Κουλούρια με πετιμέζι

Τα μυστικά των Chef

Σε 20 μόλις λεπτά φτιάχνουμε κουλουράκια λαχταριστά, αρωματικά και φρεσκοψημένα που δένουν αρμονικά με τον καφέ μας. Είναι νηστίσιμα και το πετιμέζι είναι συστατικό υψηλής διατροφικής αξίας που πρέπει να το εντάξουμε στη διατροφή μας, όχι μόνον για τα γλυκά, αλλά και στις σαλάτες αντί για το μπαλσάμικο.

Χρόνος προετοιμασίας 5 λεπτά Χρόνος ψησίματος 15 λεπτά Εύκολη

Κουλούρια με πετιμέζι 

Υλικά

1 ποτήρι κρασιού πετιμέζι

¼ ποτήρι κρασιού νερό

1 ½ ποτήρι κρασιού ελαιόλαδο

1 ποτήρι κρασιού ζάχαρη ή και λιγότερο

1 ½ κ.γ. κανέλα

1 κ.γ. γαρίφαλο

1 κ.γ. κοφτό σόδα

1 σφηνάκι μπράντυ ή λικέρ

Ξύσμα από μισό πορτοκάλι, ακέρωτο

600 – 700 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο

Για το φινίρισμα

Σουσάμι

Τρόπος παρασκευής

Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε το πετιμέζι, το νερό, το ελαιόλαδο, το μπράντυ, τη ζάχαρη.

Τα χτυπάμε δυνατά με το σύρμα και προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού, την κανέλα και το γαρίφαλο.

Ρίχνουμε στον κάδο βροχηδόν το αλεύρι και μαζί με την σόδα τα προσθέτουμε στο μείγμα.

Συνεχίζουμε να ζυμώνουμε μέχρι να πετύχουμε μια ζύμη πολύ μαλακή και εύπλαστη.

Στη συνέχεια πλάθουμε τα κουλουράκια μας στρογγυλά ή πλεξούδες ή ορθογώνια.

Τα αραδιάζουμε στο ταψί που έχουμε στρώσει με αντικολλητικό χαρτί και τα πασπαλίζουμε με σουσάμι.

Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στον αέρα, στους 160οC για 15 – 20 λεπτά περίπου.

Αφήνουμε να κρυώσουν, χωρίς να τα σκεπάσουμε για να παραμείνουν τραγανά.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !