Ένα ταξίδι στα αστεράτα «γευστικά ποιήματα» του Αγίου Βαλεντίνου

Tips

Ο Φεβρουάριος είναι ο μήνας της αγάπης, της φιλίας, της θαλπωρής. Εμείς σκεφτήκαμε να σας «ξεναγήσουμε» στα καλύτερα γευστικά ποιήματα που ετοίμασαν οι πιο διάσημοι Pastry Chef από το Παρίσι και την Αθήνα…

Άλλωστε φέτος η γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου, μας βρίσκει στα σπίτια μας λόγω συνθηκών…αλλά μπορείτε να περάσετε πανέμορφα και στο σπίτι επιλέγοντας από το site μας ωραίες συνταγές για φαγητό που θα μοιραστείτε, γλυκά, κρασιά αλλά και cocktails.

Πριν ξεκινήσουμε αυτή την ενδιαφέρουσα ξενάγηση ας θυμηθούμε ποιος ήταν αυτό ο Άγιος ο προστάτης των απανταχού ερωτευμένων.

Ο Άγιος Βαλεντίνος  ή San Valentino‎, ήταν ένας πολύ γνωστός και αγαπητός ρωμαιοκαθολικός άγιος του 3ου αιώνα και τιμάται από το 496 στις 14 Φεβρουαρίου. Από τον 3ο αιώνα σαν ιερέας στη Ρώμη βοηθούσε τους Χριστιανούς που ήταν θύματα άγριων διώξεων. Είναι ο Άγιος που συνδέεται με την παντοτινή αγάπη, αφού τελούσε γάμους ανάμεσα σε ζευγάρια διαδίδοντας το Χριστιανισμό. Ο Βαλεντίνος καταδικάστηκε σε θάνατο, αγιοποιήθηκε και συνδέθηκε η μνήμη του με την έννοια της ευγενούς και αιώνιας αγάπης.

Γνωρίζουμε τις τάσεις στον κόσμο του γλυκού ειδικά για τη γιορτή των ερωτευμένων παρουσιάζοντας κάποια γευστικά αριστουργήματα!

Πρώτος σταθμός του ταξιδιού μας το Παρίσι …

O καλύτερος ζαχαροπλάστης του κόσμου, ο αγαπημένος μου Pierre Herme, δημιουργεί καρδιές από μακαρόν με γεύση από τα ρόδα του Ισπαχάν

Ο περίφημος Pierre Marcolini, θέλοντας να δώσει έμφαση στο motto του Victor Hugo ότι «η μεγαλύτερη ευτυχία στη ζωή είναι η πεποίθηση ότι μας αγαπούν» δημιουργεί την Lady με σμέουρα και άρωμα δάσους για να την μοιραστείτε με το άλλο σας μισό…

Η γυναίκα θρύλος της γαλλικής γαστρονομίας με 3 αστέρια Michelin η Anne-Sophie Pic ετοίμασε μια καρδιά που ξεσηκώνει, καμωμένη με σπάνια κεράσια, τζιν και ροζ πιπέρι και με το πνεύμα του δάσους

Το εμβληματικό παρισινό ζαχαροπλαστείο για τη σοκολάτα του, Angelika δημιουργεί ένα γράμμα αγάπης για να εξομολογηθείτε την αγάπη σας γλυκά με χρώμα και άρωμα που μιλά απευθείας στην καρδιά.

Στο ονειρικό delicatessen Grand Epicerie δημιούργησαν cup cake εκλεκτής σοκολάτας με κρέμα κερασιού που απογειώνουν

Στο ζαχαροπλαστείο Ηugo and Victor με την τούρτα καρδιά με μαρέγκες και βελούδινη ροζ κρέμα δηλώνουν ότι « η αγάπη είναι ο ασπασμός των αγγέλων στα άστρα» του Victor Hugo, 1882.

Η αφετηρία του ταξιδιού μας στην Αθήνα με το ζαχαροπλαστείο

Paul, να παίζει σε διπλό ταμπλώ και Γαλλία και Αθήνα και δημιουργεί γευστικές δημιουργίες που μιλούν μόνον στην αγάπη.

Ο πολυβραβευμένος ζαχαροπλάστης Γιάννης Γιάχος μας κακομαθαίνει γλυκά και ξορκίζει τις δυσκολίες αφού «ο έρωτας νικά τα Πάντα» όπως έλεγε και o Βιργίλιος, ο Λατίνος ποιητής.

Στο αγαπησιάρικο ζαχαροπλαστείο Μαλεμπί δημιουργούν τούρτες μοναδικές και καρδιές που μπορούν να ξεκλειδώσουν… αρκεί να βρεθεί το ανάλογο κλειδί.

Εμείς ευχόμαστε να περάσετε υπέροχα … και αν δεν έχετε βρει ακόμα το άλλο σας μισό δεν πειράζει … μοιραστείτε την αγάπη με φίλους.

Προηγούμενο άρθροKτήμα Σκούρα
Επόμενο άρθροΧιονάτη Μαργαρίτα της Χαράς

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !