20 Υλικά για να αντικαταστήσετε το βούτυρο στα γλυκά σας

Τα μυστικά των Chef

Αλήθεια πόσο χρόνο χρειάζονται τα κρεατικά, τα ψάρια για να έχουν το σωστό μαρινάρισμα;

Πρώτα επιλέγουμε τη μαρινάδα και περιχύνουμε το κρέας ή το ψάρι και το μαρινάρισμα γίνεται αποκλειστικά στο ψυγείο. Ο Κώστας Συντάκας, executive chef μας ενημερώνει...

Πόσους μήνες διατηρούνται ασφαλώς τα τρόφιμα στην κατάψυξη;

Τα τρόφιμα που θέλουμε να διατηρήσουμε στην κατάψυξη τα βάζουμε σε ειδικά σκεύη ή τα τυλίγουμε καλά με μεμβράνη σιλικόνης, για να παραμείνουν σε...

Πότε οι τροφές διατηρούν τα θρεπτικά τους οφέλη, ωμές ή μαγειρεμένες;

Ορισμένες τροφές έχουν διαφορετική θρεπτική αξία όταν τρώγονται ωμές ή όταν μαγειρεύονται. Εμείς σας ενημερώνουμε πώς είναι καλύτερα να τις καταναλώνετε.  Ντομάτα Η ντομάτα περιέχει λυκοπένιο, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που...

Ποιο λάδι είναι το καλύτερο για το τηγάνισμα ;

Tο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο είναι το πλέον κατάλληλο. Eίναι ένα ιδιαίτερα ανθεκτικό λάδι στις υψηλές θερμοκρασίες.  Eτσι μπορεί να το χρησιμοποιήσουμε και πάλι αφού...

Από το σάντουιτς μέχρι όλου του κόσμου τα γλυκά το βούτυρο δηλώνει παρόν… Εμείς βρίσκουμε τα ανάλογα υλικά να το αντικαταστήσουμε γευστικά και υγιεινά.

Ελαιόλαδο

Ο χυμός της ελιάς, είναι υψηλής διατροφικής αξίας και είναι έλαιο ανθεκτικό και στις υψηλές θερμοκρασίες. Προσφέρει τέλειο φινίρισμα σε όλες τις γευστικές δημιουργίες, γλυκές και αλμυρές.

Ηλιέλαιο

Αραβοσιτέλαιο

Σησαμέλαιο

Σπορέλαια

Λάδι καρύδας

Ταχίνι

Μια υπερτροφή πλούσια σε θρεπτικά συστατικά και γεύση ξεχωριστή.

Μαργαρίνες

Αντικαταθιστούν εύκολα το βούτυρο αλειμμένο στο ψωμί, κάποιες βοηθούν και στη ρύθμιση της χοληστερίνης. Ενδείκνυνται και στο μαγείρεμα.

Βούτυρα ξηρών καρπών

Φιστικοβούτυρο, βούτυρο αμυγδάλου, βούτυρο φουντουκιού, βούτυρο κάσιους, βούτυρο καρύδας για κέικ, μπισκότα, γλυκά με σοκολάτα, αλείμματα. Μπορεί να έχουν αρκετές θερμίδες, λόγω των ξηρών καρπών όμως είναι πλούσια σε βιταμίνη Ε, λιπαρά οξέα και ιχνοστοιχεία.

 Τofu

Το tofu είναι αγαπημένο των vegan αφού αντικαθιστά επάξια το βούτυρο και αποτελεί θρεπτικό συνδετικό υλικό για όλα τα γλυκάκια από granola μέχρι μους σοκολάτας.

 Πουρές μήλου, μπανάνας ή γλυκοπατάτας

Είναι το συνδετικό υλικό των συστατικών που προσφέρει απαλή υφή και γεύση στα γλυκά και βοηθά στη μείωση της ποσότητας της ζάχαρης.

Γιαούρτι και κρεμώδη τυριά

Αντικαθιστούν το βούτυρο και την κρέμα γάλακτος και κάποια κρεμώδη τυριά έχουν λίγα λιπαρά, όπως το Κατίκι Δομοκού, το τσαλαφούτι Ευρυτανίας, το ανεβατό Γρεβενών.

Αυγά

Εύκολα αντισταθμίζεται το βούτυρο, αυξάνοντας την ποσότητα των αυγών κατά 2, προϋποθέτει όμως συνταγή που περιέχει ήδη αυγά. Πάντα ενσωματώνουμε πρώτα τους κρόκους στη ζύμη και μετά τα χτυπημένα ασπράδια, ανακατεύοντας ελαφρά.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Καπνιστή πέστροφα με πένες και τσίπουρο

Η εποχή ζητά νόστιμα, θρεπτικά και εύκολα φαγητά που γίνονται γρήγορα και είναι χορταστικά. Μια γευστική δημιουργία της παρέας. Οι πέστροφες είναι νόστιμες και...

Τραχανότο με γαρίδες

Ο τραχανάς επανήλθε δυναμικά στις κουζίνες γνωστών chef και έγινε τάση. Με τις γαρίδες και την ντοματούλα συνδυάζεται αρμονικά και η γεύση εκτοξεύεται με...

Πώς θα κρατήσετε τα κουνούπια μακριά από τα παιδιά σας και εσάς;

Τελευταία οι καλοκαιρινές βραδιές στα μπαλκόνια ή στη φύση έχουν γίνει εφιαλτικές κάποιες φορές λόγω των κουνουπιών. Επειδή βρισκόμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού και...

Σαλάτα Θαλασσινή

Μια σαλάτα καλοκαιρινή μου μοσχοβολά θάλασσα. Νόστιμη, θρεπτική και πολύ εύκολη να γίνει. Μπορούμε αν δεν έχουμε καπαρόφυλλα και καπαρόμηλα να χρησιμοποιήσουμε κρίταμο. Μια...

Γιατί πρέπει να εντάξουμε στη διατροφή μας το μέλι;

Το μέλι είναι το νέκταρ των θεών, το ελιξίριο της ζωής που χαρίζει ευεξία, μακροβιότητα και υγεία. Από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα οι άνθρωποι...

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !