Bruschetta ολικής άλεσης με κρέμα άνηθου, καπνιστή πέστροφα και ραπανάκι

Τα μυστικά των Chef

Αλήθεια πόσο χρόνο χρειάζονται τα κρεατικά, τα ψάρια για να έχουν το σωστό μαρινάρισμα;

Πρώτα επιλέγουμε τη μαρινάδα και περιχύνουμε το κρέας ή το ψάρι και το μαρινάρισμα γίνεται αποκλειστικά στο ψυγείο. Ο Κώστας Συντάκας, executive chef μας ενημερώνει...

Πόσους μήνες διατηρούνται ασφαλώς τα τρόφιμα στην κατάψυξη;

Τα τρόφιμα που θέλουμε να διατηρήσουμε στην κατάψυξη τα βάζουμε σε ειδικά σκεύη ή τα τυλίγουμε καλά με μεμβράνη σιλικόνης, για να παραμείνουν σε...

Πότε οι τροφές διατηρούν τα θρεπτικά τους οφέλη, ωμές ή μαγειρεμένες;

Ορισμένες τροφές έχουν διαφορετική θρεπτική αξία όταν τρώγονται ωμές ή όταν μαγειρεύονται. Εμείς σας ενημερώνουμε πώς είναι καλύτερα να τις καταναλώνετε.  Ντομάτα Η ντομάτα περιέχει λυκοπένιο, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που...

Ποιο λάδι είναι το καλύτερο για το τηγάνισμα ;

Tο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο είναι το πλέον κατάλληλο. Eίναι ένα ιδιαίτερα ανθεκτικό λάδι στις υψηλές θερμοκρασίες.  Eτσι μπορεί να το χρησιμοποιήσουμε και πάλι αφού...

Το καλύτερο συνοδευτικό για τα aperitivo cocktails και όχι μόνον…

Ένα δροσερό λευκό κρασί ή ένα ροζέ χαρίζει την απόλυτη αρμονία. Όλα τα υλικά πριν τα χρησιμοποιήσουμε θα πρέπει να είναι στο ψυγείο, εκτός του ψωμιού. Το snack είναι δροσερό και έχει θρεπτικά στοιχεία για τον οργανισμό μας σε δόσεις χορταστικές…

 Xρόνος παρασκευής 12 λεπτά / Πολύ εύκολο

 Bruschetta ολικής άλεσης με κρέμα άνηθου, καπνιστή πέστροφα και ραπανάκι

 Από τον Κώστα Γεωργατζά executive corporate chef

 Υλικά για 4 άτομα


8 φέτες τοστ ολικής άλεσης ή πολύσπορες

100 γρ κατίκι Δομοκού ή τυρί κρέμα επιλογής μας

Μισό ματσάκι άνηθο

150 γρ καπνιστή πέστροφα, κομμένη σε φέτες

2 ραπανάκια

Ελαιόλαδο

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Τρόπος παρασκευής

Κόβουμε τις φέτες ψωμιού στα 4 και τις βάζουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στη σχάρα στους 160ο C για 2 λεπτά.

Bγάζουμε το ψωμί από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει σε σχάρα.

Στο μπλέντερ βάζουμε το τυρί, το ελαιόλαδο, τον άνηθο και χτυπάμε πολύ καλά μέχρι να έχουμε μια κρέμα με βελούδινη υφή.

Μεταφέρουμε την κρέμα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και τη βάζουμε για λίγο στο ψυγείο.

Κόβουμε με κοφτερό μαχαίρι το ραπανάκι σε λεπτές φέτες.

Πάνω στο φρυγανισμένο ψωμί απλώνουμε την κρέμα άνηθου και στην επιφάνειά του βάζουμε ένα κομμάτι καπνιστής πέστροφας.

Καλύπτουμε την επιφάνεια με φέτες ραπανιού και ραντίζουμε με ελαιόλαδο.

Σερβίρουμε.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σαλάτα με ψητά ροδάκινα, ρόκα και πασατέμπο

Τα ροδάκινα αυτή την εποχή είναι στα καλύτερά τους. Είναι νόστιμα, θρεπτικά και ξεχειλίζουν κάλιο και αντιοξειδωτικά.   Για να ξεφύγουμε από τα συνηθισμένα και για...

Σαλάτα με μαριναρισμένες φακές, μυζήθρα και βινεγκρέτ καρότου και λουίζας

Μια δροσερή σαλάτα που είναι superfood. H βινεγκρέτ καρότου και λουίζας είναι τόσο πρωτότυπη και νόστιμη που αυτή η γευστική δημιουργία απογειώνεται… Αν αφαιρέσουμε το...

Σαλάτα με πολύχρωμες ντομάτες, μοτσαρέλα και πέστο βασιλικού

Μια παραλλαγή της γνωστής ιταλικής σαλάτας caprese με τη διαφορά ότι χρησιμοποιούμε τις πολύχρωμες ντομάτες έτσι για ένα τουίστ στη γεύση. Επιλέγουμε από την αγορά...

Σαλάτα με δίχρωμα ντοματίνια, φέτα και σάλτσα ελιάς Καλαμών

Μια καθαρά ελληνική σαλάτα που τα έχει όλα και είναι τόσο νόστιμη. Ο ταλαντούχος Σίμος Tριανταφύλλου, μας αποκαλύπτει τα μυστικά του μαριναρίσματος των υλικών...

Μύδια σαγανάκι της Κατερίνας

Μια γευστική δημιουργία επική, που  θα λατρέψει η οικογένεια και οι φίλοι… Η νόστιμη σάλτσα τους είναι ότι καλύτερο για «βούτες» με καψαλισμένο ψωμάκια....

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !