Tραχανάς με αυγό

Τα μυστικά των Chef

Ένα φαγάκι comfort που είναι υγιεινό και γίνεται στο άψε-σβήσε. Ο τραχανάς είναι ταυτόσημος με την ελληνική βουνίσια κουζίνα, κάπου στο πέρασμα των χρόνων υποβαθμίστηκε … αλλά επανέκαμψε τελευταία δυναμικά είτε σαν σούπα, είτε σαν τραχανώτο και «υιοθετήθηκε» από γνωστούς chef ακόμα και του εξωτερικού.

Τραχανάς με αυγό

Υλικά

1 φλιτζάνι τραχανάς ξινός

4 φλιτζάνια νερό

Αλάτι θαλασσινό

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Βούτυρο αγελάδας

Ελαιόλαδο

4 αυγά

 Για το φινίρισμα

Φρέσκος Δυόσμος

Τρόπος παρασκευής

Σε κατσαρόλα βάζουμε το νερό και μαζί τον τραχανά.

Σιγοβράζουμε σε μέτρια φωτιά για 10 – 15 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα με ξύλινη κουτάλα.

Προς το τέλος προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι και το βούτυρο.

Μόλις ο τραχανάς αρχίσει να χυλώνει, αποσύρουμε από τη φωτιά.

Βράζουμε τα αυγά μελάτα ή τα τηγανίζουμε μάτια.

Σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο και βάζουμε στη μέση του πιάτου μισό βραστό ή τηγανητό αυγό.

Για επιπλέον άρωμα βάζουμε μια κορφούλα φρέσκου δυόσμου ή ρίγανης και πασπαλίζουμε με τα φρεσκοτριμμένα πιπέρια.

Μικρά μυστικά

Αντί για αυγό μπορούμε να βάλουμε τυρί φέτα ή κομματάκια από καπνιστό μετσοβόνε ή ακόμα και ψιλοκομμένα αλλαντικά, λουκάνικο ή κύβους ζαμπόν.

Προηγούμενο άρθροΨαρόσουπα λαχταριστή
Επόμενο άρθροΣυνταγές Vip’s: Victoria Beckham

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !