Δροσερή σαλάτα του καλοκαιριού

Τα μυστικά των Chef

Ένα πιάτο που κλείνει στην καρδιά του όλες τις γεύσεις, τα χρώματα, τη δροσιά του καλοκαιριού. Μια σαλάτα superfood χορταστική που ξεχειλίζει βιταμίνες και αντιοξειδωτικά και προσφέρει αρμονία σώματος και νου. Μπορείτε να την απολαύσετε σαν κυρίως πιάτο ατομικό για τα καλοκαιρινά μεσημέρια ή να συνοδεύσετε κρέας ή ψάρι ψητό. Αν μάλιστα βρείτε λαχανικά μποστανίσια και βιολογικά ακόμα καλύτερα. Όλα τα υλικά που θα χρησιμοποιήσετε πρέπει να είναι κρύα από το ψυγείο. Η «σαλάτα τρώγεται αμέσως … δεν περιμένει» έτσι έλεγαν οι γιαγιάδες… και είχαν απόλυτο δίκαιο.

Χρόνος παρασκευής 10 λεπτά /   Πολύ εύκολη

Δροσερή σαλάτα του καλοκαιριού

Υλικά για 2 άτομα 

2 ντομάτες μέτριες κομμένες κυδωνάτες

1 αγγούρι μεγάλο, κομμένο σε φέτες

Μισό  μέτριο ξερό κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες

1 μεγάλη πράσινη πιπεριά κέρατο, κομμένη σε φέτες

120 γρ. κατσικίσιο τυρί, κομμένο ορθογώνια

6-8 ελιές Καλαμών μεγάλες

4-5 κλαράκια φρέσκου μαϊντανού

15 κομπάκια κάπαρη, ξαλμυρισμένη

Ελαιόλαδο εκλεκτό

Ανθό αλατιού

Ρίγανη αποξηραμένη

Θρούμπι ή θυμάρι

Τρόπος παρασκευής

Πλένουμε προσεκτικά και κόβουμε όλα τα λαχανικά όπως αναφέρεται.

Βάζουμε σε μεγάλο μπολ τις ντομάτες, το αγγούρι, την πιπεριά, το κρεμμύδι και τα περιχύνουμε με ελαιόλαδο, αλάτι και λίγο ρίγανη και θρούμπη.

Ανακατεύουμε με το χέρι τη σαλάτα για να πάει το ελαιόλαδο παντού.

Μεταφέρουμε τη σαλάτα σε σαλατιέρα και στην επιφάνεια ακτινωτά βάζουμε το κατσικίσιο τυρί, την κάπαρη και ανάμεσα τα κλαράκια μαϊντανού.

Περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο το τυρί και την επιφάνεια της σαλάτας και πασπαλίζουμε με ρίγανη και θρούμπι.

Συνταγή : Από το απίθανο εστιατόριο ΄Ηδωνας, Δράμα

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !