Οι συνταγές των Vip’s: Vanessa Mae 

Tips

Η Βανέσα Mέι, η «βασίλισσα του βιολιού», το φαινόμενο του σύγχρονης μουσικής σκηνής, μας μαγεύει με το βιολί της και μας ταξιδεύει με Beethoven, Vivaldi και Bach μέχρι μελωδίες του δικού μας  Vangelis, tango, pop αλλά και ινδική μουσική. Έχει κερδίσει 40 International Platinum Awards και έχει πουλήσει περισσότερα από 10 εκατομμύρια δίσκους σε ολόκληρο τον κόσμο. Μέχρι αστεροειδής που ανακαλύφθηκε τον Αύγουστο του 1990, φέρει το όνομά της, είναι ο «10313 Vanessa-Mae».

Ξεκίνησε το βιολί σε ηλικία 5 ετών και σε ηλικία 13 χρόνων ήταν η νεότερη βιολονίστα με Ρεκόρ Γκίνες, αφού ηχογράφησε κονσέρτα του Tchaikovsky και του Beethoven και έγινε δεκτή στο Royal College of Music του Λονδίνου.

Είχα την εξαιρετική τύχη να την γνωρίσω από κοντά, αφού κατά τη διάρκεια παραστάσεων στο Ηρώδειο, διέμενε στο ξενοδοχείο που ήμουν διευθύντρια διεθνών σχέσεων. Εκτίμησα τον χαρακτήρα της. Χαμογελαστή, ευγενέστατη, πανέμορφη, χαμηλών τόνων, προσεγμένη και με διάθεση προσφοράς. Άλλωστε είναι γνωστή η φιλανθρωπική της δράση συμμετέχοντας ακόμα και σε εκστρατείες του Ερυθρού Σταυρού.

Λατρεύει το σκι και έλαβε μέρος στους  Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες το 2014, εκπροσωπώντας την Ταϊλάνδη. Έχει ψηφιστεί από το περιοδικό People σαν μία από τους «50 ομορφότερους ανθρώπους στον κόσμο» και εννοείται ότι προσέχει πολύ τη διατροφή της.

Αγαπημένο της ελαφρύ γεύμα, που απολάμβανε με θέα την Ακρόπολη, η ομελέτα με ασπράδια, ανθότυρο και άνηθο που σας την παρουσιάζουμε… 

Ομελέτα με ασπράδια και άνηθο

Υλικά για 1 άτομο

4 ασπράδια αυγού

Μισό κ.γ. μοσχοκάρυδο σε σκόνη

1/3 κ.γ. τζίντζερ τριμμένο ή σε σκόνη

3 κ.σ. ανθότυρο, τριμμένο

2 κ.σ. άνηθο ή μάραθο ψιλοκομμένα

αλάτι

2 κ.σ. ελαιόλαδο

Τρόπος παρασκευής

Σε μπολ εντελώς στεγνό χτυπάμε τα ασπράδια μαζί με το μοσχοκάρυδο, το τζίντζερ και το αλάτι.

Σε αντικολλητικό τηγάνι με ελαιόλαδο πολύ ζεστό, ρίχνουμε τα αυγά και ανακατεύουμε στο κέντρο τα πρώτα 30 δευτερόλεπτα, για ψηθεί καλύτερα η ομελέτα.

Μόλις η ομελέτα ξεκολλά από το τηγάνι, προσθέτουμε το ανθότυρο.

Γυρίζουμε την ομελέτα για να ψηθεί λίγο το τυρί, την «κλείνουμε», πασπαλίζουμε με άνηθο και σερβίρουμε.

Από τη Σίσσυ Νίκα, δημοσιογράφο

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !