Βασικές Συμβουλές Οδικής Ασφάλειας για τα Παιδιά

Tips

Η διδασκαλία του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας στα παιδιά είναι ζωτικής σημασίας για την ασφάλειά τους. Ακολουθούν βασικές συμβουλές που κάθε γονιός θα πρέπει να διδάξει στο παιδί του.

Κατανόηση των Φαναριών

Διδάξτε στο παιδί σας τι σημαίνει κάθε χρώμα των φαναριών: Για τα αυτοκίνητα, κόκκινο σημαίνει σταμάτα, πράσινο σημαίνει προχώρα, και κίτρινο σημαίνει προσοχή και ετοιμασία για σταμάτημα.  Για τους πεζούς, κόκκινο ανθρωπάκι σημαίνει σταμάτα και πράσινο ανθρωπάκι σημαίνει ξεκίνα.

Η Σημασία των Πεζοδρομίων

Εξηγήστε τη σημασία του να περπατούν στα πεζοδρόμια και όχι στο δρόμο. Τα πεζοδρόμια είναι ο μόνος ασφαλής χώρος για τους πεζούς.

Διασχίζοντας τον Δρόμο με Ασφάλεια

Διδάξτε το παιδί να κοιτάζει αριστερά και δεξιά πριν διασχίσει το δρόμο, ακόμα και αν βρίσκεται σε διάβαση με φανάρια, και να περνάει μόνο όταν είναι ασφαλές. Επίσης, να χρησιμοποιεί πάντα τις διαβάσεις πεζών.

Προσοχή στα Σημεία Στάσης των Λεωφορείων

Εξηγήστε τη σημασία του να στέκονται μακριά από τον δρόμο όταν περιμένουν το λεωφορείο και να μην τρέχουν προς το λεωφορείο όταν σταματά.

Σεβασμός στους Κανόνες Κυκλοφορίας

Τονίστε τη σημασία του να σέβονται τους κανόνες κυκλοφορίας και τις οδηγίες των τροχονόμων.

Αποφυγή Απρόσεκτων Οδηγών

Διδάξτε τα παιδιά να είναι προσεκτικά και να έχουν τον νου τους για αυτοκίνητα που μπορεί να μην σταματήσουν ή να οδηγούνται απρόσεκτα.

Σημασία της Ορατότητας

Βοηθήστε τα παιδιά να κατανοήσουν τη σημασία του να είναι ορατά, φορώντας ανοιχτόχρωμα ρούχα τη νύχτα, περπατώντας  στο πεζοδρόμιο του ρεύματος που βρίσκεται απέναντι από τη ροή των διερχόμενων αυτοκινήτων ή χρησιμοποιώντας ανακλαστικά αξεσουάρ.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !