Tραγανές πατάτες με καραμελωμένο μπέικον και τσένταρ

Tips

Πατάτες αστεράτες που θα λατρέψετε … Είναι τόσο νόστιμες και τραγανές μπορείτε να τις ετοιμάσετε για τα παιδιά σας περιχύνοντάς τες με τυρένια σάλτσα τσένταρ και καραμελωμένο μπέικον και θα ξετρελαθούν. Εννοείται ότι αντί του τσένταρ μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κασέρι ή άλλα ελληνικά τυριά.

Εμείς σας αποκαλύψαμε το μυστικό του chef Xρήστου Παπά, για να είναι οι πατάτες σας τραγανές με χρυσαφί χρώμα. Τις σιγοψήνετε στο φούρνο και μετά τηγανίζονται οπότε μπορείτε να τις σερβίρετε και σκέτες πασπαλισμένες με αρωματικά και μπαχαρικά συνοδεύοντας έτσι τις γευστικές σας δημιουργίες.

Χρόνος παρασκευής 20 λεπτά / Χρόνος ψησίματος 1 ½ ώρα/ Εύκολο

Tραγανές πατάτες με καραμελωμένο μπέικον και τσένταρ

Από τον chef Χρήστο Παπά, Deliciοus restaurant café, Πλατεία Αγ.Παρασκευής

Υλικά για 4 άτομα

1 ½  κιλό πατάτες μέτριες

Ανθό αλατιού

Ελαιόλαδο

Για το καραμελωμένο μπέικον

150 γρ. μπέικον καπνιστό σε block, κομμένο σε καρέ

2 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική

1 σφηνάκι μηλόξυδο

2-3 κλαράκια φρέσκο θυμάρι

1 φλιτζάνι νερό

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τη σάλτσα τσένταρ

100 γρ. τυρί τσένταρ

20 ml κρέμα γάλακτος ελαφριά

Σχοινόπρασο ψιλοκομμένο

Για το τηγάνισμα

Ηλιέλαιο

Τρόπος Παρασκευής

Πλένουμε καλά τις πατάτες και τις τρίβουμε με το βουρτσάκι.

Σε ταψί στρώνουμε λαδόκολλα  και αραδιάζουμε τις πατάτες.

Τις ραντίζουμε με ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με ανθό αλατιού.

Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 130ο C για 1 ½ ώρα.

Βγάζουμε από το φούρνο αφήνουμε λίγο να κρυώσουν και τις κόβουμε κυδωνάτες.

Καραμελώνουμε το μπέικον. Σε αντικολλητικό τηγάνι που έχουμε ζεστάνει καλά ρίχνουμε τους κύβους μπέικον και αφήνουμε να σοταριστούν για 5 λεπτά και να βγάλουν το λίπος του, ανακατεύοντας ανά διαστήματα.

Ρίχνουμε τη ζάχαρη και αφήνουμε να καραμελώσει για 3 λεπτά.

Σβήνουμε με το μηλόξυδο και αφήνουμε να εξατμισθεί το αλκοόλ.

Προσθέτουμε το νερό, το θυμάρι, το φρεσκοτριμμένο πιπέρι και αφήνουμε μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά ανακατεύοντας  καλά.

Τηγανίζουμε τις πατάτες στη φριτέζα ή σε βαθύ τηγάνι σε καυτό ηλιέλαιο μέχρι να αποκτήσουν χρώμα χρυσαφί.

Αραδιάζουμε τις πατάτες σε τηγάνι με απορροφητικό χαρτί.

Παράλληλα σε ένα μπολ βάζουμε το τριμμένο τσένταρ, την κρέμα γάλακτος ανακατεύουμε και το βάζουμε στο φούρνο μικροκυμάτων για 1 λεπτό.

Σερβίρουμε τις πατάτες, τις περιχύνουμε με τη σάλτσα τσένταρ και από πάνω ρίχνουμε το μπέικον.

Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με σχοινόπρασο.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !