Μετά το μεσημεριανό ο χυμός λεμονιού είναι θησαυρός…

Τα μυστικά των Chef

Αλήθεια πόσο χρόνο χρειάζονται τα κρεατικά, τα ψάρια για να έχουν το σωστό μαρινάρισμα;

Πρώτα επιλέγουμε τη μαρινάδα και περιχύνουμε το κρέας ή το ψάρι και το μαρινάρισμα γίνεται αποκλειστικά στο ψυγείο. Ο Κώστας Συντάκας, executive chef μας ενημερώνει...

Πόσους μήνες διατηρούνται ασφαλώς τα τρόφιμα στην κατάψυξη;

Τα τρόφιμα που θέλουμε να διατηρήσουμε στην κατάψυξη τα βάζουμε σε ειδικά σκεύη ή τα τυλίγουμε καλά με μεμβράνη σιλικόνης, για να παραμείνουν σε...

Πότε οι τροφές διατηρούν τα θρεπτικά τους οφέλη, ωμές ή μαγειρεμένες;

Ορισμένες τροφές έχουν διαφορετική θρεπτική αξία όταν τρώγονται ωμές ή όταν μαγειρεύονται. Εμείς σας ενημερώνουμε πώς είναι καλύτερα να τις καταναλώνετε.  Ντομάτα Η ντομάτα περιέχει λυκοπένιο, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που...

Ποιο λάδι είναι το καλύτερο για το τηγάνισμα ;

Tο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο είναι το πλέον κατάλληλο. Eίναι ένα ιδιαίτερα ανθεκτικό λάδι στις υψηλές θερμοκρασίες.  Eτσι μπορεί να το χρησιμοποιήσουμε και πάλι αφού...

Η τελευταία τάση στα κέντρα αναζωογόνησης, αλλά ακόμα και στα trendy  εστιατόρια των ΗΠΑ, είναι να σερβίρουν μετά το μεσημεριανό  φρεσκοστυμμένο χυμό από ένα λεμόνι σε ένα μικρό ποτήρι με νερό κρύο ή χλιαρό. Αν σας φανεί πολύ ξινό μπορείτε να βάλετε 2 σταγόνες στέβια.

Προσοχή όμως τον χυμό τον πίνουμε μόνον το μεσημέρι και ποτέ μετά το δείπνο…

Σημαντικό είναι να γίνει η αγαπημένη σας συνήθεια για μια εβδομάδα, που θα διακόπτετε λίγες ημέρες και θα συνεχίζετε.

Εννοείται αφού συνεννοηθείτε με τον γιατρό σας, που γνωρίζει την κατάσταση της υγείας σας.

Τι προσφέρει στον οργανισμό μας αυτή η νέα τάση με το χυμό λεμονιού;

Συμβάλλει στην εξισορρόπηση του pH στο σώμα.

eίναι πλούσιο σε βιταμίνη C και φλαβονοειδή και έτσι ενισχύεται η φυσική άμυνα του οργανισμού έναντι των λοιμώξεων.

Η βιταμίνη C του λεμονιού εξουδετερώνει τις ελεύθερες ρίζες που συνδέονται με την πρόωρη γήρανση.

Έχει αντιβακτηριδιακές ιδιότητες.

Προστατεύει τα αιμοφόρα αγγεία, χάρη στα φλαβονοειδή που περιέχει και έτσι προλαμβάνει τις εσωτερικές αιμορραγίες.

Συμβάλει στη μείωση της πίεσης, που θα πρέπει να παρακολουθείται συνεχώς.

Επίσης ενεργοποιεί το συκώτι και βοηθά στη διάσπαση του ουρικού οξέος.

Καθαρίζει το γαστρεντερικό, καθώς διευκολύνει την περισταλτική κίνηση του εντέρου και έτσι απομακρύνονται ευκολότερα οι περιττές ουσίες από τον οργανισμό.

Το κιτρικό οξύ του λεμονιού βοηθά να διαλυθούν οι πέτρες στη χολή και τα νεφρά.

Το άρωμα του λεμονιού έχει ευεργετική δράση και ηρεμεί το νευρικό σύστημα.

Δοκιμάστε να βάλετε σε ένα πιατάκι φέτες λεμονιού δίπλα στο κρεβάτι σας λίγο πριν κοιμηθείτε και ο ύπνος θα είναι ανάλαφρος…

Από τη δημοσιογράφο Σίσσυ Νίκα

 

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σαλάτα με ψητά ροδάκινα, ρόκα και πασατέμπο

Τα ροδάκινα αυτή την εποχή είναι στα καλύτερά τους. Είναι νόστιμα, θρεπτικά και ξεχειλίζουν κάλιο και αντιοξειδωτικά.   Για να ξεφύγουμε από τα συνηθισμένα και για...

Σαλάτα με μαριναρισμένες φακές, μυζήθρα και βινεγκρέτ καρότου και λουίζας

Μια δροσερή σαλάτα που είναι superfood. H βινεγκρέτ καρότου και λουίζας είναι τόσο πρωτότυπη και νόστιμη που αυτή η γευστική δημιουργία απογειώνεται… Αν αφαιρέσουμε το...

Σαλάτα με πολύχρωμες ντομάτες, μοτσαρέλα και πέστο βασιλικού

Μια παραλλαγή της γνωστής ιταλικής σαλάτας caprese με τη διαφορά ότι χρησιμοποιούμε τις πολύχρωμες ντομάτες έτσι για ένα τουίστ στη γεύση. Επιλέγουμε από την αγορά...

Σαλάτα με δίχρωμα ντοματίνια, φέτα και σάλτσα ελιάς Καλαμών

Μια καθαρά ελληνική σαλάτα που τα έχει όλα και είναι τόσο νόστιμη. Ο ταλαντούχος Σίμος Tριανταφύλλου, μας αποκαλύπτει τα μυστικά του μαριναρίσματος των υλικών...

Μύδια σαγανάκι της Κατερίνας

Μια γευστική δημιουργία επική, που  θα λατρέψει η οικογένεια και οι φίλοι… Η νόστιμη σάλτσα τους είναι ότι καλύτερο για «βούτες» με καψαλισμένο ψωμάκια....

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !