Βurger με καραμελωμένα κρεμμύδια

Τα μυστικά των Chef

Ένα burger υπερπαραγωγή…

To burger ξετρελαίνει μικρούς και μεγάλους.

Είναι πολύ εύκολο να το φτιάξουμε σπίτι ώστε να είμαστε σίγουρη για την ποιότητα των υλικών. Σε μια καλοκαιρινή απόδραση στα παράλια της Φωκίδας απολαύσαμε ένα burger  δίπλα στη θάλασσα με δροσερή μπύρα και ωραία παρέα… άρεσε πολύ στα πιτσιρίκια μας και έτσι πήραμε τη συνταγή και το φτιάχνουμε στο σπίτι.

Το ψωμάκι που θα διαλέξουμε για να «κλείσουμε» το burger μπορεί να είναι ένα ολοστρόγγυλο βουτυρένιο μπριός ή ψωμί με σουσάμι ή ακόμα και ψωμάκια ζαπάτας.

Στην παραλία Σεργούλας, στη Φωκίδα, μόλις έπεσε ο ήλιος απολαύσαμε ένα απίθανο burger με ολοστρόγγυλες μαμαδίστικες πατατούλες. Τις πασπαλίσαμε με βουνίσια ρίγανη μυρωδάτη και δίπλα βάλαμε μουστάρδα και επιπλέον κέτσαπ.

Κάνουμε που κάνουμε την παρασπονδία ας την κάνουμε ολοκληρωμένη. ..

Βurger με καραμελωμένα κρεμμύδια

Υλικά

Για τα μπιφτέκια

600 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος, από λάπα, περασμένος μια φορά από την μηχανή

2 μέτρια κρεμμύδια, τριμμένα

3  κ.σ. κέτσαπ

λίγο ξύδι

αλάτι θαλασσινό

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τα καραμελωμένα κρεμμύδια

4 μέτρια κρεμμύδια, κομμένα σε λεπτές φέτες

3 κ.σ. ελαιόλαδο εκλεκτό

1 κ.σ βαλσάμικο ξίδι

2 κ.σ μαϊντανό ψιλοκομμένο

Αλάτι θαλασσινό

Φρεσκοτριμμένα πιπέρια

 Σύνθεση υλικών

4 στρογγυλά ψωμάκια για hamburger

8 φέτες τυρί τσένταρ ή γκούντα

8 φέτες ψημένο μπέικον σε αντικολλητικό σκεύος ή τοστιέρα

4 φέτες ντομάτα

4 τρυφερά φύλλα μαρουλιού

4 φέτες γαλοπούλα

Αγγουράκι τουρσί

Tρόπος παρασκευής

Σε μεγάλο μπολ βάζουμε τον κιμά, τα κρεμμύδια, το ξύδι, τη σάλτσα κέτσαπ, το αλάτι και το πιπέρι και ζυμώνουμε δυνατά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Σκεπάζουμε το μπολ και το αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.

Χωρίζουμε τον κιμά σε 4 μέρη και πλάθουμε 4 μπιφτέκια.

Ψήνουμε τα μπιφτέκια στο γκριλ και από κάτω βάζουμε ένα ταψάκι με λίγο νερό.

Αφήνουμε να ψηθούν για 6 – 7 λεπτά από κάθε πλευρά και το γυρίζουμε με τη λαβίδα.

Το μπιφτέκι πρέπει να παραμείνει λίγο ζουμερό έτσι είναι και πιο νόστιμο.

Πάνω στο κάθε μπιφτέκι βάζουμε μια φέτα τυρί και ψήνουμε 1 λεπτό ακόμα μέχρι να λιώσει ομοιόμορφα.

Ετοιμάζουμε τα κρεμμύδια.

Σε βαθύ τηγάνι βάζουμε τα κρεμμύδια και τα αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά, ίσως και περισσότερο μέχρι να ξανθύνουν.  Προσθέτουμε το βαλσάμικο και το αλάτι και τα αφήνουμε μέχρι να καραμελώσουν ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα. Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι.

Με μαχαίρι του ψωμιού κόβουμε το κάθε ψωμάκι στη μέση. Ψήνουμε για 2 λεπτά και τα ψωμάκια στο γκριλ

Στη βάση του burger βάζουμε το μαρούλι, τη γαλοπούλα, τη ντομάτα, το μπιφτέκι με το τυρί και από πάνω δύο φέτες μπέικον και τα καραμελωμένα κρεμμύδια.

Αν θέλουμε διακοσμούμε με αγγουράκι τουρσί κομμένο στη μέση.

Το δειλινό στη Σεργούλα, Φωκίδας

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !