Τα viral καρυδάκια έχουν γίνει ιδιαίτερα δημοφιλή στα social media λόγω της εντυπωσιακής εμφάνισης και της απίστευτης γεύσης τους. Αυτά τα μικρά γλυκίσματα, γεμισμένα με διάφορες κρέμες, βούτυρα ή μαρμελάδες, μοιάζουν με πραγματικά καρύδια και είναι τόσο όμορφα όσο και νόστιμα. Παρακάτω θα βρείτε τη συνταγή και μερικά τιπς για να φτιάξετε μόνοι σας τα viral καρυδάκια στο σπίτι και να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας.
Υλικά για τα Καρυδάκια
Για τη ζύμη:
200 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
100 γρ. ζάχαρη
2 αυγά
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι του γλυκού baking powder
Μια πρέζα αλάτι
Για τη γέμιση (ανάλογα με τις προτιμήσεις σας):
Πραλίνα φουντουκιού ή σοκολάτας
Κρέμα Καραμέλας Γάλακτος
Μαρμελάδα της αρεσκείας σας
Βουτυρόκρεμα (μπορείτε να φτιάξετε ή να χρησιμοποιήσετε έτοιμη)
Λιωμένη σοκολάτα για επικάλυψη (προαιρετικά)
Συνταγή για τα Viral Καρυδάκια
Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να γίνουν αφράτα. Προσθέστε τα αυγά ένα-ένα και συνεχίστε το χτύπημα. Έπειτα, προσθέστε το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατέψτε καλά.
Σε ένα άλλο μπολ, κοσκινίστε το αλεύρι, το baking powder και το αλάτι. Σιγά-σιγά προσθέστε το μείγμα του αλευριού στο υγρό μείγμα και ανακατέψτε μέχρι να σχηματιστεί μια μαλακή ζύμη. Αν η ζύμη κολλάει, προσθέστε λίγο αλεύρι.
Για να πετύχετε το σχήμα του καρυδιού, θα χρειαστείτε ειδικά μεταλλικά φορμάκια. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180°C. Πάρτε μικρά κομμάτια ζύμης και πιέστε τα απαλά μέσα στα φορμάκια για να πάρουν τη μορφή καρυδιού. Βεβαιωθείτε ότι δεν γεμίζετε τα φορμάκια με πάρα πολύ ζύμη, γιατί θα φουσκώσουν στο ψήσιμο. Εναλλακτικά προμηθευτείτε μια ειδική συσκευή, σαν τοστιέρα που έχει ειδική πλάκα για καρυδάκια.
Ψήστε τα καρυδάκια για περίπου 10-12 λεπτά, μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφένιο χρώμα. Βγάλτε τα από το φούρνο και αφήστε τα να κρυώσουν καλά πριν τα αφαιρέσετε από τα φορμάκια.
Αφού κρυώσουν, γεμίστε τα ημισφαίρια των καρυδιών με τη γέμιση της επιλογής σας, όπως πραλίνα, μαρμελάδα ή βουτυρόκρεμα. Μπορείτε να προσθέσετε και λιωμένη σοκολάτα για επιπλέον γεύση. Στη συνέχεια, ενώστε τα δύο κομμάτια για να σχηματίσετε ένα ολοκληρωμένο καρύδι.
Αφού τα συναρμολογήσετε, μπορείτε να τα πασπαλίσετε με λίγη ζάχαρη άχνη ή να τα βουτήξετε σε λιωμένη σοκολάτα για μια πιο γκουρμέ εκδοχή.
Τιπς για το Τέλειο Αποτέλεσμα
Η ποιότητα του βουτύρου και των αυγών κάνει τη διαφορά στη γεύση και την υφή της ζύμης. Επιλέξτε πάντα φρέσκα και ποιοτικά υλικά.
Τα ειδικά φορμάκια είναι απαραίτητα για να πετύχετε το χαρακτηριστικό σχήμα των καρυδιών. Μπορείτε να τα βρείτε σε καταστήματα με είδη ζαχαροπλαστικής ή online.
Προσέξτε το χρόνο ψησίματος, καθώς τα καρυδάκια είναι λεπτά και μπορεί να καούν εύκολα. Παρακολουθήστε τα προσεκτικά για να βεβαιωθείτε ότι δεν θα παραψηθούν.
Μπορείτε να διακοσμήσετε τα καρυδάκια με χρυσόσκονη ζαχαροπλαστικής ή να τα βουτήξετε σε σοκολάτα για μια πιο κομψή εμφάνιση.