Ψαρόσουπα λαχταριστή

Τα μυστικά των Chef

Αλήθεια πόσο χρόνο χρειάζονται τα κρεατικά, τα ψάρια για να έχουν το σωστό μαρινάρισμα;

Πρώτα επιλέγουμε τη μαρινάδα και περιχύνουμε το κρέας ή το ψάρι και το μαρινάρισμα γίνεται αποκλειστικά στο ψυγείο. Ο Κώστας Συντάκας, executive chef μας ενημερώνει...

Πόσους μήνες διατηρούνται ασφαλώς τα τρόφιμα στην κατάψυξη;

Τα τρόφιμα που θέλουμε να διατηρήσουμε στην κατάψυξη τα βάζουμε σε ειδικά σκεύη ή τα τυλίγουμε καλά με μεμβράνη σιλικόνης, για να παραμείνουν σε...

Πότε οι τροφές διατηρούν τα θρεπτικά τους οφέλη, ωμές ή μαγειρεμένες;

Ορισμένες τροφές έχουν διαφορετική θρεπτική αξία όταν τρώγονται ωμές ή όταν μαγειρεύονται. Εμείς σας ενημερώνουμε πώς είναι καλύτερα να τις καταναλώνετε.  Ντομάτα Η ντομάτα περιέχει λυκοπένιο, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που...

Ποιο λάδι είναι το καλύτερο για το τηγάνισμα ;

Tο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο είναι το πλέον κατάλληλο. Eίναι ένα ιδιαίτερα ανθεκτικό λάδι στις υψηλές θερμοκρασίες.  Eτσι μπορεί να το χρησιμοποιήσουμε και πάλι αφού...

Ένα φαγητό υψηλής διατροφικής αξίας και νόστιμο. Όσο πιο φρέσκα τα ψάρια τόσο καλύτερο το αποτέλεσμα. Το μυστικό της ψαρόσουπας για να χυλώσει είναι ότι ανάμεσα στα ψάρια πρέπει να έχουμε γόπα και ένα σαφρίδι. Ο μπακαλιάρος και η σκορπίνα ενδείκνυνται, όπως και τα ψάρια των βράχων η σφυρίδα, ο ροφός, η στείρα, αλλά είναι ακριβότερα. Η επιλογή δική σας.

Χρόνος προετοιμασίας 15 λεπτά, Χρόνος παρασκευής 40 λεπτά Βαθμός δυσκολίας Εύκολη

Ψαρόσουπα λαχταριστή

Υλικά για 4 άτομα

1 κιλό φρέσκα ψάρια, μπακαλιάρο και σκορπίνα

6 μεγάλες πατάτες, κομμένες κυδωνάτες

1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες

4 μεγάλα καρότα, κομμένο σε μπαστουνάκια

2 κλωνάρια σέλινο, κομμένο σε 3-4 κομμάτια

1 ½  νεροπότηρο ελαιόλαδο

1 ½  ποτήρι κρασιού φρέσκο χυμό λεμονιού

2 κ.σ. αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Τρόπος παρασκευής

Καθαρίζουμε και πλένουμε τα ψάρια προσεκτικά, με αλατισμένο νερό.

Σε φαρδιά κατσαρόλα βάζουμε τις πατάτες, τα κρεμμύδια, τα καρότα και το σέλινο.

Από πάνω βάζουμε τα ψάρια, το ένα δίπλα στο άλλο, ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το αλάτι.  Προσθέτουμε χλιαρό νερό μέχρι να σκεπαστούν τα ψάρια και λίγο ακόμα.

Βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 25 – 35 λεπτά, σε σκεπασμένη κατσαρόλα.

Στο τέλος ρίχνουμε το χυμό λεμονιού, βράζουμε για 2 λεπτά ακόμα, ανακινούμε την κατσαρόλα και κατεβάζουμε από τη φωτιά.

Σερβίρουμε τα ψάρια και τα λαχανικά σε πιατέλα και τα περιχύνουμε με λίγο λαδολέμονο.

Σουρώνουμε τη σούπα προσεκτικά και την σερβίρουμε σε πιάτα βάζοντας επιλεκτικά κάποια από τα λαχανικά.

Πασπαλίζουμε με πιπέρι.

ψαρόσουπα, μπακαλιάρος, σκορπίνα, πατάτες, σέλινο, καρότο, γεύμα, νηστίσιμο

Προηγούμενο άρθροΚουλούρια με πετιμέζι
Επόμενο άρθροTραχανάς με αυγό

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Fish and Chips

Η κλασική, αυθεντική συνταγή που είναι νόστιμη πολύ. Το αγαπημένο street food των Άγγλων και όχι μόνον… Σερβίρονται σε χάρτινο χωνάκι ή πιατελίτσα και...

Βάφλες Βρυξελλών

Οι Βέλγοι είναι πολύ περήφανοι για τις βάφλες και θεωρούνται το εθνικό τους γλυκό. Στις Βρυξέλλες προσφέρονται με 30 διαφορετικούς ευφάνταστους συνδυασμούς. Στο περίφημο...

Gazpacho

Tο γκασπάτσο είναι η αυθεντική ισπανική καλοκαιρινή σούπα που δροσίζει και αρέσει πολύ. Είναι πανεύκολη και νόστιμη γιατί οι ντομάτες είναι στα καλύτερά τους,...

Bratkartoffeln, γερμανικές πατάτες

Η αυθεντική γερμανική συνταγή για τις πατάτες, που δένουν αρμονικά με τα λουκάνικα, το κότσι, το σνίτσελ. Στην αγαπημένη μας μπυραρία του Schumacher 1838,...

Γερμανικό χοιρινό κότσι Schweinshaxe

Η αυθεντική συνταγή για ένα κότσι που θα θυμάστε… το δοκιμάσαμε στην περίφημη μπυραρία Schumacher του 1838, στο Dusseldorf. Το περιβάλλον απίθανο, ζεστή...

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !