Bruschetta ολικής άλεσης με κρέμα άνηθου, καπνιστή πέστροφα και ραπανάκι

Tips

Το καλύτερο συνοδευτικό για τα aperitivo cocktails και όχι μόνον…

Ένα δροσερό λευκό κρασί ή ένα ροζέ χαρίζει την απόλυτη αρμονία. Όλα τα υλικά πριν τα χρησιμοποιήσουμε θα πρέπει να είναι στο ψυγείο, εκτός του ψωμιού. Το snack είναι δροσερό και έχει θρεπτικά στοιχεία για τον οργανισμό μας σε δόσεις χορταστικές…

 Xρόνος παρασκευής 12 λεπτά / Πολύ εύκολο

 Bruschetta ολικής άλεσης με κρέμα άνηθου, καπνιστή πέστροφα και ραπανάκι

 Από τον Κώστα Γεωργατζά executive corporate chef

 Υλικά για 4 άτομα


8 φέτες τοστ ολικής άλεσης ή πολύσπορες

100 γρ κατίκι Δομοκού ή τυρί κρέμα επιλογής μας

Μισό ματσάκι άνηθο

150 γρ καπνιστή πέστροφα, κομμένη σε φέτες

2 ραπανάκια

Ελαιόλαδο

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Τρόπος παρασκευής

Κόβουμε τις φέτες ψωμιού στα 4 και τις βάζουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στη σχάρα στους 160ο C για 2 λεπτά.

Bγάζουμε το ψωμί από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει σε σχάρα.

Στο μπλέντερ βάζουμε το τυρί, το ελαιόλαδο, τον άνηθο και χτυπάμε πολύ καλά μέχρι να έχουμε μια κρέμα με βελούδινη υφή.

Μεταφέρουμε την κρέμα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και τη βάζουμε για λίγο στο ψυγείο.

Κόβουμε με κοφτερό μαχαίρι το ραπανάκι σε λεπτές φέτες.

Πάνω στο φρυγανισμένο ψωμί απλώνουμε την κρέμα άνηθου και στην επιφάνειά του βάζουμε ένα κομμάτι καπνιστής πέστροφας.

Καλύπτουμε την επιφάνεια με φέτες ραπανιού και ραντίζουμε με ελαιόλαδο.

Σερβίρουμε.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !