Ψαρόσουπα λαχταριστή

Tips

Ένα φαγητό υψηλής διατροφικής αξίας και νόστιμο. Όσο πιο φρέσκα τα ψάρια τόσο καλύτερο το αποτέλεσμα. Το μυστικό της ψαρόσουπας για να χυλώσει είναι ότι ανάμεσα στα ψάρια πρέπει να έχουμε γόπα και ένα σαφρίδι. Ο μπακαλιάρος και η σκορπίνα ενδείκνυνται, όπως και τα ψάρια των βράχων η σφυρίδα, ο ροφός, η στείρα, αλλά είναι ακριβότερα. Η επιλογή δική σας.

Χρόνος προετοιμασίας 15 λεπτά, Χρόνος παρασκευής 40 λεπτά Βαθμός δυσκολίας Εύκολη

Ψαρόσουπα λαχταριστή

Υλικά για 4 άτομα

1 κιλό φρέσκα ψάρια, μπακαλιάρο και σκορπίνα

6 μεγάλες πατάτες, κομμένες κυδωνάτες

1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες

4 μεγάλα καρότα, κομμένο σε μπαστουνάκια

2 κλωνάρια σέλινο, κομμένο σε 3-4 κομμάτια

1 ½  νεροπότηρο ελαιόλαδο

1 ½  ποτήρι κρασιού φρέσκο χυμό λεμονιού

2 κ.σ. αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Τρόπος παρασκευής

Καθαρίζουμε και πλένουμε τα ψάρια προσεκτικά, με αλατισμένο νερό.

Σε φαρδιά κατσαρόλα βάζουμε τις πατάτες, τα κρεμμύδια, τα καρότα και το σέλινο.

Από πάνω βάζουμε τα ψάρια, το ένα δίπλα στο άλλο, ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το αλάτι.  Προσθέτουμε χλιαρό νερό μέχρι να σκεπαστούν τα ψάρια και λίγο ακόμα.

Βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 25 – 35 λεπτά, σε σκεπασμένη κατσαρόλα.

Στο τέλος ρίχνουμε το χυμό λεμονιού, βράζουμε για 2 λεπτά ακόμα, ανακινούμε την κατσαρόλα και κατεβάζουμε από τη φωτιά.

Σερβίρουμε τα ψάρια και τα λαχανικά σε πιατέλα και τα περιχύνουμε με λίγο λαδολέμονο.

Σουρώνουμε τη σούπα προσεκτικά και την σερβίρουμε σε πιάτα βάζοντας επιλεκτικά κάποια από τα λαχανικά.

Πασπαλίζουμε με πιπέρι.

ψαρόσουπα, μπακαλιάρος, σκορπίνα, πατάτες, σέλινο, καρότο, γεύμα, νηστίσιμο

Προηγούμενο άρθροΚουλούρια με πετιμέζι
Επόμενο άρθροTραχανάς με αυγό

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !