Τυροσαλάτα με τυρί σφέλα

Tips

Η σφέλα είναι το τυρί της φωτιάς και παράγεται στη Μεσσηνία.  Προσομοιάζει με τη φέτα αλλά είναι πιο αλμυρή και η γεύση της πιο ρουστίκ. Μπορούμε να προσθέσουμε στην τυροσαλάτα κόκκινη πιπεριά ή πράσινη ψημένες στο γκριλ και τη σερβίρουμε με πιτούλες τραγανές ή νάτσος ή κρακεράκια.

Συνοδεύει το κρασί ή το τσίπουρο.

Χρόνος παρασκευής 8 λεπτά / Πολύ εύκολο

Τυροσαλάτα με τυρί σφέλα

Από την ταβέρνα Ιθώμη, Aρχαία Μεσσήνη 

Υλικά 

300 γρ. τυρί σφέλα ή τυρί φέτα

2 κ.σ. γεμάτες τυρί κρέμα ή ξινομυζήθρα ή τσαλαφούτι

1-2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες

2 κ.σ. ελαιόλαδο

Μισό κ.γ. ξύδι

1 πιπεριά Φλώρινας μέτρια, χωρίς σπόρους

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Προαιρετικά

1 πρέζα μπούκοβο

Πιπέρι καγιέν

Τρόπος παρασκευής

Στο γκριλ βάζουμε την κόκκινη πιπεριά και την ψήνουμε με λίγο ελαιόλαδο. Όπως είναι ζεστή βγάζουμε την σάρκα με ένα κουταλάκι.

Σε ένα μπολ τρίβουμε τη σφέλα ή τη φέτα με χοντρό τρίφτη ή τη σπάμε με το πιρούνι σε μικρά τρίμματα.

Προσθέτουμε το τυρί κρέμα, την λιωμένη πιπεριά και όλα τα υπόλοιπα υλικά.

Με το πιρούνι ανακατεύουμε πολύ καλά όλα τα υλικά και δοκιμάζουμε αν θέλουμε επιπλέον σκόρδο ή πιπέρια.

Διακοσμούμε με μια φέτα πιπεριά.

Τη διατηρούμε σε μπολ κλεισμένο μέσα στο ψυγείο.

Μικρά μυστικά

Αν θέλουμε μπορούμε να βάλουμε πάπρικα και καγιέν πιπέρι.

Αν θέλουμε λιγότερη αψάδα τότε βάζουμε λίγο ελαιόλαδο επιπλέον.

Μπορούμε να αντικαταστήσουμε το τυρί κρέμα με γιαούρτι.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !