Τούρτα σοκολάτα με μπανάνες, χωρίς ζάχαρη

Tips

Ζητήσαμε από τη φίλη Βάσω, που είναι γιατρός, αλλά και απίθανη μαγείρισσα να μας φτιάξει ένα γλυκό χωρίς καθόλου ζάχαρη και λιπαρά. Η σοκολάτα είναι κουβερτούρα 70% κακάο και το κακάο εκλεκτό.

Ένα πολύ νόστιμο γλυκό για όσους έχουν βγάλει τη ζάχαρη και τα λιπαρά από τη ζωή τους και ακολουθούν μια ισορροπημένη διατροφή.

Η νοστιμιά της τούρτας θα ενθουσιάσει και τους vegetarian φίλους.

Χρόνος παρασκευής 1 ώρα / Εύκολη

Τούρτα σοκολάτα με μπανάνες, χωρίς ζάχαρη

Από την Βάσω Κατσαρού-Γιαννοπούλου γιατρό και απίθανη μαγείρισσα

Η Βάσω Κατσαρού
Υλικά για μια ταρτιέρα

4 ώριμες μπανάνες

4 αυγά

8 κ.σ. κακάο σε σκόνη, κοσκινισμένο

2 κ.γ. baking

Ξύσμα από 2 πορτοκάλια

1 σφηνάκι λικέρ Cointreau

2 κ.σ. ινδοκάρυδο, τριμμένο καρύδα

300 γρ κουβερτούρα σοκολάτα, σε κομμάτια

Για το φινίρισμα

80 γρ. φιστίκια Αιγίνης, τριμμένα

Φιλέ αμυγδάλου

3-4 φράουλες ή σμέουρα ή βατόμουρα ή μύρτιλα

Αστεροειδείς γλυκάνισους

Τρόπος παρασκευής

Στον μπλέντερ βάζουμε όλα τα υλικά μαζί εκτός της σοκολάτας  και τα χτυπάμε μέχρι να λιώσουν.

Βουτυρώνουμε ή ρίχνουμε λίγη σκόνη κακάου στην ταρτιέρα και αδειάζουμε όλο το περιεχόμενο του μπλέντερ.

Στρώνουμε την επιφάνεια με τη μαρίζ.

Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170οC για 50 λεπτά.

Δοκιμάζουμε με ένα μαχαιράκι αν έχει ψηθεί καλά και στο εσωτερικό, οπότε θα βγει καθαρό.

Στο μπεν μαρί βάζουμε την κουβερτούρα για να λιώσει.

Βγάζουμε την τούρτα από το φούρνο και την περιχύνουμε με τη λιωμένη κουβερτούρα και αφήνουμε λίγο να κρυώσει.

Πασπαλίζουμε με τριμμένο φιστίκι Αιγίνης και στις άκρες γαρνίρουμε με φιλέ αμυγδάλου.

Διακοσμούμε με φρέσκες φράουλες και αστεροειδή γλυκάνισο ή φαγώσιμα λουλούδια.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !