Tραχανάς με αυγό

Τα μυστικά των Chef

Αλήθεια πόσο χρόνο χρειάζονται τα κρεατικά, τα ψάρια για να έχουν το σωστό μαρινάρισμα;

Πρώτα επιλέγουμε τη μαρινάδα και περιχύνουμε το κρέας ή το ψάρι και το μαρινάρισμα γίνεται αποκλειστικά στο ψυγείο. Ο Κώστας Συντάκας, executive chef μας ενημερώνει...

Πόσους μήνες διατηρούνται ασφαλώς τα τρόφιμα στην κατάψυξη;

Τα τρόφιμα που θέλουμε να διατηρήσουμε στην κατάψυξη τα βάζουμε σε ειδικά σκεύη ή τα τυλίγουμε καλά με μεμβράνη σιλικόνης, για να παραμείνουν σε...

Πότε οι τροφές διατηρούν τα θρεπτικά τους οφέλη, ωμές ή μαγειρεμένες;

Ορισμένες τροφές έχουν διαφορετική θρεπτική αξία όταν τρώγονται ωμές ή όταν μαγειρεύονται. Εμείς σας ενημερώνουμε πώς είναι καλύτερα να τις καταναλώνετε.  Ντομάτα Η ντομάτα περιέχει λυκοπένιο, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που...

Ποιο λάδι είναι το καλύτερο για το τηγάνισμα ;

Tο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο είναι το πλέον κατάλληλο. Eίναι ένα ιδιαίτερα ανθεκτικό λάδι στις υψηλές θερμοκρασίες.  Eτσι μπορεί να το χρησιμοποιήσουμε και πάλι αφού...

Ένα φαγάκι comfort που είναι υγιεινό και γίνεται στο άψε-σβήσε. Ο τραχανάς είναι ταυτόσημος με την ελληνική βουνίσια κουζίνα, κάπου στο πέρασμα των χρόνων υποβαθμίστηκε … αλλά επανέκαμψε τελευταία δυναμικά είτε σαν σούπα, είτε σαν τραχανώτο και «υιοθετήθηκε» από γνωστούς chef ακόμα και του εξωτερικού.

Τραχανάς με αυγό

Υλικά

1 φλιτζάνι τραχανάς ξινός

4 φλιτζάνια νερό

Αλάτι θαλασσινό

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Βούτυρο αγελάδας

Ελαιόλαδο

4 αυγά

 Για το φινίρισμα

Φρέσκος Δυόσμος

Τρόπος παρασκευής

Σε κατσαρόλα βάζουμε το νερό και μαζί τον τραχανά.

Σιγοβράζουμε σε μέτρια φωτιά για 10 – 15 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα με ξύλινη κουτάλα.

Προς το τέλος προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι και το βούτυρο.

Μόλις ο τραχανάς αρχίσει να χυλώνει, αποσύρουμε από τη φωτιά.

Βράζουμε τα αυγά μελάτα ή τα τηγανίζουμε μάτια.

Σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο και βάζουμε στη μέση του πιάτου μισό βραστό ή τηγανητό αυγό.

Για επιπλέον άρωμα βάζουμε μια κορφούλα φρέσκου δυόσμου ή ρίγανης και πασπαλίζουμε με τα φρεσκοτριμμένα πιπέρια.

Μικρά μυστικά

Αντί για αυγό μπορούμε να βάλουμε τυρί φέτα ή κομματάκια από καπνιστό μετσοβόνε ή ακόμα και ψιλοκομμένα αλλαντικά, λουκάνικο ή κύβους ζαμπόν.

Προηγούμενο άρθροΨαρόσουπα λαχταριστή
Επόμενο άρθροΣυνταγές Vip’s: Victoria Beckham

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Fish and Chips

Η κλασική, αυθεντική συνταγή που είναι νόστιμη πολύ. Το αγαπημένο street food των Άγγλων και όχι μόνον… Σερβίρονται σε χάρτινο χωνάκι ή πιατελίτσα και...

Βάφλες Βρυξελλών

Οι Βέλγοι είναι πολύ περήφανοι για τις βάφλες και θεωρούνται το εθνικό τους γλυκό. Στις Βρυξέλλες προσφέρονται με 30 διαφορετικούς ευφάνταστους συνδυασμούς. Στο περίφημο...

Gazpacho

Tο γκασπάτσο είναι η αυθεντική ισπανική καλοκαιρινή σούπα που δροσίζει και αρέσει πολύ. Είναι πανεύκολη και νόστιμη γιατί οι ντομάτες είναι στα καλύτερά τους,...

Bratkartoffeln, γερμανικές πατάτες

Η αυθεντική γερμανική συνταγή για τις πατάτες, που δένουν αρμονικά με τα λουκάνικα, το κότσι, το σνίτσελ. Στην αγαπημένη μας μπυραρία του Schumacher 1838,...

Γερμανικό χοιρινό κότσι Schweinshaxe

Η αυθεντική συνταγή για ένα κότσι που θα θυμάστε… το δοκιμάσαμε στην περίφημη μπυραρία Schumacher του 1838, στο Dusseldorf. Το περιβάλλον απίθανο, ζεστή...

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !