Tραγανές πατάτες με καραμελωμένο μπέικον και τσένταρ

Τα μυστικά των Chef

Αλήθεια πόσο χρόνο χρειάζονται τα κρεατικά, τα ψάρια για να έχουν το σωστό μαρινάρισμα;

Πρώτα επιλέγουμε τη μαρινάδα και περιχύνουμε το κρέας ή το ψάρι και το μαρινάρισμα γίνεται αποκλειστικά στο ψυγείο. Ο Κώστας Συντάκας, executive chef μας ενημερώνει...

Πόσους μήνες διατηρούνται ασφαλώς τα τρόφιμα στην κατάψυξη;

Τα τρόφιμα που θέλουμε να διατηρήσουμε στην κατάψυξη τα βάζουμε σε ειδικά σκεύη ή τα τυλίγουμε καλά με μεμβράνη σιλικόνης, για να παραμείνουν σε...

Πότε οι τροφές διατηρούν τα θρεπτικά τους οφέλη, ωμές ή μαγειρεμένες;

Ορισμένες τροφές έχουν διαφορετική θρεπτική αξία όταν τρώγονται ωμές ή όταν μαγειρεύονται. Εμείς σας ενημερώνουμε πώς είναι καλύτερα να τις καταναλώνετε.  Ντομάτα Η ντομάτα περιέχει λυκοπένιο, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που...

Ποιο λάδι είναι το καλύτερο για το τηγάνισμα ;

Tο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο είναι το πλέον κατάλληλο. Eίναι ένα ιδιαίτερα ανθεκτικό λάδι στις υψηλές θερμοκρασίες.  Eτσι μπορεί να το χρησιμοποιήσουμε και πάλι αφού...

Πατάτες αστεράτες που θα λατρέψετε … Είναι τόσο νόστιμες και τραγανές μπορείτε να τις ετοιμάσετε για τα παιδιά σας περιχύνοντάς τες με τυρένια σάλτσα τσένταρ και καραμελωμένο μπέικον και θα ξετρελαθούν. Εννοείται ότι αντί του τσένταρ μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κασέρι ή άλλα ελληνικά τυριά.

Εμείς σας αποκαλύψαμε το μυστικό του chef Xρήστου Παπά, για να είναι οι πατάτες σας τραγανές με χρυσαφί χρώμα. Τις σιγοψήνετε στο φούρνο και μετά τηγανίζονται οπότε μπορείτε να τις σερβίρετε και σκέτες πασπαλισμένες με αρωματικά και μπαχαρικά συνοδεύοντας έτσι τις γευστικές σας δημιουργίες.

Χρόνος παρασκευής 20 λεπτά / Χρόνος ψησίματος 1 ½ ώρα/ Εύκολο

Tραγανές πατάτες με καραμελωμένο μπέικον και τσένταρ

Από τον chef Χρήστο Παπά, Deliciοus restaurant café, Πλατεία Αγ.Παρασκευής

Υλικά για 4 άτομα

1 ½  κιλό πατάτες μέτριες

Ανθό αλατιού

Ελαιόλαδο

Για το καραμελωμένο μπέικον

150 γρ. μπέικον καπνιστό σε block, κομμένο σε καρέ

2 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική

1 σφηνάκι μηλόξυδο

2-3 κλαράκια φρέσκο θυμάρι

1 φλιτζάνι νερό

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τη σάλτσα τσένταρ

100 γρ. τυρί τσένταρ

20 ml κρέμα γάλακτος ελαφριά

Σχοινόπρασο ψιλοκομμένο

Για το τηγάνισμα

Ηλιέλαιο

Τρόπος Παρασκευής

Πλένουμε καλά τις πατάτες και τις τρίβουμε με το βουρτσάκι.

Σε ταψί στρώνουμε λαδόκολλα  και αραδιάζουμε τις πατάτες.

Τις ραντίζουμε με ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με ανθό αλατιού.

Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 130ο C για 1 ½ ώρα.

Βγάζουμε από το φούρνο αφήνουμε λίγο να κρυώσουν και τις κόβουμε κυδωνάτες.

Καραμελώνουμε το μπέικον. Σε αντικολλητικό τηγάνι που έχουμε ζεστάνει καλά ρίχνουμε τους κύβους μπέικον και αφήνουμε να σοταριστούν για 5 λεπτά και να βγάλουν το λίπος του, ανακατεύοντας ανά διαστήματα.

Ρίχνουμε τη ζάχαρη και αφήνουμε να καραμελώσει για 3 λεπτά.

Σβήνουμε με το μηλόξυδο και αφήνουμε να εξατμισθεί το αλκοόλ.

Προσθέτουμε το νερό, το θυμάρι, το φρεσκοτριμμένο πιπέρι και αφήνουμε μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά ανακατεύοντας  καλά.

Τηγανίζουμε τις πατάτες στη φριτέζα ή σε βαθύ τηγάνι σε καυτό ηλιέλαιο μέχρι να αποκτήσουν χρώμα χρυσαφί.

Αραδιάζουμε τις πατάτες σε τηγάνι με απορροφητικό χαρτί.

Παράλληλα σε ένα μπολ βάζουμε το τριμμένο τσένταρ, την κρέμα γάλακτος ανακατεύουμε και το βάζουμε στο φούρνο μικροκυμάτων για 1 λεπτό.

Σερβίρουμε τις πατάτες, τις περιχύνουμε με τη σάλτσα τσένταρ και από πάνω ρίχνουμε το μπέικον.

Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με σχοινόπρασο.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Κριθαρότο με γαρίδες

Μια νοσταλγική γευστική δημιουργία της θαλασσινής κουζίνας που ξυπνά αναμνήσεις. Είναι νόστιμο και πολύ χορταστικό… Το πιο νόστιμο κριθαρότο το δοκιμάσαμε στην Πρέβεζα με...

Πως αντιμετωπίζουμε τα καλοκαιρινά μικροατυχήματα φυσικά;

To καλοκαίρι ευνοεί κάποιες άτυχες στιγμές όπως είναι τσιμπήματα ή μικροατυχήματα αλλά και κάποιες γαστρεντερίτιδες ή εγκαύματα από τον ήλιο ή το barbeque. Eμείς όμως...

Tορτίγιες με Σολoμό, κατίκι Δομοκού και iceberg

Μια λιχουδιά passé partout… για τη θάλασσα, το μπαλκόνι, το γραφείο, το πρωινό. Ένα snack για όλες τις ώρας, που αρέσει πολύ. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε...

Γαρίδες σαγανάκι με ντομάτα

Μια θαλασσινή γευστική δημιουργία, παρεΐστικη που καλεί να την μοιραστούμε … Το νοσταλγικό καλοκαιρινό φαγητό ζητά καψαλισμένο ψωμί για «βούτες» ατελείωτες και ούζο… Η Πρέβεζα...

Γαρίδες μαρινάτες

Μια γευστική δημιουργία που αρέσει πολύ και γίνεται πολύ εύκολα. Απλά το μαρινάρισμα με φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού θέλει κάποιες ώρες για να «περάσει» το...

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !