Οι συνταγές των Vip’s: Vanessa Mae 

Τα μυστικά των Chef

Αλήθεια πόσο χρόνο χρειάζονται τα κρεατικά, τα ψάρια για να έχουν το σωστό μαρινάρισμα;

Πρώτα επιλέγουμε τη μαρινάδα και περιχύνουμε το κρέας ή το ψάρι και το μαρινάρισμα γίνεται αποκλειστικά στο ψυγείο. Ο Κώστας Συντάκας, executive chef μας ενημερώνει...

Πόσους μήνες διατηρούνται ασφαλώς τα τρόφιμα στην κατάψυξη;

Τα τρόφιμα που θέλουμε να διατηρήσουμε στην κατάψυξη τα βάζουμε σε ειδικά σκεύη ή τα τυλίγουμε καλά με μεμβράνη σιλικόνης, για να παραμείνουν σε...

Πότε οι τροφές διατηρούν τα θρεπτικά τους οφέλη, ωμές ή μαγειρεμένες;

Ορισμένες τροφές έχουν διαφορετική θρεπτική αξία όταν τρώγονται ωμές ή όταν μαγειρεύονται. Εμείς σας ενημερώνουμε πώς είναι καλύτερα να τις καταναλώνετε.  Ντομάτα Η ντομάτα περιέχει λυκοπένιο, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που...

Ποιο λάδι είναι το καλύτερο για το τηγάνισμα ;

Tο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο είναι το πλέον κατάλληλο. Eίναι ένα ιδιαίτερα ανθεκτικό λάδι στις υψηλές θερμοκρασίες.  Eτσι μπορεί να το χρησιμοποιήσουμε και πάλι αφού...

Η Βανέσα Mέι, η «βασίλισσα του βιολιού», το φαινόμενο του σύγχρονης μουσικής σκηνής, μας μαγεύει με το βιολί της και μας ταξιδεύει με Beethoven, Vivaldi και Bach μέχρι μελωδίες του δικού μας  Vangelis, tango, pop αλλά και ινδική μουσική. Έχει κερδίσει 40 International Platinum Awards και έχει πουλήσει περισσότερα από 10 εκατομμύρια δίσκους σε ολόκληρο τον κόσμο. Μέχρι αστεροειδής που ανακαλύφθηκε τον Αύγουστο του 1990, φέρει το όνομά της, είναι ο «10313 Vanessa-Mae».

Ξεκίνησε το βιολί σε ηλικία 5 ετών και σε ηλικία 13 χρόνων ήταν η νεότερη βιολονίστα με Ρεκόρ Γκίνες, αφού ηχογράφησε κονσέρτα του Tchaikovsky και του Beethoven και έγινε δεκτή στο Royal College of Music του Λονδίνου.

Είχα την εξαιρετική τύχη να την γνωρίσω από κοντά, αφού κατά τη διάρκεια παραστάσεων στο Ηρώδειο, διέμενε στο ξενοδοχείο που ήμουν διευθύντρια διεθνών σχέσεων. Εκτίμησα τον χαρακτήρα της. Χαμογελαστή, ευγενέστατη, πανέμορφη, χαμηλών τόνων, προσεγμένη και με διάθεση προσφοράς. Άλλωστε είναι γνωστή η φιλανθρωπική της δράση συμμετέχοντας ακόμα και σε εκστρατείες του Ερυθρού Σταυρού.

Λατρεύει το σκι και έλαβε μέρος στους  Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες το 2014, εκπροσωπώντας την Ταϊλάνδη. Έχει ψηφιστεί από το περιοδικό People σαν μία από τους «50 ομορφότερους ανθρώπους στον κόσμο» και εννοείται ότι προσέχει πολύ τη διατροφή της.

Αγαπημένο της ελαφρύ γεύμα, που απολάμβανε με θέα την Ακρόπολη, η ομελέτα με ασπράδια, ανθότυρο και άνηθο που σας την παρουσιάζουμε… 

Ομελέτα με ασπράδια και άνηθο

Υλικά για 1 άτομο

4 ασπράδια αυγού

Μισό κ.γ. μοσχοκάρυδο σε σκόνη

1/3 κ.γ. τζίντζερ τριμμένο ή σε σκόνη

3 κ.σ. ανθότυρο, τριμμένο

2 κ.σ. άνηθο ή μάραθο ψιλοκομμένα

αλάτι

2 κ.σ. ελαιόλαδο

Τρόπος παρασκευής

Σε μπολ εντελώς στεγνό χτυπάμε τα ασπράδια μαζί με το μοσχοκάρυδο, το τζίντζερ και το αλάτι.

Σε αντικολλητικό τηγάνι με ελαιόλαδο πολύ ζεστό, ρίχνουμε τα αυγά και ανακατεύουμε στο κέντρο τα πρώτα 30 δευτερόλεπτα, για ψηθεί καλύτερα η ομελέτα.

Μόλις η ομελέτα ξεκολλά από το τηγάνι, προσθέτουμε το ανθότυρο.

Γυρίζουμε την ομελέτα για να ψηθεί λίγο το τυρί, την «κλείνουμε», πασπαλίζουμε με άνηθο και σερβίρουμε.

Από τη Σίσσυ Νίκα, δημοσιογράφο

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Καπνιστή πέστροφα με πένες και τσίπουρο

Η εποχή ζητά νόστιμα, θρεπτικά και εύκολα φαγητά που γίνονται γρήγορα και είναι χορταστικά. Μια γευστική δημιουργία της παρέας. Οι πέστροφες είναι νόστιμες και...

Τραχανότο με γαρίδες

Ο τραχανάς επανήλθε δυναμικά στις κουζίνες γνωστών chef και έγινε τάση. Με τις γαρίδες και την ντοματούλα συνδυάζεται αρμονικά και η γεύση εκτοξεύεται με...

Πώς θα κρατήσετε τα κουνούπια μακριά από τα παιδιά σας και εσάς;

Τελευταία οι καλοκαιρινές βραδιές στα μπαλκόνια ή στη φύση έχουν γίνει εφιαλτικές κάποιες φορές λόγω των κουνουπιών. Επειδή βρισκόμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού και...

Σαλάτα Θαλασσινή

Μια σαλάτα καλοκαιρινή μου μοσχοβολά θάλασσα. Νόστιμη, θρεπτική και πολύ εύκολη να γίνει. Μπορούμε αν δεν έχουμε καπαρόφυλλα και καπαρόμηλα να χρησιμοποιήσουμε κρίταμο. Μια...

Γιατί πρέπει να εντάξουμε στη διατροφή μας το μέλι;

Το μέλι είναι το νέκταρ των θεών, το ελιξίριο της ζωής που χαρίζει ευεξία, μακροβιότητα και υγεία. Από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα οι άνθρωποι...

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !