιλέγουμε τη μαρινάδα και περιχύνουμε το κρέας ή το ψάρι και το μαρινάρισμα γίνεται αποκλειστικά στο ψυγείο. Ο Κώστας Συντάκας, executive chef μας ενημερώνει...

Πόσους μήνες διατηρούνται ασφαλώς τα τρόφιμα στην κατάψυξη;

Τα τρόφιμα που θέλουμε να διατηρήσουμε στην κατάψυξη τα βάζουμε σε ειδικά σκεύη ή τα τυλίγουμε καλά με μεμβράνη σιλικόνης, για να παραμείνουν σε...

Πότε οι τροφές διατηρούν τα θρεπτικά τους οφέλη, ωμές ή μαγειρεμένες;

Ορισμένες τροφές έχουν διαφορετική θρεπτική αξία όταν τρώγονται ωμές ή όταν μαγειρεύονται. Εμείς σας ενημερώνουμε πώς είναι καλύτερα να τις καταναλώνετε.  Ντομάτα Η ντομάτα περιέχει λυκοπένιο, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που...

Ποιο λάδι είναι το καλύτερο για το τηγάνισμα ;

Tο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο είναι το πλέον κατάλληλο. Eίναι ένα ιδιαίτερα ανθεκτικό λάδι στις υψηλές θερμοκρασίες.  Eτσι μπορεί να το χρησιμοποιήσουμε και πάλι αφού...

Η εμφάνιση των έντονων μαύρων κύκλων στα μάτια μας ή του πρηξίματος οφείλεται σε μεγάλη κούραση ή κακή λειτουργία του καρδιαγγειακού συστήματος ή δυσλειτουργία των λεμφικών ιστών.

Είναι γνωστό ότι η επιδερμίδα κάτω από τα μάτια είναι μέχρι 4 φορές πιο λεπτή από αυτή του υπόλοιπου σώματος. Έτσι εμφανίζονται κύκλοι καφέ χρώματος ή ακόμα κύκλοι που είναι ορατή η αγγείωση.

Οι μαύροι κύκλοι όμως μπορεί να οφείλονται σε κληρονομικό παράγοντα ή ακόμα και σε έναν διόλου υγιεινό τρόπο ζωής.

Ένας υγιεινός τρόπος ζωής είναι εχθρός των μαύρων κύκλων

Φροντίζουμε να κοιμόμαστε αρκετά ο μέσος όρος ύπνου είναι 7 – 8 ώρες κάθε νύχτα.

Ακολουθούμε μια ισορροπημένη διατροφή με πολλά φρούτα και λαχανικά.

Πίνουμε τουλάχιστον 1 ½ λίτρο νερό την ημέρα.

Πάντα χρησιμοποιούμε μια κατάλληλη για το δέρμα μας ενυδατική κρέμα είναι απαραίτητη.

Εμείς ερευνήσαμε και σας παρουσιάσουμε έξυπνα tips των celebrities και συνταγές για φυσικά concealer ώστε να αποκτήσετε και πάλι λαμπερό βλέμμα…

Πού οφείλεται το πρήξιμο των ματιών;

Κάποιες φορές οι μαύροι κύκλοι συνοδεύονται και από πρησμένα μάτια. Αυτό οφείλετε σε συσσώρευση νερού και λίπους κάτω από τα μάτια. Προκαλείται συνήθως από έλλειψη ύπνου, κατανάλωση αλκοόλ, κάπνισμα αλλά και κακή διατροφή.

Για ένα γρήγορο αποτέλεσμα το κρύο βοηθά…

Παγάκια…

Με τα παγάκια το αποτέλεσμα είναι άμεσο… απλά για να μην αντιδράσει το δέρμα τα τυλίγουμε σε μια πετσέτα.

Κουτάλια…

Βάζουμε στην κατάψυξη για λίγο δύο μεταλλικά κουτάλια αφού τα έχουμε βρέξει.

Κλείνουμε με αυτά τα μάτια μας και το αποτέλεσμα είναι γρήγορα ευδιάκριτο.

Κομπρέσες κρύου νερού…

Το κρύο «ξυπνά» την κυκλοφορία του αίματος και τη λειτουργία των λεμφικών ιστών. Οι κομπρέσες με κρύο νερό σε κάθε βλέφαρο για λίγα λεπτά ανακουφίζουν και μειώνουν το πρήξιμο. Αν θέλουμε μπορούμε να βάλουμε και μερικές σταγόνες ροδόνερο γιατί είναι τονωτικό.

Σπιτική συνταγή για ροδόνερο

Το ροδόνερο μπορούμε να το φτιάξουμε και μόνες μας αρκεί να βάλουμε μερικά ροδοπέταλα σε βραστό νερό και τα αφήνουμε για 15 λεπτά και έτοιμο.

Το βάζουμε σε μπουκάλι στο ψυγείο και το χρησιμοποιούμε…

Κομπρέσες με πράσινο τσάι

Πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, βοηθά την αποβολή τοξινών και την ενεργοποίηση της κυκλοφορίας του αίματος.

Αφήνουμε να εγχυθεί το τσάι σε ζεστό νερό και το βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει μέσα σε μπουκάλι.

Το ρίχνουμε πάνω σε κομπρέσες και το βάζουμε σε κάθε μάτι.

Το αφήνουμε για 5 λεπτά και εμποτίζουμε και πάλι τις κομπρέσες με κρύο τσάι.

Μετά από 20 λεπτά θα δούμε αισθητή διαφορά.

Αγγούρι για αναζωογόνηση

Βάζουμε φέτες κρύου αγγουριού στα μάτια μας.

Εκτός της ενυδάτωσης, αφού το αγγούρι αποτελείται από 95% από νερό, περιέχει και χαλκό που συμβάλει στο σχηματισμό κολλαγόνου. Το δέρμα των ματιών είναι πολύ ευαίσθητο και είναι το πρώτο σημείο του προσώπου που παρουσιάζει πολύ νωρίς ρυτίδες.

Μέλι αυτός ο θησαυρός …

Το μέλι διαθέτει τεράστιο αριθμό ιχνοστοιχείων και αντιοξειδωτικών. Από την αρχαιότητα ήταν γνωστές οι θεραπευτικές του ιδιότητες. Το μέλι ενεργοποιεί την μικροκυκλοφορία του αίματος και καταπολεμά τους μαύρους κύκλους.

Συνταγή για το καλύτερο φυσικό concealer

Σε φλιτζάνι ανακατεύουμε 1 κουταλιά της σούπας μέλι θυμαρίσιο ή ερείκης και προσθέτουμε 100 ml χλιαρό νερό.

Βουτάμε δύο βαμβάκια ή δίσκους demaquillage μέσα στο φλιτζάνι και τα βάζουμε κάτω από τα μάτια για 10 λεπτά.

Επαναλαμβάνουμε για 10 λεπτά ακόμα και ξεπλένουμε με καθαρό νερό.

Θα αποκτήσουμε βλέμμα λαμπερό…

Λεμόνι κατά των μαύρων κύκλων

Το λεμόνι χάρη στη μοναδική του οξύτητα εξαφανίζει τους μαύρους κύκλους.

Πρέπει να χρησιμοποιείται με μεγάλη προσοχή γιατί αν περάσει στο βολβό τσούζει πολύ.

Μουσκεύουμε δύο κομμάτια βαμβάκι με μισό κουταλάκι χυμό λεμονιού και καλύπτουμε τους μαύρους κύκλους με αυτό.

Το αφήνουμε για 10 λεπτά και μπορούμε να το επαναλαμβάνουμε κάθε βράδυ.

Για ακόμα καλύτερο αποτέλεσμα βάζουμε και ελαιόλαδο ώστε να ενυδατώνει ακόμα περισσότερο.

Μισό κρύο σύκο σε κάθε μάτι

Το σύκο είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, κάλιο, ασβέστιο και σίδηρο.

Αφού το έχουμε βάλει στο ψυγείο καλυμμένο με μεμβράνη να κρυώσει καλά το βάζουμε πάνω σε κάθε μάτι.

Το αφήνουμε να δράσει για 5-8 λεπτά και επαναλαμβάνουμε με άλλο κρύο σύκο…

Μassage στο κάτω βλέφαρο

Το massage για ενεργοποίηση της μικροκυκλοφορίας γύρω από τα μάτια που πρέπει να γίνει ονομάζεται λεμφικό. Μειώνει τα σημάδια κόπωσης και τους μαύρους κύκλους.

 Πως γίνεται ;

 Kάνουμε με τις άκρες των δακτύλων απαλά χτυπηματάκια και massage στην κάτω πλευρά των ματιών με μικρές κυκλικές κινήσεις.

Πρέπει να γίνει η αγαπημένη σας συνήθεια την ώρα που απλώνεται την ενυδατική κρέμα σας.

Κρέμα concealer με καφέ

Ο καφές έχει συσφικτική δράση. Με ότι περίσσεψε από την κάψουλα του espresso δημιουργούμε μια δυνατή κρέμα concealer

Συνταγή για κρέμα concealer

Σε ένα φλιτζάνι βάζουμε 1 κ.γ. γιαούρτι στραγγιστό και 1 κ.γ. καφέ espresso και ανακατεύουμε καλά.

Βάζουμε το φλιτζάνι στο ψυγείο αφού το σκεπάσουμε με διαφάνεια και το αφήνουμε για 1 ώρα.

Απλώνουμε την κρέμα κάτω από το μάτι καλύπτοντας τους μαύρους κύκλους και την αφήνουμε για 10 λεπτά.

Ξεπλένουμε προσεκτικά με βαμβάκι.

Επαναλαμβάνουμε μια φορά την εβδομάδα.

Από τη δημοσιογράφο Σίσσυ Νίκα

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σαλάτα με ψητά ροδάκινα, ρόκα και πασατέμπο

Τα ροδάκινα αυτή την εποχή είναι στα καλύτερά τους. Είναι νόστιμα, θρεπτικά και ξεχειλίζουν κάλιο και αντιοξειδωτικά.   Για να ξεφύγουμε από τα συνηθισμένα και για...

Σαλάτα με μαριναρισμένες φακές, μυζήθρα και βινεγκρέτ καρότου και λουίζας

Μια δροσερή σαλάτα που είναι superfood. H βινεγκρέτ καρότου και λουίζας είναι τόσο πρωτότυπη και νόστιμη που αυτή η γευστική δημιουργία απογειώνεται… Αν αφαιρέσουμε το...

Σαλάτα με πολύχρωμες ντομάτες, μοτσαρέλα και πέστο βασιλικού

Μια παραλλαγή της γνωστής ιταλικής σαλάτας caprese με τη διαφορά ότι χρησιμοποιούμε τις πολύχρωμες ντομάτες έτσι για ένα τουίστ στη γεύση. Επιλέγουμε από την αγορά...

Σαλάτα με δίχρωμα ντοματίνια, φέτα και σάλτσα ελιάς Καλαμών

Μια καθαρά ελληνική σαλάτα που τα έχει όλα και είναι τόσο νόστιμη. Ο ταλαντούχος Σίμος Tριανταφύλλου, μας αποκαλύπτει τα μυστικά του μαριναρίσματος των υλικών...

Μύδια σαγανάκι της Κατερίνας

Μια γευστική δημιουργία επική, που  θα λατρέψει η οικογένεια και οι φίλοι… Η νόστιμη σάλτσα τους είναι ότι καλύτερο για «βούτες» με καψαλισμένο ψωμάκια....

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !