20 Υλικά για να αντικαταστήσετε το βούτυρο στα γλυκά σας

Τα μυστικά των Chef

Από το σάντουιτς μέχρι όλου του κόσμου τα γλυκά το βούτυρο δηλώνει παρόν… Εμείς βρίσκουμε τα ανάλογα υλικά να το αντικαταστήσουμε γευστικά και υγιεινά.

Ελαιόλαδο

Ο χυμός της ελιάς, είναι υψηλής διατροφικής αξίας και είναι έλαιο ανθεκτικό και στις υψηλές θερμοκρασίες. Προσφέρει τέλειο φινίρισμα σε όλες τις γευστικές δημιουργίες, γλυκές και αλμυρές.

Ηλιέλαιο

Αραβοσιτέλαιο

Σησαμέλαιο

Σπορέλαια

Λάδι καρύδας

Ταχίνι

Μια υπερτροφή πλούσια σε θρεπτικά συστατικά και γεύση ξεχωριστή.

Μαργαρίνες

Αντικαταθιστούν εύκολα το βούτυρο αλειμμένο στο ψωμί, κάποιες βοηθούν και στη ρύθμιση της χοληστερίνης. Ενδείκνυνται και στο μαγείρεμα.

Βούτυρα ξηρών καρπών

Φιστικοβούτυρο, βούτυρο αμυγδάλου, βούτυρο φουντουκιού, βούτυρο κάσιους, βούτυρο καρύδας για κέικ, μπισκότα, γλυκά με σοκολάτα, αλείμματα. Μπορεί να έχουν αρκετές θερμίδες, λόγω των ξηρών καρπών όμως είναι πλούσια σε βιταμίνη Ε, λιπαρά οξέα και ιχνοστοιχεία.

 Τofu

Το tofu είναι αγαπημένο των vegan αφού αντικαθιστά επάξια το βούτυρο και αποτελεί θρεπτικό συνδετικό υλικό για όλα τα γλυκάκια από granola μέχρι μους σοκολάτας.

 Πουρές μήλου, μπανάνας ή γλυκοπατάτας

Είναι το συνδετικό υλικό των συστατικών που προσφέρει απαλή υφή και γεύση στα γλυκά και βοηθά στη μείωση της ποσότητας της ζάχαρης.

Γιαούρτι και κρεμώδη τυριά

Αντικαθιστούν το βούτυρο και την κρέμα γάλακτος και κάποια κρεμώδη τυριά έχουν λίγα λιπαρά, όπως το Κατίκι Δομοκού, το τσαλαφούτι Ευρυτανίας, το ανεβατό Γρεβενών.

Αυγά

Εύκολα αντισταθμίζεται το βούτυρο, αυξάνοντας την ποσότητα των αυγών κατά 2, προϋποθέτει όμως συνταγή που περιέχει ήδη αυγά. Πάντα ενσωματώνουμε πρώτα τους κρόκους στη ζύμη και μετά τα χτυπημένα ασπράδια, ανακατεύοντας ελαφρά.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !