Ένα ταξίδι στα αστεράτα «γευστικά ποιήματα» του Αγίου Βαλεντίνου

Τα μυστικά των Chef

Αλήθεια πόσο χρόνο χρειάζονται τα κρεατικά, τα ψάρια για να έχουν το σωστό μαρινάρισμα;

Πρώτα επιλέγουμε τη μαρινάδα και περιχύνουμε το κρέας ή το ψάρι και το μαρινάρισμα γίνεται αποκλειστικά στο ψυγείο. Ο Κώστας Συντάκας, executive chef μας ενημερώνει...

Πόσους μήνες διατηρούνται ασφαλώς τα τρόφιμα στην κατάψυξη;

Τα τρόφιμα που θέλουμε να διατηρήσουμε στην κατάψυξη τα βάζουμε σε ειδικά σκεύη ή τα τυλίγουμε καλά με μεμβράνη σιλικόνης, για να παραμείνουν σε...

Πότε οι τροφές διατηρούν τα θρεπτικά τους οφέλη, ωμές ή μαγειρεμένες;

Ορισμένες τροφές έχουν διαφορετική θρεπτική αξία όταν τρώγονται ωμές ή όταν μαγειρεύονται. Εμείς σας ενημερώνουμε πώς είναι καλύτερα να τις καταναλώνετε.  Ντομάτα Η ντομάτα περιέχει λυκοπένιο, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που...

Ποιο λάδι είναι το καλύτερο για το τηγάνισμα ;

Tο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο είναι το πλέον κατάλληλο. Eίναι ένα ιδιαίτερα ανθεκτικό λάδι στις υψηλές θερμοκρασίες.  Eτσι μπορεί να το χρησιμοποιήσουμε και πάλι αφού...

Ο Φεβρουάριος είναι ο μήνας της αγάπης, της φιλίας, της θαλπωρής. Εμείς σκεφτήκαμε να σας «ξεναγήσουμε» στα καλύτερα γευστικά ποιήματα που ετοίμασαν οι πιο διάσημοι Pastry Chef από το Παρίσι και την Αθήνα…

Άλλωστε φέτος η γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου, μας βρίσκει στα σπίτια μας λόγω συνθηκών…αλλά μπορείτε να περάσετε πανέμορφα και στο σπίτι επιλέγοντας από το site μας ωραίες συνταγές για φαγητό που θα μοιραστείτε, γλυκά, κρασιά αλλά και cocktails.

Πριν ξεκινήσουμε αυτή την ενδιαφέρουσα ξενάγηση ας θυμηθούμε ποιος ήταν αυτό ο Άγιος ο προστάτης των απανταχού ερωτευμένων.

Ο Άγιος Βαλεντίνος  ή San Valentino‎, ήταν ένας πολύ γνωστός και αγαπητός ρωμαιοκαθολικός άγιος του 3ου αιώνα και τιμάται από το 496 στις 14 Φεβρουαρίου. Από τον 3ο αιώνα σαν ιερέας στη Ρώμη βοηθούσε τους Χριστιανούς που ήταν θύματα άγριων διώξεων. Είναι ο Άγιος που συνδέεται με την παντοτινή αγάπη, αφού τελούσε γάμους ανάμεσα σε ζευγάρια διαδίδοντας το Χριστιανισμό. Ο Βαλεντίνος καταδικάστηκε σε θάνατο, αγιοποιήθηκε και συνδέθηκε η μνήμη του με την έννοια της ευγενούς και αιώνιας αγάπης.

Γνωρίζουμε τις τάσεις στον κόσμο του γλυκού ειδικά για τη γιορτή των ερωτευμένων παρουσιάζοντας κάποια γευστικά αριστουργήματα!

Πρώτος σταθμός του ταξιδιού μας το Παρίσι …

O καλύτερος ζαχαροπλάστης του κόσμου, ο αγαπημένος μου Pierre Herme, δημιουργεί καρδιές από μακαρόν με γεύση από τα ρόδα του Ισπαχάν

Ο περίφημος Pierre Marcolini, θέλοντας να δώσει έμφαση στο motto του Victor Hugo ότι «η μεγαλύτερη ευτυχία στη ζωή είναι η πεποίθηση ότι μας αγαπούν» δημιουργεί την Lady με σμέουρα και άρωμα δάσους για να την μοιραστείτε με το άλλο σας μισό…

Η γυναίκα θρύλος της γαλλικής γαστρονομίας με 3 αστέρια Michelin η Anne-Sophie Pic ετοίμασε μια καρδιά που ξεσηκώνει, καμωμένη με σπάνια κεράσια, τζιν και ροζ πιπέρι και με το πνεύμα του δάσους

Το εμβληματικό παρισινό ζαχαροπλαστείο για τη σοκολάτα του, Angelika δημιουργεί ένα γράμμα αγάπης για να εξομολογηθείτε την αγάπη σας γλυκά με χρώμα και άρωμα που μιλά απευθείας στην καρδιά.

Στο ονειρικό delicatessen Grand Epicerie δημιούργησαν cup cake εκλεκτής σοκολάτας με κρέμα κερασιού που απογειώνουν

Στο ζαχαροπλαστείο Ηugo and Victor με την τούρτα καρδιά με μαρέγκες και βελούδινη ροζ κρέμα δηλώνουν ότι « η αγάπη είναι ο ασπασμός των αγγέλων στα άστρα» του Victor Hugo, 1882.

Η αφετηρία του ταξιδιού μας στην Αθήνα με το ζαχαροπλαστείο

Paul, να παίζει σε διπλό ταμπλώ και Γαλλία και Αθήνα και δημιουργεί γευστικές δημιουργίες που μιλούν μόνον στην αγάπη.

Ο πολυβραβευμένος ζαχαροπλάστης Γιάννης Γιάχος μας κακομαθαίνει γλυκά και ξορκίζει τις δυσκολίες αφού «ο έρωτας νικά τα Πάντα» όπως έλεγε και o Βιργίλιος, ο Λατίνος ποιητής.

Στο αγαπησιάρικο ζαχαροπλαστείο Μαλεμπί δημιουργούν τούρτες μοναδικές και καρδιές που μπορούν να ξεκλειδώσουν… αρκεί να βρεθεί το ανάλογο κλειδί.

Εμείς ευχόμαστε να περάσετε υπέροχα … και αν δεν έχετε βρει ακόμα το άλλο σας μισό δεν πειράζει … μοιραστείτε την αγάπη με φίλους.

Προηγούμενο άρθροKτήμα Σκούρα
Επόμενο άρθροΧιονάτη Μαργαρίτα της Χαράς

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Πανακότα βατόμουρου

Ένα δροσερό νόστιμο γλυκάκι, με πινελιά εξωτική… Η γεύση του συναρπάζει και τους vegan, αφού χρησιμοποιούμε γάλα και κρέμα καρύδας. Μπορούμε αντί βατόμουρου να...

Η ομορφιά ξεκινά από μέσα μας: Ποιες τροφές σε ομορφαίνουν

Καλή διατροφή, τακτική άσκηση και ένας τρόπος ζωής χωρίς καταχρήσεις και υπέρμετρο άγχος, είναι όσα μπορείς να προσφέρεις στον εαυτό σου προκειμένου να νιώθεις...

Το κυπριακό χαλούμι έγινε ΠΟΠ

Μετά από μία δεκαετία προσπαθειών το χαλούμι, το πλέον αντιπροσωπευτικό παραδοσιακό τυρί της Κύπρου, έγινε και επίσημα Προϊόν Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης. Μετά την πρόσφατη...

Μωσαϊκό σοκολάτας

Το πιο εύκολο και αγαπημένο γλυκό ψυγείου, που ξυπνά παιδικές γευστικές αναμνήσεις. Γίνεται γρήγορα και η επικάλυψη  σοκολάτας με κουβερτούρα είναι φανταστική… Μπορείτε να...

Όχι πια σκούρα χρώματα, πες ναι στο mix & match

Μήπως το ροζ, το πορτοκαλί, το κίτρινο, το λαχανί, το τιρκουάζ και το λευκό είναι τα νέα μαύρα; Μήπως ήρθε η ώρα για χρωματικούς...

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !