Τα ωμά ή τα βρασμένα τα λαχανικά είναι πιο ωφέλιμα;

Τα μυστικά των Chef

Πολλοί ισχυρίζονται ότι το μαγείρεμα των λαχανικών «σκοτώνει» τις βιταμίνες και τα ανόργανα στοιχεία, αλλά οι μελέτες των τελευταίων χρόνων ισχυρίζονται ότι το μαγείρεμα ενισχύει την πρόσληψη σε θρεπτικά συστατικά.

Πιο συγκεκριμένα, έρευνα του 2012 έδειξε ότι τα καρότα, το σπανάκι, τα μανιτάρια, τα σπαράγγια, το λάχανο και η πιπεριά προσφέρουν περισσότερα αντιοξειδωτικά… όταν έχουν μαγειρευτεί.

Πιο συγκεκριμένα, η κ. Bridget Benelam από το Βρετανικό Ίδρυμα Διατροφής αναφέρει ότι «Το μαγείρεμα καταρρίπτει τα παχιά φυτικά κυτταρικά τοιχώματα των λαχανικών, με αποτέλεσμα η απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών από τον οργανισμό να γίνεται με μεγαλύτερη ευκολία».

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !